Ο Αλέξης Τσίπρας παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προχώρησε σε αλλαγές στην κορυφή της πυραμίδας της Δικαιοσύνης.

Έτσι λοιπόν μετά από 4,5 ώρες συνεδρίασης το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα τοποθετηθεί η Δήμητρα Κοκοτίνη, ενώ για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου επιλέχθηκε η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Ειρήνη Καλού.

Η κ. Καλού θα διαδεχθεί την Ξένη Δημητρίου η οποία αποχωρεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου και η Δήμητρα Κοκοτίνη τον Βασίλειο Πέππα που αποχωρεί από την Προεδρία του Αρείου Πάγου.

Ποια είναι η Ειρήνη Καλού

Η Ειρήνη Καλού γεννήθηκε το 1954 στην Ηλιούπολη Αττικής.

Η κυρία Καλού είναι ένα πρόσωπο που χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων της, με νομική κατάρτιση που έχει στο παρελθόν χειριστεί σοβαρές υποθέσεις.

Η πιο γνωστή από αυτές είναι η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Η κυρία Καλού, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη, επίσης, τον Ιανουάριο του 2014 και στο βαθμό της αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018.

Ποια είναι η Δήμητρα Κοκοτίνη

Η Δήμητρα Κοκοτίνη, γεννήθηκε το 1954 στην Κοινότητα Δαμιανών Ευρυτανίας.

Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18-2-1981 και Πρωτοδίκης Αθηνών στις 31-8-1982.

Έπειτα, προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 11-12-1997, στο βαθμό του Εφέτη στις 2-8-2001, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 23-7-2010 και τέλος στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 3-12-2014.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα κληθεί να υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κίνηση πριν την 30 Ιουνίου.

www.ethnos.gr 

Προβλήθηκε 499 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.