Δεν είναι πολλές ημέρες που η παράταξη «ΗλιουπΟλοιΜαζί-ΕΝΑΚ» πρότεινε δημόσια αντιπαράθεση Χατζηδάκη-Βαλασόπουλου.

Όπως ήταν φυσικό, δεν θεώρησε επιβεβλημένο να αποδεχτεί την πρόσκληση, να σταθεί απέναντι και να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Την «απάντηση» ανέλαβαν «αργά αφυπνισθέντες» της μείζονος «αντιπολίτευσης», βρίσκοντας ευκαιρία να επιτεθούν στον Γιώργο Χατζηδάκη, που ζήτησε διάλογο μόνο με τον κ. Βαλασόπουλο, κατηγορώντας τον, πως …τόλμησαν τα «πόδια», να χτυπήσουν το «κεφάλι»!

Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκαν να δεχτούν την πρόταση, που συμπληρωματικά ακολούθησε για δημόσια αντιπαράθεση ή ακόμα περισσότερο να την προτείνουν οι ίδιοι.

Γιατί άραγε;

Ίσως επειδή θα φαινότανε η ουσιαστική σύμπλευση και η σύμπτωση απόψεων με τον νυν Δήμαρχο;

Τον κ. Βαλασόπουλο τον έχουν στο απυρόβλητο, αφού «τοις πάσιν» είναι γνωστό, ότι τον προτιμούν δήμαρχο και τους εαυτούς τους συνεργάτες του. Έτσι άλλωστε δεν πορεύτηκαν πέντε χρόνια τώρα;

Ξεκινούν από τον «αυθαίρετο και πολύ αισιόδοξο» υπολογισμό, ότι από το 37% του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015 στην πόλη, παρά τις μεγάλες απώλειες, θα συγκρατηθεί κάποιο ποσοστό, αρκετό για την β’ θέση και τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Έτσι πιστεύουν, ότι θα είναι σίγουρη η επανεκλογή του νυν Δημάρχου και η στελέχωσή του με «φίλιους» αντιδημάρχους.

Μένει να συμφωνήσει και ο Δημότης…

Η πορεία της παράταξης «Ηλίου-πόλις» είναι τα τελευταία χρόνια, στον αυτόματο πιλότο. Θεσμικό έλεγχο σαν μείζων αντιπολίτευση ποτέ δεν έκανε. Οι κάποιες προσωπικές εξαιρέσεις, που φυσικά πάραυτα «κατεπνίγησαν», επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Έχουν αποσιωπηθεί ως τώρα και τα «ήξεις-αφήξεις» του επικεφαλής.

Η παραίτηση του πριν από ενάμιση χρόνο, παρά τους σοβαρούς λόγους που επικαλέστηκε, τροφοδότησε κριτικές αλλά και φιλοδοξίες.

Ακολούθησε η προβεβλημένη επικοινωνιακά διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής, σαν απόδειξη δημοκρατικής λειτουργίας.

Λίγους μήνες αργότερα πληροφορηθήκαμε την «επική» επιστροφή του κ. Κοκοτίνη σαν επικεφαλής και διεκδικητή της δημαρχίας, με λακωνική ανακοίνωση, μετά από «άγνωστες» διαδικασίες !!!

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι γνωστά στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, αλλά δυστυχώς ισχύουν και αποκαλύπτουν το σοβαρό έλλειμμα ειλικρίνειας προθέσεων αλλά τελικά και δημοκρατίας.

Είναι ακριβώς αυτές οι κινήσεις που επέτρεψαν την διολίσθηση του κ. Δημάρχου σε καθεστωτικές συμπεριφορές, ο οποίος πατώντας πάνω στη «στήριξη» της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υποεκτίμησε» τις αντιδράσεις της παράταξής του και προχώρησε σε «εξώφθαλμες» καθεστωτικές συμπεριφορές!

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Συμπολιτευόμενη με την κυβέρνηση κομματικά, δεν μπόρεσε ούτε θέλησε να αντιπολιτευτεί την κυβερνητική πολιτική στα δημοτικά ζητήματα.

Ζητήματα όπως το Ελληνικό, το ΚΥΤ, η Δημόσια περιουσία, το ΤΑΙΠΕΔ, η μη καύση απορριμμάτων, η κατάργηση του ΧΥΤΑ, ακόμη και οι «θεσμοί» και τα μνημόνια, που στέρησαν την Τ.Α. από απαραίτητους πόρους.

Αντίθετα ο κ. Κοκοτίνης τοποθέτησε εαυτόν κυβερνητικό υπερασπιστή, «απολογήθηκε» δημόσια για τις «αυταπάτες», που έτρεφε στο παρελθόν και για τα θέματα της Τ.Α. και «απελευθερωμένος» πια, αφού νομίζει ότι πήρε την …συγχώρηση από τον εξομολογητή δημότη, ξαναζητά την ψήφο του.

Γιατί όμως να πειστεί ο δημότης να ψηφίσει την «ουρά» και όχι το «κεφάλι»;

Για αυτό και η επίθεση στα «πόδια», που θέλουν να χτυπήσουν το «κεφάλι»!!!

Όσοι αναγνώστες διαβάζουν αυτές τις γραμμές, μπορούν να αναζητήσουν την αλήθεια, ρωτώντας εκεί που πρέπει.

Οι απαντήσεις που θα πάρουν, θα τους βοηθήσουν να αποφασίσουν, πού πρέπει να «επενδύσουν» την ψήφο τους.

Προφανώς δεν απευθύνομαι στους στρατευμένους. Αυτοί δεν ρωτάνε ποτέ!

