ΗλιουπΟλοι μαζί - ΕΝΑΚ

Φίλες και φίλοι
Ηλιουπολίτισες και Ηλιουπολίτες

Η μαζική παρουσία σας απόψε, μας γεμίζει αισιοδοξία για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή, απέναντι στο «καθεστώς» της πόλης!

Ένα καθεστώς, που υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους!

Παρουσίασε έργα της κυβέρνησης και της Περιφέρειας σαν δικά του.

Μεγαλοποίησε κάθε τι, που αποτελεί βασική υποχρέωση των υπηρεσιών του Δήμου, για να διατηρηθούν σε ανεκτή κατάσταση χρήσης τα σχολεία, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, σαν έργα τεράστια, που θα πρέπει ο Δημότης να χρωστά για αυτά, υποχρέωση και ψήφο.

Αναγκαίες συντηρήσεις κτιρίων, μικροανακατασκευές, βαφές σχολείων, μικροεπισκευές σε λακούβες, ράβε-ξήλωνε σε ανηφοριές και «ζωγραφιστά» πεζοδρόμια σε επιλεγμένες περιοχές, τσιμεντωμένα δένδρα, προχειροδουλειές από εδώ κι από εκεί αναγορεύτηκαν σε μεγαλόπνοα έργα, που τάχα μόνο η παρούσα διοίκηση μπορούσε να επιτελέσει.

Πεζογέφυρες αξίας εκατομμυρίων σε κατάσταση προμελέτης, βαφτίστηκαν σαν έργα πνοής, που θα λύσουν το πρόβλημα της διχοτόμησης της πόλης από τον περιφερειακό, που αντικαθίσταται από την υπόγεια σήραγγα, που αρχίζει σχεδόν …αύριο.

Ότι ήταν να προσφέρει στην πόλη το πρόσφερε. Φάνηκε από την 2η τετραετία πως ότι έγινε, έγινε με πόρους της Περιφέρειας και το παρουσίασε σαν δικό του, για να αυτοπροβληθεί σαν ο δήμαρχος των έργων…

Δύο μεγάλοι διαγωνισμοί, για τον δημοτικό φωτισμό με LED και τους νέους κάδους, ακυρώθηκαν οριστικά εξαιτίας της ανοργανωσιάς, της βιασύνης και της προσπάθειας χειραγώγησής τους από επιτήδειους.

Ακούσαμε για «τιτάνιο έργο» και είδαμε «αυτοδιαφήμιση ήθους».

Είδαμε σπατάλες απερίγραπτες σε εκδηλώσεις προσωπικής προβολής και χυδαίες αντιπαροχές σε υποψήφιους συμβούλους.

Ακριβοπληρωμένες προσωπικές αγιογραφίες και ψευδείς δημοσκοπήσεις σε ιστοσελίδες, για νίκες από την πρώτη Κυριακή.

Πρώτη φορά ξοδεύονται τόσα πολλά χρήματα για ένα ανύπαρκτο έργο.

Αν υπήρχε αυτό το έργο θα «μιλούσε» από μόνο του και δεν θα υπήρχε ανάγκη για πακτωλό εξόδων διαφήμισης….

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, οι πολίτες δεν έπεσαν στην παγίδα και τιμητικά διάλεξαν την δική μας παράταξη να αντιπαρατεθεί με το παλιό και να διεκδικήσει «επί ίσοις όροις» την αλλαγή στην πόλη!

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Ζητάμε την υποστήριξη όλων όσων εναντιώθηκαν στη σημερινή αυταρχική διακυβέρνηση, για να συνθέσουμε μαζί ένα όραμα για την Ηλιούπολη της επόμενης μέρας.

Την προηγούμενη Κυριακή ο λαός των γύρω Δήμων αδιάψευστος κριτής απέδειξε ότι ψηφίζει με κριτήρια αυτοδιοικητικά και επιβράβευσε τους επιτυχημένους Δημάρχους, εκλέγοντάς τους από τον πρώτο γύρο.

Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στις εξελίξεις που συντελούνται στο νότιο τομέα της Αττικής και στην ανάπλαση του Ελληνικού.

Πρέπει η νέα δημοτική αρχή να σταθεί αρωγός στους επαγγελματίες της πόλης και να πάρει κάθε μέτρο ενίσχυσης της τοπικής αγοράς.

Κατά την προεκλογική περίοδο όλες οι παρατάξεις πρότειναν ενδιαφέρουσες ιδέες, που πρέπει να συνδιαμορφωθούν με γνώμονα τον σχεδιασμό του Αύριο.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες φορτηγά, νταλίκες και μηχανήματα έργου την Αλίμου – Κατεχάκη, για να κατασκευάσουν τα έργα στη νέα επένδυση του Ελληνικού αν δεν δρομολογηθεί χθες η κατασκευή νέου δρόμου.

