Δεν είναι πολλές ημέρες που η παράταξη «ΗλιουπΟλοιΜαζί-ΕΝΑΚ» πρότεινε δημόσια αντιπαράθεση Χατζηδάκη-Βαλασόπουλου.

Όπως ήταν φυσικό, δεν θεώρησε επιβεβλημένο να αποδεχτεί την πρόσκληση, να σταθεί απέναντι και να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Την «απάντηση» ανέλαβαν «αργά αφυπνισθέντες» της μείζονος «αντιπολίτευσης», βρίσκοντας ευκαιρία να επιτεθούν στον Γιώργο Χατζηδάκη, που ζήτησε διάλογο μόνο με τον κ. Βαλασόπουλο, κατηγορώντας τον, πως …τόλμησαν τα «πόδια», να χτυπήσουν το «κεφάλι»!

Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκαν να δεχτούν την πρόταση, που συμπληρωματικά ακολούθησε για δημόσια αντιπαράθεση ή ακόμα περισσότερο να την προτείνουν οι ίδιοι.

Γιατί άραγε;

Ίσως επειδή θα φαινότανε η ουσιαστική σύμπλευση και η σύμπτωση απόψεων με τον νυν Δήμαρχο;

Τον κ. Βαλασόπουλο τον έχουν στο απυρόβλητο, αφού «τοις πάσιν» είναι γνωστό, ότι τον προτιμούν δήμαρχο και τους εαυτούς τους συνεργάτες του. Έτσι άλλωστε δεν πορεύτηκαν πέντε χρόνια τώρα;

Ξεκινούν από τον «αυθαίρετο και πολύ αισιόδοξο» υπολογισμό, ότι από το 37% του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015 στην πόλη, παρά τις μεγάλες απώλειες, θα συγκρατηθεί κάποιο ποσοστό, αρκετό για την β’ θέση και τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Έτσι πιστεύουν, ότι θα είναι σίγουρη η επανεκλογή του νυν Δημάρχου και η στελέχωσή του με «φίλιους» αντιδημάρχους.

Μένει να συμφωνήσει και ο Δημότης…

Η πορεία της παράταξης «Ηλίου-πόλις» είναι τα τελευταία χρόνια, στον αυτόματο πιλότο. Θεσμικό έλεγχο σαν μείζων αντιπολίτευση ποτέ δεν έκανε. Οι κάποιες προσωπικές εξαιρέσεις, που φυσικά πάραυτα «κατεπνίγησαν», επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Έχουν αποσιωπηθεί ως τώρα και τα «ήξεις-αφήξεις» του επικεφαλής.

Η παραίτηση του πριν από ενάμιση χρόνο, παρά τους σοβαρούς λόγους που επικαλέστηκε, τροφοδότησε κριτικές αλλά και φιλοδοξίες.

Ακολούθησε η προβεβλημένη επικοινωνιακά διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής, σαν απόδειξη δημοκρατικής λειτουργίας.

Λίγους μήνες αργότερα πληροφορηθήκαμε την «επική» επιστροφή του κ. Κοκοτίνη σαν επικεφαλής και διεκδικητή της δημαρχίας, με λακωνική ανακοίνωση, μετά από «άγνωστες» διαδικασίες !!!

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι γνωστά στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, αλλά δυστυχώς ισχύουν και αποκαλύπτουν το σοβαρό έλλειμμα ειλικρίνειας προθέσεων αλλά τελικά και δημοκρατίας.

Είναι ακριβώς αυτές οι κινήσεις που επέτρεψαν την διολίσθηση του κ. Δημάρχου σε καθεστωτικές συμπεριφορές, ο οποίος πατώντας πάνω στη «στήριξη» της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υποεκτίμησε» τις αντιδράσεις της παράταξής του και προχώρησε σε «εξώφθαλμες» καθεστωτικές συμπεριφορές!

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Συμπολιτευόμενη με την κυβέρνηση κομματικά, δεν μπόρεσε ούτε θέλησε να αντιπολιτευτεί την κυβερνητική πολιτική στα δημοτικά ζητήματα.

Ζητήματα όπως το Ελληνικό, το ΚΥΤ, η Δημόσια περιουσία, το ΤΑΙΠΕΔ, η μη καύση απορριμμάτων, η κατάργηση του ΧΥΤΑ, ακόμη και οι «θεσμοί» και τα μνημόνια, που στέρησαν την Τ.Α. από απαραίτητους πόρους.

Αντίθετα ο κ. Κοκοτίνης τοποθέτησε εαυτόν κυβερνητικό υπερασπιστή, «απολογήθηκε» δημόσια για τις «αυταπάτες», που έτρεφε στο παρελθόν και για τα θέματα της Τ.Α. και «απελευθερωμένος» πια, αφού νομίζει ότι πήρε την …συγχώρηση από τον εξομολογητή δημότη, ξαναζητά την ψήφο του.

Γιατί όμως να πειστεί ο δημότης να ψηφίσει την «ουρά» και όχι το «κεφάλι»;

Για αυτό και η επίθεση στα «πόδια», που θέλουν να χτυπήσουν το «κεφάλι»!!!

