Είμαστε μπροστά στη κρίσιμη εκλογή που θα κρίνει την πορεία της Ηλιούπολης όχι μόνο τα επόμενα 4 χρόνια αλλά και στο μέλλον.

Εμείς οι Δημότες της Ηλιούπολης στεκόμαστε μπροστά στα χαρακτηριστικά των δύο υποψηφίων και καλούμαστε να εκλέξουμε τον καταλληλότερο για την Πόλη!

Η απλή αναλογική καθιερώθηκε για πρώτη φορά, αποτελεί σύστημα καταξίωσης της Δημοκρατίας, διασφαλίζει, ενθαρρύνει και προωθεί την συμμετοχή των Δημοτών στα κοινά!

Μεγιστοποιεί το όφελος για το Δημότη! Η απλή αναλογική για να πετύχει χρειάζεται πολιτική ηγεσία που να πιστεύει στις αρετές της .

Είναι δυνατόν δεδηλωμένοι ιδεολογικοί αρνητές της απλής αναλογικής, «ολιγαρχικοί» στη πολιτική τους φιλοσοφία τους και δεσποτικοί στην συμπεριφορά τους, να υπερασπιστούν την επιτυχία της;

Η απάντηση είναι καθαρή: ΟΧΙ! Ένα μεγάλο ΟΧΙ!!!

Αυτό πρέπει να το έχουν υπ’ όψη τους οι ΔΗΜΟΤΕΣ, που πρέπει να προσέλθουν να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή! Αυτό πρέπει να το ξέρουν και πρέπει να δηλώσουν, ότι το ξέρουν, οι ηγέτες των άλλων επτά παρατάξεων και οι 41 εκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι!

Αυτό πρέπει να το ξέρουν και πρέπει να το δηλώσουν, ότι το ξέρουν οι λαλίστατοι «παράγοντες» τις Ηλιούπολης!

Έχουμε ήδη το νέο Δημοτικό Συμβούλιο στην Ηλιούπολη.

Τη Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε τον Δήμαρχο, που θα ηγηθεί , θα συντονίσει, θα συνθέσει, θα κινητοποιήσει αυτό το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο για το καλό της Ηλιούπολης.

Μία από τις αδυναμίες στη λειτουργία του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η ύπαρξη των οκτώ παρατάξεων, που τώρα γίνανε εννέα!

Διευρύνθηκε η Δημοκρατία θα πει κάποιος! Παρακολουθώντας αρκετά Δημοτικά Συμβούλια σχημάτισα την εντύπωση, πως η Δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο εξαντλείται μεταξύ των οκτώ και τώρα εννέα αρχηγών παρατάξεων!

Οι υπόλοιποι 32 σύμβουλοι παραμένουν «άφωνοι» γιατί αυτό επιβάλλει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε άρθρο μου στο www.ilioupoligiaolous.gr (εδώ) κατέγραψα την «αφωνία» των περισσοτέρων Δημοτικών Συμβούλων - «γλαστρών»!

Κάντε ένα κλικ και διαβάστε το! Κυρίως να το διαβάσουν όσοι διεκδίκησαν δικαίωμα εκλογής και είναι υποχρεωμένοι να έχουν δημόσιο λόγο!

Αξίζει τον κόπο!!!

Η απλή αναλογική έρχεται να δώσει φωνή σε όλους και ή δυνατόν και σε περισσότερους και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου!

Αυτό για να γίνει, πρέπει να εκτιμήσουμε ποιος εκ των δύο, Γιώργος Χατζηδάκης ή Βασίλης Βαλασόπουλος είναι ο καταλληλότερος να «ηγηθεί» του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, που θα «συνθέσει» το νέο πρόγραμμα για την Ηλιούπολη, αποτέλεσμα Δημοκρατικών Πολιτικών Ικανοτήτων και χαρακτήρα.

Δεν ψηφίζουμε πρόγραμμα τη Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. Σε αυτό αποφασίσαμε την προηγούμενη Κυριακή και δεν δώσαμε έγκριση προγράμματος σε κανέναν !

