Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε

η Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Συμμετείχαν τα παρακάτω (12) σχολεία:

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥΟΥ
11o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ
1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, πραγματοποίησαν μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων στο Ρέμα Πικροδάφνης. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε:

  • Αναγνώριση φυτών (δέντρων, θάμνων, κα)
  • Αναγνώριση ζωικών οργανισμών (βατράχια, πουλιά, έντομα, σαλιγκάρια, χέλια, προνύμφες εντόμων μέσα στο νερό κα)
  • Μελέτη των εδαφικών χαρακτηριστικών της όχθης (πέτρες, βράχια, χώμα, κα)
  • Μελέτη της βλάστησης και της φυτοκάλυψης (εκτεταμένοι καλαμιώνες)
  • Παρατήρηση και καταγραφή των ανθρώπινων επεμβάσεων στο ρέμα (σκουπίδια, ρύποι, κατασκευές στις όχθες και μέσα στο ρέμα, γέφυρες, μικρά τούνελ, κα)

Η επιτυχία της πρώτης προσπάθειας να αναδειχτεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες η σπουδαιότητα του Ρέματος Πικροδάφνης και η επείγουσα ανάγκη προστασίας του και αποτροπής κάθε είδους επεμβάσεων μέσα και γύρω από αυτό, είναι αξιοσημείωτη.

Από την πρώτη αυτή προσπάθεια θα καταγραφεί η εμπειρία, θα ανταλλαγούν απόψεις κατά την συνεδρίαση αποτίμησης που θα κάνει η Παιδαγωγική Επιτροπή του άτυπου δικτύου και θα διατυπωθούν προτάσεις για καλύτερη, πιο οργανωμένη, πιο αποτελεσματική, πιο διεισδυτική και πιο συμμετοχική δεύτερη Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης.

Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν, τις διευθύντριες και τους διευθυντές των σχολείων για την εξαίρετη προσπάθεια που έκαναν.

Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία από την 1η Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους δύο Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κκ. Νίκο Στεφανόπουλο και Αθανάσιο (Θάνο) Ιωάννου, με τους οποίους συνδιοργανώσαμε την Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης.

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία

Δημήτρης Καλαϊτζίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

Προβλήθηκε 789 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.