Όσοι αναγνώστες διαβάζουν αυτές τις γραμμές, μπορούν να αναζητήσουν την αλήθεια, ρωτώντας εκεί που πρέπει.

Οι απαντήσεις που θα πάρουν, θα τους βοηθήσουν να αποφασίσουν, πού πρέπει να «επενδύσουν» την ψήφο τους.

Προφανώς δεν απευθύνομαι στους στρατευμένους. Αυτοί δεν ρωτάνε ποτέ!

Ούτε στους επιτήδειους, που «πλασάρονται» λόγω συμφέροντος στα πέριξ των διοικήσεων.

Απευθύνομαι όμως στους ελεύθερους πολίτες, που αποφασίζουν με λογικά, αξιοκρατικά και ηθικά κριτήρια για το τι θα ψηφίσουν και τι δεν θα ψηφίσουν

Δικό μου συμπέρασμα, δική μου γνωμη: αυτός που είχε την εντολή να κάνει θεσμικό έλεγχο στην διοίκηση και δεν έκανε το καθήκον του, είναι ευάλωτος, δεν είναι άξιος να διοικήσει.

Αν κληθεί να διοικήσει, αυτονόητο είναι πως θα ενεργεί υπό το βάρος των παραλείψεών του και δεν θα θέλει θεσμικό έλεγχο!!!

Διαβάζοντας το πρόγραμμα της παράταξης «ΗλιουπΟλοι Μαζί-ΕΝΑΚ» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηδάκη, διαπιστώνω πως έχει:

• Γνώση της πόλης και των αναγκών της, εμπειρία και αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης.

• Σχέδιο και πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

• Στελέχη παλιά και νέα με συγκρότηση, γνώσεις, εμπειρίες, ικανότητες και θέληση να αλλάξουν προς το καλύτερο την Ηλιούπολη.

• Διακηρυγμένη δέσμευση και δύναμη να σταθεί πάνω και πέρα από μικροκομματισμούς, σκοπιμότητες και συμφέροντα.

• Ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να συμβάλλουν στο μέλλον της πόλης, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες.

• Θέληση να συνεργαστεί, χωρίς προϋποθέσεις με τίμιες δυνάμεις, που δεν είναι συνδεδεμένες με το «καθεστώς» και με δημότες επιστήμονες και ειδικούς για το καλό της πόλης.

• Προ παντός Τόλμη!

Ο Γιώργος Χατζηδάκης με τη τόλμη του, καθόρισε το μεγάλο «διακύβευμα» των εκλογών στην Ηλιούπολη που είναι η απαλλαγή της πόλης από την καθεστωτική, την αυταρχική λειτουργία του απερχόμενου Δημάρχου και η επιστροφή της Δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την διολίσθηση της Διοίκησης του Δήμου σε καθεστωτικές λογικές έχει βαριά ευθύνη και ο κ. Κοκοτίνης με τις παλινδρομήσεις και τις παραλήψεις του, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του αλλά και αδυναμιών του!

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 24.5.2019

 

Προβλήθηκε 285 φορές

O KΗΝΣΩΡ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Είναι δυνατόν να κρίνεις ένα βιβλίο χωρίς να το διαβάσεις; Να κατακρίνεις ένα βιβλίο, έχοντας διαβάσει μόνο το οπισθόφυλλό του; Καθένας θα απαντούσε πως είναι αδύνατον. Να, όμως, που ο φωτεινός παντογνώστης κ. Παντελής Μπουκάλας τα κατάφερε.

H ''Δανάη του Πολυτεχνείου'' (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με βαθιά θλίψη αποχαιρετά την συναγωνίστρια Δανάη Μωραΐτου, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα, 11 Νοέμβρη 2019, σε ηλικία 96 ετών. Η Δανάη Μωραΐτου ή αλλιώς η ''Δανάη του Πολυτεχνείου'', όπως έμεινε γνωστή στα χρόνια της Κατοχής, γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1923 στην Αθήνα.

25 Νοεμβρίου 1942 - Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και η σημασία της.  (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Είναι γεγονός, ότι τις δεκαετίες που πέρασαν, έχουν γραφεί πολλά για την στρατιωτική σημασία της επιχείρησης του Γοργοπόταμου. Με την απόσταση των 77 χρόνων που μας χωρίζουν από την κοινή επιχείρηση των ανταρτών του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και των Βρετανών με τον συνταγματάρχη Ε.Μάγιερς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένα είναι βέβαιο

''Οι Μύγες'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους.

Βγάλτε την ουρά σας απ' έξω... (Μανιάτης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος με την ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη)

Όλη η ενότητα του έθνους, μαζεύεται στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης για να υποδείξει στους "ιθαγενείς" πώς τα συμφέροντα των αφεντικών τους ταυτίζονται με την καθημερινή μιζέρια της ζωής τους και σημαίνουν καταστροφή λαών, μαζικές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα του κράτους και στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε δεύτερο νησί ή κάθε τρίτη επαρχιακή πόλη.