Οι Ηλιουπολίτες ψήφισαν στις 26 Μάη, πλην των άλλων, και για την ανάδειξη νέου Δημοτικού Συμβουλίου και Δημάρχου στην πόλη. Τα αποτελέσματα γνωστά.

Η δημοτική κίνηση ¨ΗΛΙΟΥ- ΠΟΛΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ¨ δυστυχώς διέψευσε τις προσδοκίες πολλών και στην ουσία οι Ηλιουπολίτες όχι μόνο δεν την εμπιστεύτηκαν, αλλά δυστυχώς την τιμώρησαν.

Έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής της. Τούτη την ώρα προφανώς και δεν μπορεί να γίνει μία ψύχραιμη και σε βάθος εκτίμηση των λόγων που οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν κυρίως πολιτικές αλλά προφανώς και προσωπικές ευθύνες. Νηφάλια θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος εν ευθέτω χρόνω.

Μπροστά μας η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Εκεί που οι πολίτες της Ηλιούπολης θα πρέπει να αποφασίσουν.

Να ψηφίσουν ανάμεσα σε δύο υποψήφιους δημάρχους με σχεδόν ταυτόσημες πολιτικές καταβολές, με σχεδόν ίδιες θέσεις για το μέλλον της πόλης, χωρίς ριζοσπαστικές ιδέες, χωρίς όραμα και σχέδιο.

Την ήδη ανίκανη, αυτάρεσκη, αλαζονική, αυταρχική δημοτική αρχή αντιμάχεται ο καριερισμός και ο καιροσκοπισμός.

Τη ζωή των Ηλιουπολιτών διαχειρίζονται οι υπαίτιοι και αυτουργοί όλων αυτών που ζούμε εδώ και δέκα περίπου χρόνια και διεκδικεί τη θέση τους ένα τυπικό τέκνο του συστήματος αξιοποιώντας στο έπακρο τον αμοραλισμό αυτού του συστήματος.

Παρά ταύτα η ενασχόλησή μας με τον καβγά και η ανοχή δεν μπορεί να σημαίνει τη δική μας αυτοκαταδίκη. Έρχονται στιγμές που πρέπει κάποιος να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει.

Έτσι, de profundis η απάντηση για την Κυριακή 2 Ιούνη για εμένα είναι αυτονόητη.

Δεν μπορώ να ψηφίσω ένα σύστημα που έχει γίνει καθεστώς.

Δεν μπορώ να στηρίξω αυταρχικότητα, αλαζονεία και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε λογικές ενός ανδρός αρχή.

Δεν μπορώ να υποστηρίξω πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Δεν μπορώ να συνταχθώ με το σύστημα εκείνο που οδήγησε την πόλη δέκα χρόνια τώρα στο μαρασμό, την κατήφεια, την πολιτική χρεοκοπία, ένα σύστημα σάπιο, κραυγαλέα ανίκανο με κυνικούς ανθρώπους που γνώριζαν μεν την τιμή όλων των πραγμάτων και την αξία κανενός.

Ο αυτοσεβασμός μου επιβάλλει να ψηφίσω τη δημοτική παράταξη ''ΗλιουπΟλοι μαζί - ΕΝΑΚ'' με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηδάκη.


29 Μάη 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

Προβλήθηκε 1071 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...