Τι απαντά η κ. Αργυρώ Πίκουλα στον πρώην συνεργάτη της και τέως Δήμαρχο Ηλιούπολης.

Η κ. Αργυρώ Πίκουλα επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη – Ανεξάρτητη Κοινωνία πολιτών» απαντά στον πρώην Δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Αναγνώστου, ο οποίος μεταξύ άλλων προσώπων την συγκαταλέγει μεταξύ εκείνων που αρνήθηκαν να συμπορευτούν μαζί του σε κοινό ψηφοδέλτιο στην Ηλιούπολη στις Δημοτικές εκλογές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Αργυρώ Πίκουλα απέχει απ’ τις επερχόμενες εκλογές στο Δήμο.

Συγκεκριμένα, η κ. Πίκουλα σε ανακοίνωση της – υπό τον τύπο ανοιχτής επιστολής – απάντηση στον κ. Αναγνώστου- αναφέρει τα εξής:

«Αν και όλοι και όλα προβλέψιμα… η ύστατη προσπάθεια του Γιάννη Αναγνώστου να αφήσει πίσω του λευκό δημαρχιακό μητρώο, μάς ξεπερνά…

Η αυτο-αγιογραφία είναι θεμιτή για κάθε πρώην δημοτικό άρχοντα, που θέλει να περάσει στην Ιστορία "δαφνοστεφανωμένος", αρκεί να καταλήγει κανείς σε αυτή μέσω της αυτογνωσίας και της αυτοκριτικής.

Στο τελευταίο δελτίο Τύπου της Νέας Δημοτικής Κίνησης, ο πρώην δήμαρχος ανατρέχει στα παλιά και παρουσιάζοντας εαυτόν ως απογοητευμένο εγγυητή μιας ιδανικής εκλογικής συνεργασίας, αλλά και ως β ο σ κ ό στον οποίο αρνήθηκαν να υπ-ακούσουν τα … πρόβατα (!), επιλέγει, για μία ακόμη φορά, τον λάθος τρόπο για να θυμίσει στους δημότες Ηλιούπολης τί είχαν και τί… έχασαν!

Απαντούμε στον πρώην δήμαρχο με δυο λόγια: Η συμπόρευση προϋποθέτει τη συναντίληψη για το κοινό καλό των πολιτών, τη συνεννόηση για διαφάνεια και ανεξαρτησία, τη συνεργασία στο προσκήνιο και όχι στα παρασκήνιο, τη συναίνεση και τη σύνθεση δυνάμεων απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες, τη συνδημιουργία χωρίς σκέψεις για ατομικές διακρίσεις, τη συνεισφορά στους πολίτες και στην πόλη, από όποια θέση κι αν βρίσκεσαι και όχι μόνο πίσω από τίτλους και αξιώματα.

Όσο κι αν προσπαθήσαμε, καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν μας θύμισε τον Γιάννη Αναγνώστου.
Του ευχόμαστε καλή τύχη σε κάθε επόμενη επιλογή του».

Η επικεφαλής
Αργυρώ Πίκουλα 

sfygmosthsilioypolis.blogspot.com

Προβλήθηκε 981 φορές