ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ηλιούπολη 16 Μάη 2019

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ως Λαϊκή Συσπείρωση ότι το ζήτημα της δημόσιας γης στην πόλη, έχει πολλές παραμέτρους και σκοτεινές πλευρές και είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα και η παράδοση της δημόσιας γης στην ΕΤΑΔ και το Υπερταμείο για το ξεπούλημα της δίνει και από τα γεγονότα το έδαφος και στους Νασταίους κληρονόμους να ξεμυτίζουν και να προκαλούν.
Το γκρίζο τοπίο που διαμορφώνει η ΕΤΑΔ στην δημόσια γη, επιτρέπει στην κ. Μάλοβιτς με περίσσιο θράσος να επανέρχεται και να απαιτεί μισθώματα στο Οικοδομικό Τετράγωνο της πλ. 25ης Μαρτίου. Αφού όπως σοφά λέει ο λαός μας "ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" αλλά και γιατί ο ρόλος και τα καθήκοντα των ιθυνόντων της ΕΤΑΔ και του Υπερταμείου γίνεται πια πασιφανής και στην πόλη μας.

Γι αυτό και δεν είναι τα εξώδικα και οι προκλητικές διεκδικήσεις των Νασταίων κληρονόμων για δημόσια οικήματα, που δεν τους ανήκουν, το πρόβλημα, αλλά η πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΤΑΔ που αφήνουν ορθάνοικτη την πόρτα για τέτοιου είδους προκλήσεις.

Είναι η πολιτική και η τακτική της νυν Δημοτικής Αρχής που ενώ γνωρίζει, ποιεί την Νήσσα, κωλυσιεργεί επικίνδυνα, παραπλανά.

Είναι η τακτική όλων των άλλων δυνάμεων στην πόλη, που το ζήτημα των εξελίξεων της δημόσιας γης στην πόλης, το προβάλουν, ως το κερασάκι στην τούρτα των τοπικών εκλογών και μόνο, γιατί δεν μπορούν να το …θάψουν.

Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς ότι ακόμη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος, δεν βρήκαν το χρόνο να καθαρογράψουν και κοινοποιήσουν την απόφαση του εκτάκτου Δημοτικού Συμβούλιου (22 Απρίλη) στην κυβέρνηση!

Μια απόφαση που παραμένει στην ναφθαλίνη της εκλογικής περιόδου ένα μήνα μετά, και χωρίς αντίδραση από καμία δύναμη.

Απόφαση που δεν απέρριψε απλά τις προκλητικές αποφάσεις της ΕΤΑΔ αλλά έκανε σαφή την απαίτηση προς την κυβέρνηση για άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επάνοδο της δημόσιας γης στο σύνολο της στο δημόσιο και Δήμο και τις ανάγκες της πόλης, όπως και την εκκίνηση με ευθύνη του Δήμου όλων των αναγκαίων διαδικασιών για τον προσδιορισμό χρήσεων των οικοπέδων, στο πλαίσιο του ΓΠΣ και με βάση τιςανάγκες της πόλης και των κατοίκων της σε κοινωνικές υποδομές.

Στις Κάλπες της 26ης Μάη καλούμε το λαό και την νεολαία να πουν ένα στεντόρειο και αποφασιστικό όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας γης στην πόλη.

Με ισχυρή Λαϊκή Σπείρωση στο Δήμο να κάνουν την πραγματική Διαφορά και Ανατροπή στην πόλη.

Με δυνατό το ΚΚΕ να ισχυροποιήσουν την Λαϊκή Αντεπίθεση στην Ηλιούπολη και την χώρα.

 

Προβλήθηκε 524 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.