Τι βρήκα πάλι ψάχνοντας το παρελθόν, στο τοπικό μέσο ''Ηλιούπολη για όλους'';

Την ομιλία του Χρήστου Κοκοτίνη στην τελευταία συγκέντρωσή του πριν τον δεύτερο γύρο το 2014.

(ΕΔΩ)

«Είναι μαζί μας, εδώ απόψε ο Γιάννης Αναγνώστου. Γιάννη, χρόνια τώρα συμμετείχαμε στη Διοίκηση του Δήμου. Είχαμε τις διαφορές μας. Αντιπαρατεθήκαμε με υπευθυνότητα και δημιουργική διάθεση.

Είναι μαζί μας, εδώ απόψε, ο Δημήτρης Πανταζόπουλος. Δημήτρη γνωριζόμαστε, επίσης, πολλά χρόνια. Η προσφορά σου στα κοινά είναι γνωστή. Έχουμε πολλά κοινά μεταξύ μας. Τις διαφορές μας δεν τις κρύβουμε. Θα βρούμε λύσεις με όσα μας ενώνουν. Είναι μαζί μας Πολίτες που τιμήθηκαν από τους Ηλιουπολίτες και προσέφεραν στα κοινά της Πόλης μας από σημαντικές θέσεις».

Χθες στην συγκέντρωση του Γ. Χατζηδάκη, όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί ήσαν εκεί.

Ο Χρήστος Κοκοτίνης δεν ήταν και με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε την ουδετερότητά του σαν «γνήσιος Ελβετός» !!!

Αρνήθηκε με μισόλογα να υποστηρίξει σήμερα τον Χατζηδάκη απέναντι στον αυταρχικό και σήμερα και τότε Δήμαρχο.

Η κοινωνία της Ηλιούπολης θέλει λόγια σταράτα και πρέπει να ξέρει:

• Αν απέχεις από την ψηφοφορία, τότε στηρίζεις τον πρώτο.

• Αν ψηφίσεις τον πρώτο, τότε αποδείχνεται η ασυνέπεια λόγων και πράξεών σου και ότι δεν είσαι αυτός, που λες ότι είσαι, αλλά κάτι άλλο!

• Αν αύριο συνταχθείς με τον πολέμιο της απλής αναλογικής στη νέα διοίκηση, τι θα καταλάβει ο Δημότης;

Ο «εμπνευστής» της απλής αναλογικής μαζί με τον «εχθρό της», για το καλό της δημοκρατίας και της πόλης;

Όπως είχε πει κάποτε ο Σαββόπουλος «ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά, ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά»…..

Ο ένας ισχυρός πόλος της παράταξης Χατζηδάκη, το ΕΝΑΚ και προσωπικά ο επικεφαλής του Δ. Πανταζόπουλος, έδωσε μάχη στήριξής του Χρήστου Κοκοτίνη στις προηγούμενες εκλογές απέναντι στον ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ !

Τι άλλαξε λοιπόν από τότε;

• Ότι το ΕΝΑΚ είναι κλάσμα του «ΗλιουπΟλοι Μαζί-ΕΝΑΚ»;

Η απώλεια μνήμης και η αχαριστία είναι χαρακτηριστικά κριτήρια, που αξιολογούνται… Η προσωπική και η πολιτική αξιοπιστία δύσκολα χτίζεται και εύκολα γκρεμίζεται!

• Ότι «θυμωμένος» από την επιλογή του Ηλιουπολίτη να τον κατατάξει στην τέταρτη θέση, τώρα «εκδικείται» τον δεύτερο;

Η πολιτική χρειάζεται ψυχραιμία, διορατικότητα και πρόβλεψη των μελλοντικών τοπικών και πολιτικών εξελίξεων!

• Τον δυσκολεύει η συνεργασία του Δημάρχου με κυβέρνηση και Περιφέρεια;

Μα η χρηματοδότησή τους προς τον Δήμο οικειοποιήθηκε και διαφημίστηκε σαν έργο του απερχόμενου και τοπικά κόστισε όπως είδαμε στον φίλο Πάνο Πατσαβό.

• Τον εμποδίζει το «κλείσιμο του ματιού» για στήριξη προς την νυν Περιφερειάρχη, που όμως δεν «φάνηκε» στον πρώτο γύρο των εκλογών;

Δεν γνωρίζουν, ότι η αθέτηση υποσχέσεων και δεσμεύσεων είναι η προμετωπίδα της πολιτικής στο δημαρχιακό μέγαρο της Ηλιούπολης, ως τώρα;

• Υπάρχουν άλλα «υπόγεια» ρεύματα και κανάλια ή άλλου «είδους» συμφωνίες, από αυτές που δεν ανακοινώνονται, παρά μόνο ενδεχομένως διαρρέουν σαν απειλή, σε περίπτωση υπαναχώρησης;

Γνωρίζω ότι ο «Ελβετός» Χρήστος Κοκοτίνης αρνήθηκε ακόμη και να συναντηθεί με Χατζηδάκη και Πανταζόπουλο.

Η άρνηση αυτή αποτελεί μεγάλη έκπληξη, αφού δεν είναι πολιτικά ευγενική και δεν προοιωνίζει θετικές εξελίξεις, για όσους πιστεύουν στις συναινέσεις και περιμένουν συγκλίσεις στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο…

Ας απαντήσει με ειλικρίνεια ο Χρ. Κοκοτίνης, αν ήταν στον δεύτερο γύρο, θα ζητούσε στήριξη από τον Γ. Χατζηδάκη και όσους στάθηκαν απέναντι στον κ. Βαλασόπουλο, όπως έκανε το «μακρινό» 2014;

Κάτι τέτοιες στιγμές ο καθένας, που διεκδικεί να συμβάλει στην τοπική πολιτική αναμετράται με το παρελθόν του, το παρόν και βάζει τις υποθήκες για το μέλλον του!

Οι καλόπιστοι ενημερωμένοι δημότες Ηλιούπολης, θα πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη και αυτοί θα δώσουν λύση στην επερχόμενη μάχη της Κυριακής.

«Η πόλη αλλάζει»!

Θάνος Κατσώνης
Ηλιούπολη
31 Μάη 2019

 

Προβλήθηκε 1026 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...