Τον βανδαλισμό από αγνώστους στο «Σπίτι του Αγωνιστή», με φασιστικά συνθήματα, καταγγέλλει το ΚΚΕ.
 
Το βράδυ της Κυριακής, άγνωστοι έγραψαν εμετικά συνθήματα στο «Σπίτι του Αγωνιστή», στον Αγ. Δημήτριο. Οι δράστες έγραψαν «Γυάρος ξανά», «Μακρόνησος» και σχεδίασαν στη σβάστικα, μεταξύ άλλων.
 
Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ «με αποτροπιασμό καταγγέλλει τον βανδαλισμό, με την αναγραφή εμετικών φασιστικών συνθημάτων, στο "Σπίτι του Αγωνιστή", το ίδρυμα που με την μεγάλη προσπάθεια των Αντιστασιακών Οργανώσεων και τη συμβολή χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων, λειτουργεί για τη στέγαση και φροντίδα παλαίμαχων αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ».
 
Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «θρασύδειλα φασιστοειδή» τους δράστες του βανδαλισμού και τονίζει ακόμη: «Πέρα από τη δειλία των φασιστοειδών να βανδαλίσουν ένα ίδρυμα στο οποίο διαμένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αποδεικνύεται ακόμη ότι ο μισητός αντίπαλος των φασιστοειδών είναι το ΚΚΕ, οι αγωνιστές, το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οι αγωνιστές, όμως, δεν τρομοκρατούνται».
 
Το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωση του καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «πέρα από την αυτονόητη καταδίκη του βανδαλισμού του "Σπιτιού του Αγωνιστή", να δυναμώσουν την πάλη τους κατά του φασισμού - ναζισμού, του ρατσισμού και του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει, να δυναμώσουν τον αγώνα τους και το κίνημά τους, να τους απομονώσουν και να στείλουν εκτός βουλής όλα τα αντιδραστικά - φασιστικά μορφώματα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ».
 

Πηγή: iefimerida.gr 

Προβλήθηκε 724 φορές