Δεν είναι πολλές ημέρες που η παράταξη «ΗλιουπΟλοιΜαζί-ΕΝΑΚ» πρότεινε δημόσια αντιπαράθεση Χατζηδάκη-Βαλασόπουλου.

Όπως ήταν φυσικό, δεν θεώρησε επιβεβλημένο να αποδεχτεί την πρόσκληση, να σταθεί απέναντι και να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Την «απάντηση» ανέλαβαν «αργά αφυπνισθέντες» της μείζονος «αντιπολίτευσης», βρίσκοντας ευκαιρία να επιτεθούν στον Γιώργο Χατζηδάκη, που ζήτησε διάλογο μόνο με τον κ. Βαλασόπουλο, κατηγορώντας τον, πως …τόλμησαν τα «πόδια», να χτυπήσουν το «κεφάλι»!

Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκαν να δεχτούν την πρόταση, που συμπληρωματικά ακολούθησε για δημόσια αντιπαράθεση ή ακόμα περισσότερο να την προτείνουν οι ίδιοι.

Γιατί άραγε;

Ίσως επειδή θα φαινότανε η ουσιαστική σύμπλευση και η σύμπτωση απόψεων με τον νυν Δήμαρχο;

Τον κ. Βαλασόπουλο τον έχουν στο απυρόβλητο, αφού «τοις πάσιν» είναι γνωστό, ότι τον προτιμούν δήμαρχο και τους εαυτούς τους συνεργάτες του. Έτσι άλλωστε δεν πορεύτηκαν πέντε χρόνια τώρα;

Ξεκινούν από τον «αυθαίρετο και πολύ αισιόδοξο» υπολογισμό, ότι από το 37% του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015 στην πόλη, παρά τις μεγάλες απώλειες, θα συγκρατηθεί κάποιο ποσοστό, αρκετό για την β’ θέση και τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Έτσι πιστεύουν, ότι θα είναι σίγουρη η επανεκλογή του νυν Δημάρχου και η στελέχωσή του με «φίλιους» αντιδημάρχους.

Μένει να συμφωνήσει και ο Δημότης…

Η πορεία της παράταξης «Ηλίου-πόλις» είναι τα τελευταία χρόνια, στον αυτόματο πιλότο. Θεσμικό έλεγχο σαν μείζων αντιπολίτευση ποτέ δεν έκανε. Οι κάποιες προσωπικές εξαιρέσεις, που φυσικά πάραυτα «κατεπνίγησαν», επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Έχουν αποσιωπηθεί ως τώρα και τα «ήξεις-αφήξεις» του επικεφαλής.

Η παραίτηση του πριν από ενάμιση χρόνο, παρά τους σοβαρούς λόγους που επικαλέστηκε, τροφοδότησε κριτικές αλλά και φιλοδοξίες.

Ακολούθησε η προβεβλημένη επικοινωνιακά διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής, σαν απόδειξη δημοκρατικής λειτουργίας.

Λίγους μήνες αργότερα πληροφορηθήκαμε την «επική» επιστροφή του κ. Κοκοτίνη σαν επικεφαλής και διεκδικητή της δημαρχίας, με λακωνική ανακοίνωση, μετά από «άγνωστες» διαδικασίες !!!

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι γνωστά στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, αλλά δυστυχώς ισχύουν και αποκαλύπτουν το σοβαρό έλλειμμα ειλικρίνειας προθέσεων αλλά τελικά και δημοκρατίας.

Είναι ακριβώς αυτές οι κινήσεις που επέτρεψαν την διολίσθηση του κ. Δημάρχου σε καθεστωτικές συμπεριφορές, ο οποίος πατώντας πάνω στη «στήριξη» της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υποεκτίμησε» τις αντιδράσεις της παράταξής του και προχώρησε σε «εξώφθαλμες» καθεστωτικές συμπεριφορές!

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Συμπολιτευόμενη με την κυβέρνηση κομματικά, δεν μπόρεσε ούτε θέλησε να αντιπολιτευτεί την κυβερνητική πολιτική στα δημοτικά ζητήματα.

Ζητήματα όπως το Ελληνικό, το ΚΥΤ, η Δημόσια περιουσία, το ΤΑΙΠΕΔ, η μη καύση απορριμμάτων, η κατάργηση του ΧΥΤΑ, ακόμη και οι «θεσμοί» και τα μνημόνια, που στέρησαν την Τ.Α. από απαραίτητους πόρους.

