Ο Θάνος Κατσώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και κατοικεί στην Ηλιούπολη από το 1973.

Εργάστηκε σαν Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. στο Τμήμα Η/Μ Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ και μετά σαν ελεύθερος επαγγελματίας κάνοντας μελέτες-επιβλέψεις αλλά και αναπτύσσοντας σχετική επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα.

Υπήρξε μέτοχος και διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες παραγωγής, εμπορίας και εξαγωγής τεχνικών υλικών και συσκευών HVAC (θέρμανσης, κλιματισμού, ηλιακής ενέργειας και ΑΠΕ) στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Πολιτικοποιημένος στον χώρο της αριστεράς από τα μαθητικά χρόνια, δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Με την επιστροφή το 2014 στην Ελλάδα, ασχολήθηκε ενεργά με τα πολιτικά και δημοτικά της Ηλιούπολης και δεν δίστασε να ακολουθήσει τον ρομαντικό μοναχικό πολιτικό δρόμο, μετά την «στροφή στον ρεαλισμό».

Επίμονος αναγνώστης, ακροατής και συζητητής δημοσιεύει συχνά τις απόψεις του σε site της πόλης. Υπέρμαχος της σκληρής αλλά ευγενικής αντιπαράθεσης ιδεών και απόψεων, με επιχειρήματα και σεβασμό.

Συμπορεύεται σαν ανεξάρτητος με την παράταξη «ΗλιούπΟλοι Μαζί-ΕΝΑΚ», στην βάση δημόσια εκφρασμένων θέσεων συνεργασίας.

Είναι η στιγμή για Αλλαγή στο «Καθεστώς της Πόλης».

Σε συνεργασία με ικανούς ανθρώπους, που πρόσφεραν θετικά στην Ηλιούπολη και εγκατέλειψαν τις καρέκλες τους, όταν ξεπεράστηκαν τα ηθικά και πολιτικά τους όρια.

Μαζί με τους φίλους του ΕΝΑΚ, τους συνοδοιπόρους από τα παλιά και τους νέους φίλους των χρόνων της κρίσης. 

Ο Θάνος Κατσώνης στο facebook

ΗλιουπΟλοι μαζί

Προβλήθηκε 820 φορές