Το κεντρικό σύνθημα του κ. Βαλασόπουλου με το οποίο ζητάει να του δοθεί «δύναμη» από την πρώτη Κυριακή δείχνει, ότι δεν πιστεύει στην απλή αναλογική, κάτι που ανοιχτά έχει δηλώσει επανειλημμένα.

Δείχνει, οτι δεν πιστεύει στις συναινέσεις, αλλά κυρίως οτι θέλει να διοικήσει έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για την επιθυμία του αυτή.

Μπορεί βεβαίως να γελάσει ή και να κλάψει…

Μπορεί όμως ο καθένας από μας τους απλούς ανθρώπους και δημότες, να βγάλει συμπέρασμά για τις προθέσεις του.

Ο δεσποτικός τρόπος με τον οποίο διοίκησε, είναι ο μόνος τρόπος, που γνωρίζει.

Και πάλι αυτό ζητάει να πετύχει, είτε μόνος του είτε με την «συνεργασία» άλλων «χρήσιμων» παρατάξεων, που δεν γνωρίζω αν έχουν πιστέψει τις υποσχέσεις του και έχουν συμφωνήσει μαζί του για ανάληψη κάποιων θέσεων με αντάλλαγμα την συναίνεσή τους.

Αν νομίζει ο απερχόμενος, ότι με πλειοψηφία στο νέο ΔΣ θα μπορέσει να αποκρύψει όλα τα κακώς κείμενα της διαχείρισής του ιδιαίτερα της οικονομικής, «πλανάται πλάνην οικτράν».

Απλά προσπαθεί να εμψυχώσει τον μηχανισμό του, ότι πάει για τα μεγάλα, μήπως και κάποιοι πειστούν να στηρίξουν τον …νικητή, περιορίζοντας κάπως το μέγεθος της απώλειας;

Μέσα στο νέο ΔΣ, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά ο Δήμαρχος θα υπάρχουν φωνές, που και ξέρουν τι συμβαίνει τώρα και που θα εμποδίσουν αυτό να επαναληφθεί.

Ο θεσμικός έλεγχος της Διοίκησης, θα είναι γεγονός και όχι εικονική πραγματικότητα, όπως ήταν στην τελευταία θητεία, που υπαρκτές αξιοπρεπείς εξαιρέσεις, απλά επιβεβαίωναν τον κανόνα.

Οι «ευκολόπιστοι» των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που έχουν καταδεχτεί να κατέβουν σε έναν εκλογικό αγώνα, χωρίς να κριτικάρουν καν την σημερινή διοίκηση, έχοντας πιστέψει τις υποσχέσεις για κάποια θέση-αντιπαροχή στην νέα ιεραρχία του Δήμου, θα αποδειχθούν «άξιοι της μοίρας», που τους επιφυλάσσει η στάση τους.

Εκούσια ή ακούσια, «δουλεύουν» για τον κ. Βαλασόπουλο…

Οι ψηφοφόροι τους όμως, το ξέρουν; Το βλέπουν;

Ή μήπως άλλο νομίζουν ότι ψηφίζουν και η ψήφος τους αλλού θα καταλήξει;

Οι ελεύθερα σκεπτόμενοι ψηφοφόροι, που δεν έχουν κομματικές ή παραταξιακές δεσμεύσεις, ας το σκεφτούν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο.

Μπορούν να δώσουν από την πρώτη Κυριακή την δύναμη, που χρειάζεται για να «πέσει» το καθεστώς της πόλης…

Η μόνη δύναμη, που έχει την γνώση, την εμπειρία και την εκφρασμένη θέληση να αλλάξει τα δεδομένα του Δήμου είναι η παράταξη «ΗλιουπΟλοι Μαζί-ΕΝΑΚ» με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηδάκη.

Με ένα πλήρες και ισορροπημένο ψηφοδέλτιο, με νέους και παλιούς, από όλες τις τάξεις και τα επαγγέλματα, με θέσεις και πρόγραμμα, έτοιμους να αναλάβουν την νέα διοίκηση, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, παρά μόνο στους δημότες της πόλης.

Με αυτό το ψηφοδέλτιο συμπαρατάσσομαι συνεργαζόμενος και ζητώ από τον ψηφοφόρο δημότη την προτίμησή του.

Κατσώνης Αθανάσιος (Θάνος)

Ηλιούπολη
22-5-2019

Προβλήθηκε 352 φορές

H ''Δανάη του Πολυτεχνείου'' (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με βαθιά θλίψη αποχαιρετά την συναγωνίστρια Δανάη Μωραΐτου, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα, 11 Νοέμβρη 2019, σε ηλικία 96 ετών. Η Δανάη Μωραΐτου ή αλλιώς η ''Δανάη του Πολυτεχνείου'', όπως έμεινε γνωστή στα χρόνια της Κατοχής, γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1923 στην Αθήνα.

25 Νοεμβρίου 1942 - Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και η σημασία της.  (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Είναι γεγονός, ότι τις δεκαετίες που πέρασαν, έχουν γραφεί πολλά για την στρατιωτική σημασία της επιχείρησης του Γοργοπόταμου. Με την απόσταση των 77 χρόνων που μας χωρίζουν από την κοινή επιχείρηση των ανταρτών του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και των Βρετανών με τον συνταγματάρχη Ε.Μάγιερς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένα είναι βέβαιο

''Οι Μύγες'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους.

Βγάλτε την ουρά σας απ' έξω... (Μανιάτης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος με την ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη)

Όλη η ενότητα του έθνους, μαζεύεται στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης για να υποδείξει στους "ιθαγενείς" πώς τα συμφέροντα των αφεντικών τους ταυτίζονται με την καθημερινή μιζέρια της ζωής τους και σημαίνουν καταστροφή λαών, μαζικές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα του κράτους και στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε δεύτερο νησί ή κάθε τρίτη επαρχιακή πόλη.

Ηρακλής Τσιμέκας προς την Δημοτική Αρχή: ''Κάντε πράξεις που θα δώσουν χαμόγελα σε μικρούς αλλά και μεγάλους κατοίκους''

Πριν αρκετό καιρό η νέα διοίκηση ανακοίνωσε μέσω ενός δελτίου τύπου ότι τα προβλήματα της πόλης μας δεν λύνονται μέσω FB η προβολής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι ο ενεργός πολίτης θα πρέπει να ενημερώνει την δημοτική αρχή για τα προβλήματα και αυτή να τα δρομολογεί με την σειρά της προς επίλυση ανάλογα με την περίπτωση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα..