Το κεντρικό σύνθημα του κ. Βαλασόπουλου με το οποίο ζητάει να του δοθεί «δύναμη» από την πρώτη Κυριακή δείχνει, ότι δεν πιστεύει στην απλή αναλογική, κάτι που ανοιχτά έχει δηλώσει επανειλημμένα.

Δείχνει, οτι δεν πιστεύει στις συναινέσεις, αλλά κυρίως οτι θέλει να διοικήσει έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για την επιθυμία του αυτή.

Μπορεί βεβαίως να γελάσει ή και να κλάψει…

Μπορεί όμως ο καθένας από μας τους απλούς ανθρώπους και δημότες, να βγάλει συμπέρασμά για τις προθέσεις του.

Ο δεσποτικός τρόπος με τον οποίο διοίκησε, είναι ο μόνος τρόπος, που γνωρίζει.

Και πάλι αυτό ζητάει να πετύχει, είτε μόνος του είτε με την «συνεργασία» άλλων «χρήσιμων» παρατάξεων, που δεν γνωρίζω αν έχουν πιστέψει τις υποσχέσεις του και έχουν συμφωνήσει μαζί του για ανάληψη κάποιων θέσεων με αντάλλαγμα την συναίνεσή τους.

Αν νομίζει ο απερχόμενος, ότι με πλειοψηφία στο νέο ΔΣ θα μπορέσει να αποκρύψει όλα τα κακώς κείμενα της διαχείρισής του ιδιαίτερα της οικονομικής, «πλανάται πλάνην οικτράν».

Απλά προσπαθεί να εμψυχώσει τον μηχανισμό του, ότι πάει για τα μεγάλα, μήπως και κάποιοι πειστούν να στηρίξουν τον …νικητή, περιορίζοντας κάπως το μέγεθος της απώλειας;

Μέσα στο νέο ΔΣ, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά ο Δήμαρχος θα υπάρχουν φωνές, που και ξέρουν τι συμβαίνει τώρα και που θα εμποδίσουν αυτό να επαναληφθεί.

Ο θεσμικός έλεγχος της Διοίκησης, θα είναι γεγονός και όχι εικονική πραγματικότητα, όπως ήταν στην τελευταία θητεία, που υπαρκτές αξιοπρεπείς εξαιρέσεις, απλά επιβεβαίωναν τον κανόνα.

Οι «ευκολόπιστοι» των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που έχουν καταδεχτεί να κατέβουν σε έναν εκλογικό αγώνα, χωρίς να κριτικάρουν καν την σημερινή διοίκηση, έχοντας πιστέψει τις υποσχέσεις για κάποια θέση-αντιπαροχή στην νέα ιεραρχία του Δήμου, θα αποδειχθούν «άξιοι της μοίρας», που τους επιφυλάσσει η στάση τους.

Εκούσια ή ακούσια, «δουλεύουν» για τον κ. Βαλασόπουλο…

Οι ψηφοφόροι τους όμως, το ξέρουν; Το βλέπουν;

Ή μήπως άλλο νομίζουν ότι ψηφίζουν και η ψήφος τους αλλού θα καταλήξει;

Οι ελεύθερα σκεπτόμενοι ψηφοφόροι, που δεν έχουν κομματικές ή παραταξιακές δεσμεύσεις, ας το σκεφτούν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο.

Μπορούν να δώσουν από την πρώτη Κυριακή την δύναμη, που χρειάζεται για να «πέσει» το καθεστώς της πόλης…

Η μόνη δύναμη, που έχει την γνώση, την εμπειρία και την εκφρασμένη θέληση να αλλάξει τα δεδομένα του Δήμου είναι η παράταξη «ΗλιουπΟλοι Μαζί-ΕΝΑΚ» με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηδάκη.

Με ένα πλήρες και ισορροπημένο ψηφοδέλτιο, με νέους και παλιούς, από όλες τις τάξεις και τα επαγγέλματα, με θέσεις και πρόγραμμα, έτοιμους να αναλάβουν την νέα διοίκηση, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, παρά μόνο στους δημότες της πόλης.

Με αυτό το ψηφοδέλτιο συμπαρατάσσομαι συνεργαζόμενος και ζητώ από τον ψηφοφόρο δημότη την προτίμησή του.

Κατσώνης Αθανάσιος (Θάνος)

Ηλιούπολη
22-5-2019

Προβλήθηκε 892 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...