Ούτε στους επιτήδειους, που «πλασάρονται» λόγω συμφέροντος στα πέριξ των διοικήσεων.

Απευθύνομαι όμως στους ελεύθερους πολίτες, που αποφασίζουν με λογικά, αξιοκρατικά και ηθικά κριτήρια για το τι θα ψηφίσουν και τι δεν θα ψηφίσουν

Δικό μου συμπέρασμα, δική μου γνωμη: αυτός που είχε την εντολή να κάνει θεσμικό έλεγχο στην διοίκηση και δεν έκανε το καθήκον του, είναι ευάλωτος, δεν είναι άξιος να διοικήσει.

Αν κληθεί να διοικήσει, αυτονόητο είναι πως θα ενεργεί υπό το βάρος των παραλείψεών του και δεν θα θέλει θεσμικό έλεγχο!!!

Διαβάζοντας το πρόγραμμα της παράταξης «ΗλιουπΟλοι Μαζί-ΕΝΑΚ» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηδάκη, διαπιστώνω πως έχει:

• Γνώση της πόλης και των αναγκών της, εμπειρία και αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης.

• Σχέδιο και πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

• Στελέχη παλιά και νέα με συγκρότηση, γνώσεις, εμπειρίες, ικανότητες και θέληση να αλλάξουν προς το καλύτερο την Ηλιούπολη.

• Διακηρυγμένη δέσμευση και δύναμη να σταθεί πάνω και πέρα από μικροκομματισμούς, σκοπιμότητες και συμφέροντα.

• Ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να συμβάλλουν στο μέλλον της πόλης, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες.

• Θέληση να συνεργαστεί, χωρίς προϋποθέσεις με τίμιες δυνάμεις, που δεν είναι συνδεδεμένες με το «καθεστώς» και με δημότες επιστήμονες και ειδικούς για το καλό της πόλης.

• Προ παντός Τόλμη!

Ο Γιώργος Χατζηδάκης με τη τόλμη του, καθόρισε το μεγάλο «διακύβευμα» των εκλογών στην Ηλιούπολη που είναι η απαλλαγή της πόλης από την καθεστωτική, την αυταρχική λειτουργία του απερχόμενου Δημάρχου και η επιστροφή της Δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την διολίσθηση της Διοίκησης του Δήμου σε καθεστωτικές λογικές έχει βαριά ευθύνη και ο κ. Κοκοτίνης με τις παλινδρομήσεις και τις παραλήψεις του, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του αλλά και αδυναμιών του!

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 24.5.2019

 

Προβλήθηκε 255 φορές

Στην ΕΡΤ θέλουν σιδερωμένα πουκάμισα...και ελαφριά ειδησεογραφία που δεν ενοχλεί την εξουσία (Φωτεινή Λαμπρίδη)

Η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη με αφορμή τη μη ανανέωση της εκπομπής της στην ΕΡΤ (παρότι έκανε νούμερα πολύ υψηλότερα του μέσου όρου της δημόσιας τηλεόρασης) έγραψε στο fb για την εμπειρία 22 χρόνων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

ΤΟ ''ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Είναι γεγονότα που λένε πως συμβαίνουν σπάνια. Ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά, που δε γίνονται αντιληπτά σε καθημερινή βάση. Ένας υπόγειος σεισμός, μια πυρκαγιά, κάπου μακριά, μια σοβαρή ασθένεια, μια στημένη δικαστική απόφαση.

Υμηττός μετά τις πυρκαγιές. Τι; (του Πάνου Τότσικα)

«…Διάφοροι μεγαλόσχημοι παρέκαμπταν κατά καιρούς τα διατάγματα προστασίας του Υμηττού για να κατασκευάσουν 7.000 πολυτελείς κατοικίες, ανάμεσά τους η βίλα-αναψυκτήριο του πρώην υπουργού Β. Μαγγίνα. Δήμοι, οικοδομικοί συνεταιρισμοί, Εκκλησία και ιδιώτες έχουν ιδιοποιηθεί χιλιάδες στρέμματα, τα οποία προσπαθούν να εντάξουν στο σχέδιο πόλεως…» (1)

75 χρόνια από την εκτέλεση της ΕΠΟΝίτισας Ηρώς Κωνσταντοπούλου (του Περικλή Καπετανόπουλου)

«Εσύ δε θα μου πεις ευχαριστώ / όπως δε λες ευχαριστώ στους χτύπους της καρδιάς σου / που σμιλεύουν το πρόσωπο της ζωής σου /. Όμως εγώ θα σου λέω ευχαριστώ / γιατί γνωρίζω γιατί σου λέω ευχαριστώ / γιατί γνωρίζω τι σου οφείλω /

Τέρμα οι παραλίες για τούς -  μη έχοντες - πολίτες (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Νομοσχέδιο-έκτρωμα, που θα παραδώσει τις παραλίες στήν υπερεκμετάλλευση με ομπρέλες και ξαπλώστρες και στο χτίσιμο του αιγιαλού από ιδιώτες με παραχώρησή του από το δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση.

Η εξουσία σαν ηδονική αυταξία (Παντελής Μπουκάλας)

Αν η εξουσία δεν ήταν και αυταξία, οι μνηστήρες της θα ήταν λιγότεροι και φρονιμότεροι· θα περνούσαν τα λεγόμενά τους από την κρησάρα της υπευθυνότητας και θα ήταν προσεκτικότεροι στην επιλογή μεθόδων, ώστε να μην τις δουν να γίνονται μπούμερανγκ.