Αντίθετα ο κ. Κοκοτίνης τοποθέτησε εαυτόν κυβερνητικό υπερασπιστή, «απολογήθηκε» δημόσια για τις «αυταπάτες», που έτρεφε στο παρελθόν και για τα θέματα της Τ.Α. και «απελευθερωμένος» πια, αφού νομίζει ότι πήρε την …συγχώρηση από τον εξομολογητή δημότη, ξαναζητά την ψήφο του.

Γιατί όμως να πειστεί ο δημότης να ψηφίσει την «ουρά» και όχι το «κεφάλι»;

Για αυτό και η επίθεση στα «πόδια», που θέλουν να χτυπήσουν το «κεφάλι»!!!

Όσοι αναγνώστες διαβάζουν αυτές τις γραμμές, μπορούν να αναζητήσουν την αλήθεια, ρωτώντας εκεί που πρέπει.

Οι απαντήσεις που θα πάρουν, θα τους βοηθήσουν να αποφασίσουν, πού πρέπει να «επενδύσουν» την ψήφο τους.

Προφανώς δεν απευθύνομαι στους στρατευμένους. Αυτοί δεν ρωτάνε ποτέ!

Ούτε στους επιτήδειους, που «πλασάρονται» λόγω συμφέροντος στα πέριξ των διοικήσεων.

Απευθύνομαι όμως στους ελεύθερους πολίτες, που αποφασίζουν με λογικά, αξιοκρατικά και ηθικά κριτήρια για το τι θα ψηφίσουν και τι δεν θα ψηφίσουν

Δικό μου συμπέρασμα, δική μου γνωμη: αυτός που είχε την εντολή να κάνει θεσμικό έλεγχο στην διοίκηση και δεν έκανε το καθήκον του, είναι ευάλωτος, δεν είναι άξιος να διοικήσει.

Αν κληθεί να διοικήσει, αυτονόητο είναι πως θα ενεργεί υπό το βάρος των παραλείψεών του και δεν θα θέλει θεσμικό έλεγχο!!!

Διαβάζοντας το πρόγραμμα της παράταξης «ΗλιουπΟλοι Μαζί-ΕΝΑΚ» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηδάκη, διαπιστώνω πως έχει:

• Γνώση της πόλης και των αναγκών της, εμπειρία και αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης.

• Σχέδιο και πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

• Στελέχη παλιά και νέα με συγκρότηση, γνώσεις, εμπειρίες, ικανότητες και θέληση να αλλάξουν προς το καλύτερο την Ηλιούπολη.

• Διακηρυγμένη δέσμευση και δύναμη να σταθεί πάνω και πέρα από μικροκομματισμούς, σκοπιμότητες και συμφέροντα.

• Ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να συμβάλλουν στο μέλλον της πόλης, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες.

• Θέληση να συνεργαστεί, χωρίς προϋποθέσεις με τίμιες δυνάμεις, που δεν είναι συνδεδεμένες με το «καθεστώς» και με δημότες επιστήμονες και ειδικούς για το καλό της πόλης.

• Προ παντός Τόλμη!

Ο Γιώργος Χατζηδάκης με τη τόλμη του, καθόρισε το μεγάλο «διακύβευμα» των εκλογών στην Ηλιούπολη που είναι η απαλλαγή της πόλης από την καθεστωτική, την αυταρχική λειτουργία του απερχόμενου Δημάρχου και η επιστροφή της Δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την διολίσθηση της Διοίκησης του Δήμου σε καθεστωτικές λογικές έχει βαριά ευθύνη και ο κ. Κοκοτίνης με τις παλινδρομήσεις και τις παραλήψεις του, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του αλλά και αδυναμιών του!

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 24.5.2019

 

Προβλήθηκε 405 φορές

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»

ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (του Νίκου Ι.  Καραβέλου)

Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.

ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Με μια μακροσκελή και «βαρύγδουπη» ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στο δήμο μας, ύστερα από την αποκάλυψη μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αλίμου ότι προωθεί την κατασκευή ενός Διαδημοτικού Νεκροταφείου στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα, στον χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ).

Όλα τα είχε ο Υμηττός... Τα μόνοπάτια του έλλειπαν... (του Πάνου Τότσικα)

Στιγμιότυπα από την σημερινή φιέστα στην Αργυρούπολη. Προφανώς, κανένας από τους συμμετέχοντες στην σημερινή φιέστα, δεν άκουσε για τα χιλιάδες αυθαίρετα του Υμηττού, για τους καταπατητές του δημόσιου δασικού χώρου, για τους παράνομους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για τα παράνομα Νεκροταφεία που αυξάνονται και πληθύνονται, για τις αυθαίρετες εκκλησίες και μοναστήρια, για..για..για