Του Στάθη (www.topontiki.gr)

 Κομμένα τα κουλά με τον Κούλη! Ένας - ένας οι φεουδάρχες της Ν.Δ. υποβάλλουν ευπειθώς τα σέβη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Επιβεβαιωμένο!
 
Σαμαράς, μάλιστα νύκτωρ, κι είτα ο πολύς Κουρασμένος και πολύ Σιωπηλός Καραμανλής. Δημοκρατία - δημοκρατία, αλλά οι τελετουργίες έλκουν την καταγωγή τους απ’ το απώτατο παρελθόν, το κάργα βαθύ και άκρως δηλωτικό.
 
Τώρα μένει και οι κρυφές εύνοιες να φανερωθούν λιγάκι, τα συζητούν ήδη αυτά στα γραφεία τους και τις λέσχες τους οι Δυνατοί – οι σύζυγοι στις βεγγέρες και στα τηλέφωνα – ξέρετε τι εύνοιες, τίτλοι και τι βαριά πουγκιά μοιράζονται μεταξύ τυρού και αχλαδίου, τι επισφραγίζεται με ένα «εννοείται, χρυσή μου» και μ’ ένα «οκέυ, φίλε μου».
 
Στο άλλο στρατόπεδο αναμαλλιασμένοι περιστρέφονται κι ολολύζουν οι τσουρουφλισμένοι. Άλλοι αμετανόητοι κι άλλοι προβληματισμένοι για ποιο πράγμα να μετανοήσουν και πώς.
 
Πολλοί από τους μικρομέγαλους, μεγαλόσχημους του ηθικού πλεονεκτήματος (που αυτόκλητοι ιδιοποιήθηκαν) σχίζουν τα ιμάτιά τους σαν τον Καγιάφα και τα ρίχνουν στον Άννα που τους ηπάτησε, στον λαό (που σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι μαλάκας) εκτός κι αν ξαναγίνει σοφός υπερψηφίζοντας όσους τον είχαν για μαλάκα.
 
«Δεν πείθομαι», σου λέει ο Παππάς, «ότι υπάρχουν ψηφοφόροι που ενοχλήθηκαν απ’ το ύφος Πολάκη» – τι λες, χρυσέ μου;! 
 
Κι ύστερα περιμένετε από τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να σας εμπιστεύονται και να σας στέλνουν για τσιγάρα;
 
Έχω πάντως την εντύπωση ότι μόλις κοπάσει ο κοπετός και καταλαγιάσει το σύστριγγλο, ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη του: να αγοράσει πίσω τα αεροδρόμια από τους Γερμαναρέους, να αποξηράνει τις Πρέσπες και να κάνει άνθρωπο τη Δούρου. Ηράκλειοι άθλοι (ιδιαιτέρως ο τελευταίος), αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον Kolotoumba τον Μερκελοφονιά.
 
(Και μην πάει ο νους σας στο απογοητευτικό, για πολλούς, φινάλε του Game of Thrones) – στο Κινγκς Λάντινγκ του Μαξίμου τα πράγματα είναι πιο ένδοξα. 
 
Ουδείς μυξοκλαίει, αλλά οι πιο γενναίοι κλαίνε με μπινελίκια: φέρτε μου τον Βερναρδάκη που ανάγκασε τον Τσακαλώτο να βάλει φόρους και στον Καλογρίτσα! 
 
Φέρτε μου τα κότερα να τα κάνω υδροφόρες στο Μάτι – μη με αδικείτε άλλο, σας συγχωρώ!...
 
***
 
Ο άνθρωπος που έκανε το πρόσωπο του Βελουχιώτη τούρτα και τον έφαγε ευοί ευάν ευωχούμενος, ο Πολάκης, είναι ο τελετάρχης σ’ αυτήν την τελετή του τέλους…

Προβλήθηκε 189 φορές

Σχολικά κυλικεία - πως θα ζήσουμε εμείς; (Μυρτώ Δεμίρη)

Είμαι η Μυρτώ Δεμίρη. Ιδιοκτήτρια Σχολικού Κυλικείου, επί 8 έτη, μονογονέας, και ΑΜΕΑ με 50% ποσοστό αναπηρίας. Κάνω αυτό τον πρόλογο, για να επισημάνω ότι σε αυτές τις κοινωνικές αλλά και ευπαθείς ομάδες , ανήκει μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων μου...

Το ωράριο της Βιολογικής αγοράς και οι ώρες κοινής ησυχίας!!! (Σιμόπουλος Γιώργος)

Βλέποντας τις νέες ώρες λειτουργίας της «Βιολογικής αγοράς» που γίνεται στο μεγάλο οικόπεδο της πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού, αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που κατοικούμε στους γύρω δρόμους από αυτήν, ποιος «εγκέφαλος» καθόρισε το ωράριο.

Η νόσος COVID-19, είναι ακόμη εδώ! Και θα την πάθουμε από σαυλοπρωκτιάν και γραψαρχιδισμό (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Αφιονισμένοι, ο εγχώριος ελληναράς κι ελληναρού, και οι εξωχώριοι τουρίστες, του «ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας», κορδακίζουν, ο ένας πάνω στον άλλον, «πατείς με πατώ σε»,στα ασφυκτικά γεμάτα μπιτσόμπαρα των νησιών και αλλαχού, αρχιδογράφοντας. κάθε μέτρο προφύλαξης για τη νόσο COVID-19.

Κοντέινερ: η φτηνιάρικη «προσωρινή» λύση μονιμοποιείται (της Τούλας Πάντου)

Διαβάζουμε στο άρθρο της 22/6/2020 , του Συλλόγου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Πόλης μας: Συγκεκριμένα για την πόλη της Ηλιούπολης η πρόταση που εισηγείται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας έχει ως εξής...