Φίλες και φίλοι

Η γη της Ηλιούπολης ανήκει στον λαό της και όχι στους δανειστές επίδοξους σωτήρες.

Τώρα γίνεται κατανοητό στον δημότη της Ηλιούπολη, πως το περίπλοκο νομικό και πολιτικό σύστημα, στο οποίο έχει περιδεθεί η χώρα μας μέσα από το καθεστώς των μνημονίων οδηγεί και την δημόσια ακίνητη περιουσία σε μηχανισμούς, που δρουν ανεξέλεγκτα και ουσιαστικά αναλαμβάνουν να την «αξιοποιήσουν» προς όφελος τελικά των δανειστών.

Με τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις και με τις απαραίτητες ενέργειες αλλά και κινητοποιήσεις δεν θα εναποθέσουμε το μέλλον της γης της Ηλιούπολης στην τύχη ή στην καλή βούληση της όποιας Κυβέρνησης.

Οι αδιαφανείς διαπραγματεύσεις με κυβέρνηση- ΕΤΑΔ, η ολιγωρία, η απώλεια χρόνου με διάφορες μεθόδους, η άρνηση ενημέρωσης των παρατάξεων και άλλες άστοχες τακτικές έχουν ήδη κλείσει τον κύκλο τους.

Ο δημότης της Ηλιούπολης, ενημερωμένος υπεύθυνα για το τι συμβαίνει, με την περήφανη στάση του απέναντι σ’ αυτούς, που επιβουλεύονται την γη της Ηλιούπολης, θα επιτελέσει το καθήκον του, αφού είναι και ο μοναδικός πραγματικός υπερασπιστής της ακίνητης περιουσίας.

Ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη εκλεγεί με βάση την απλή αναλογική. Καμία παράταξη δεν έχει την πλειοψηφία. Την Κυριακή εκλέγεται ο Δήμαρχος, που θα πρέπει να συντονίσει, να ενώσει, πρόσωπα, παρατάξεις και πολιτικές για να λειτουργήσει ο θεσμός και να προχωρήσει η ζωή στην πόλη.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι είναι αντίθετος με την απλή αναλογική, γιατί κατ’ αυτόν φέρνει ακυβερνησία.

Ο δεσποτικός τρόπος, με τον οποίο άσκησε διοίκηση ως τώρα είναι απόδειξη, ότι και να θέλει να το πράξει τώρα, κάτω από την πίεση του νέου νόμου Κλεισθένης 1, δεν μπορεί.

Δεν του το επιτρέπει ο χαρακτήρας του και το παρελθόν του.

Η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», η συμπεριφορά του και η αθέτηση των δεσμεύσεών του προς τους συνεργάτες του και προς τους δημότες είναι η τρανταχτή απόδειξη αδυναμίας του να ασκήσει πολιτική συναινέσεων και συγκλίσεων.

Η σύγκλιση δυνάμεων στον συνδυασμό μας καλύπτει όλο το φάσμα των πολιτικών επιλογών, όχι τεχνητά κάτω από την πίεση του νόμου, αλλά εθελοντικά, προεκλογικά, με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.

Η σημαντική συμπόρευση του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης με την προσωπική συμβολή του Δημήτρη Πανταζόπουλου που επέλεξε το εμείς έναντι του εγώ, του Σταύρου Γεωργάκη, του Κώστα Σεφτελή, του Θάνου Κατσώνη και πολλών προσωπικοτήτων της πόλης μας.

Η παρουσία στη σημερινή μας εκδήλωση του Θεόδωρου Γεωργάκη, του Γιάννη Αναγνώστου, δύο πρώην δημάρχων, του Παναγιώτη Πατσαβού περιφερειακού συμβούλου δείχνει ότι πρέπει και οφείλουμε να συνθέτουμε και να ενώνουμε τους Ηλιουπολίτες

Αυτή η σύγκλιση χαρακτηρίζεται από τα πρόσωπα και τις πολιτικές, που συντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιό μας και που είναι η εγγύηση, ότι όχι μόνο θέλουμε αλλά και μπορούμε να ενώσουμε την πόλη, όχι μόνο με συνεργασίες μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω στην πόλη, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους και στις πλατείες.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της πόλης, την φιλελεύθερη παράταξη, την κεντροαριστερά και την αριστερά, όλους τους καλόπιστους δημότες να ακούσουν με προσοχή το απλό και ειλικρινές μήνυμα, που στέλνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η αλαζονική αντίληψη του απερχόμενου, φάνηκε περίτρανα με την δεύτερη άρνησή του να συμμετέχει σε δημόσια αντιπαράθεση μαζί μας.