Έγκριση προγράμματος έδωσαν οι Δήμοι που εξέλεξαν Δήμαρχο από τη πρώτη Κυριακή, όπως οι γειτονικοί Δήμοι που επανεξέλεξαν τους Δημάρχους τους και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία! Στην Ηλιούπολη οι πολίτες αποφάσισαν να αναζητηθεί ένα νέο, Δημοκρατικό, συλλογικό πρόγραμμα, αναγκαία σύνθεση εξ όλων των προγραμμάτων!

Αυτό το πρόγραμμα θα κληθεί να συνθέσει ο νέος Δήμαρχος Ηλιούπολης!

Τυχόν εκλογή του κ. Βαλασόπουλου δεν θα δώσει ένα νέο συλλογικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, θα δυναμιτίσει την εφαρμογή της απλής αναλογικής και αυτό θα γίνει στη πλάτη της Ηλιούπολης!

Η Ηλιούπολη θα το πληρώσει πολύ ακριβά!

Ο Γιώργος Χατζηδάκης είναι ο άνθρωπος, που μπορεί να εμπνεύσει συνεργασίες, μπορεί να συνθέσει συλλογικές λύσεις, συλλογικές προσπάθειες για τις μεγάλες ανάγκες της Ηλιούπολης!

Και κάτι ακόμα!

Μα πως θα γίνει αυτό, θα αναρωτηθεί ο καλόπιστος δημότης, όταν έχει μόνο 6 Συμβούλους και ο άλλος ο κ. Βαλασόπουλος έχει 13;

Η πολιτική είναι μια ζωντανή διαδικασία σε διαρκή εξέλιξη!

Με την εκλογή του Γιώργου Χατζηδάκη, ο κ. Βαλασόπουλος θα ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ από την πολιτική ζωή της Ηλιούπολης και θα απελευθερωθούν δυνάμεις της Ηλιούπολης, που σήμερα ασφυκτιούν από τις λειτουργίες του «καθεστώτος» !

ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ;

Ναι θα αποχωρήσει γιατί δεν του πάει στη πολιτική του κουλτούρα ο διάλογος!

Θα αποχωρήσει γιατί με την απόφασή των Δημοτών της Ηλιούπολης να εκλέξουν τον Γιώργο Χατζηδάκη θα του δείξουν το δρόμο της αποχώρησης!

 

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 29.5.2019

 

Προβλήθηκε 1075 φορές

25 Νοεμβρίου 1942 - Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και η σημασία της.  (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Είναι γεγονός, ότι τις δεκαετίες που πέρασαν, έχουν γραφεί πολλά για την στρατιωτική σημασία της επιχείρησης του Γοργοπόταμου. Με την απόσταση των 77 χρόνων που μας χωρίζουν από την κοινή επιχείρηση των ανταρτών του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και των Βρετανών με τον συνταγματάρχη Ε.Μάγιερς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένα είναι βέβαιο

''Οι Μύγες'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους.

Βγάλτε την ουρά σας απ' έξω... (Μανιάτης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος με την ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη)

Όλη η ενότητα του έθνους, μαζεύεται στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης για να υποδείξει στους "ιθαγενείς" πώς τα συμφέροντα των αφεντικών τους ταυτίζονται με την καθημερινή μιζέρια της ζωής τους και σημαίνουν καταστροφή λαών, μαζικές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα του κράτους και στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε δεύτερο νησί ή κάθε τρίτη επαρχιακή πόλη.

Ηρακλής Τσιμέκας προς την Δημοτική Αρχή: ''Κάντε πράξεις που θα δώσουν χαμόγελα σε μικρούς αλλά και μεγάλους κατοίκους''

Πριν αρκετό καιρό η νέα διοίκηση ανακοίνωσε μέσω ενός δελτίου τύπου ότι τα προβλήματα της πόλης μας δεν λύνονται μέσω FB η προβολής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι ο ενεργός πολίτης θα πρέπει να ενημερώνει την δημοτική αρχή για τα προβλήματα και αυτή να τα δρομολογεί με την σειρά της προς επίλυση ανάλογα με την περίπτωση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα..

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - YΠOMNHMA στον Δήμο Ηλιούπολης

Όπως σας είναι γνωστό, εδώ και 2 χρόνια έχει καταργηθεί για μια σειρά λόγους από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού και υπάρχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στο σύνολο του βουνού.

ΜΕ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ  (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Η ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, να δώσει το όνομα της μεγάλης ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη σε αίθουσα του θεάτρου Ρεξ, προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.