Ώστε να κρίνει ο δημοκρατικός λαός της πόλης μας και τα πρόσωπα και τις ιδέες τους.

Όποιος φοβάται και αποφεύγει τον διάλογο, θα έχει βέβαια τους λόγους του, αλλά και θα κριθεί αυστηρά από τον κριτή ψηφοφόρο.

Η παρούσα κατάσταση δεν πάει άλλο.

Η υπερβολή, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση, η πελατειακή πολιτική αναθέσεων, η κακή διοικητική οργάνωση, η έλλειψη δίκαιας μεταχείρισης και αξιοκρατίας στο προσωπικό, η κακή εικόνα της πόλης στην καθαριότητα, στους δρόμους και στο πράσινο πρέπει και μπορεί να πάρει τέλος με την συνεργασία όλων των παρατάξεων, που στάθηκαν απέναντι στην παρούσα κατάσταση.

Με την σύγκλιση όλων αυτών, που εισέπραξαν προσβολές, απαξιωτικές εκφράσεις και απειλές.

Όλα αυτά μπορούν να πάρουν τέλος την Κυριακή στις κάλπες.

Από Δευτέρα μπορεί να ξημερώσει μια νέα μέρα στην πόλη.

Με διαφανείς και τίμιες διαδικασίες, σύμφωνα με τους κανόνες της ηθικής και ανοιχτά, μπροστά στα μάτια των δημοτών, μπορούν να βρεθούν οι χρυσές τομές και οι προγραμματικές συγκλίσεις για το καλό της πόλης.

Οι επιχειρούμενες ανήθικες προτάσεις για συναλλαγές, που κυκλοφορούν και ακούγονται σαν φήμες σήμερα στην πόλη αποτελούν την τελευταίες προσπάθειες ενός υπό κατάρρευση καθεστώτος, που πιάνεται από τα μαλλιά του για να μην πνιγεί.

Ούτε ισχύουν, ούτε και υπάρχει περίπτωση να τηρηθούν.

Ας το σκεφτούν καλά οι αφελείς και οι εύπιστοι…

Καλούμε τους επικεφαλής των παρατάξεων, με τις πράξεις τους να φανούν αντάξιοι των λόγων τους.

Να προστατεύσουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ιστορία τους στην πόλη.

Μα ακόμα πιο δυνατά καλούμε τους απλούς ψηφοφόρους να πάρουν στα χέρια τους τις ευθύνες της πόλης και να ψηφίσουν μαζικά στις ερχόμενες εκλογές την παράταξή μας.

Υποσχόμαστε δημόσια κοιτώντας σας στα μάτια, κάθε έναν από εσάς αλλά και όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης, ότι θα αγωνιστούμε έντιμα για να μπει τάξη στα της πόλης, να επανέλθει η φροντίδα στην πόλη, για να είναι καθαρή, ασφαλής, έτσι όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Ας σκεφτούμε όλοι πριν την κάλπη, πώς είναι η πόλη μας και πώς θα μπορούσε να είναι!!!

Καλούμε τους ψηφοφόρους της πόλης, να επιβραβεύσουν στον 2ο γύρο νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, με όρεξη για δουλειά και ζωντάνια, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις πέραν των δημοτών και τέλος. Να αποδοκιμάσει αυτούς, που έκαναν την τιμή, του να είσαι Δήμαρχος, επάγγελμα!!!

«Η πόλη αλλάζει» !!!

Φίλες και φίλοι η μάχη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή.

Πιασμένοι χέρι-χέρι με επιμονή και υπομονή, να επισκεφτούμε πόρτα-πόρτα όλα τα σπίτια της πόλης, τους χώρους δουλειάς και διασκέδασης, Να πείσουμε και τον τελευταίο συνδημότη μας για την υπερψήφιση του συνδυασμού μας.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, με σιγουριά και πίστη, με παλμό και ορμή για την Νίκη!!!

Είτε το θέλουν είτε όχι η πόλη θα αλλάξει !!!

Όλοι μαζί για τη Νίκη.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που έδωσαν και δίνουν τον αγώνα καθημερινά. 62 άνθρωποι που απέδειξαν πως είμαστε μια οικογένεια και θέλουμε και την πόλη μας να την κάνουμε μια οικογένεια να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις.  

Προβλήθηκε 755 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.