Μπορεί στην Ελλάδα αυτοί που ασχολούνται με το χόκεϊ επί πάγου ενεργά να είναι γνωστοί με τα… μικρά τους, όμως από στοιχηματικής απόψεως το άθλημα αναπτύσσεται ταχέως και κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές τα τελευταία χρόνια.

Aυτό φαίνεται και από το χώρο που καταλαμβάνει στις διάφορες ιστοσελίδες στοιχήματος, όπως είναι η ιστοσελίδα της Betshop, η οποία καθημερινά έχει στο μενού της επιλογές από το συγκεκριμένο άθλημα. 

Το χόκεϊ αποτελεί ένα από τα πιο γρήγορα αθλήματα στον κόσμο και οι αγώνες διεξάγονται κατά κύριο λόγο σε κλειστά, αλλά κάποιες φορές και σε ανοικτά γήπεδα. Ο αγωνιστικός χώρος είναι μια παγωμένη επιφάνεια 61Χ30 μέτρων με στρογγυλεμένες γωνίες.

Στοιχηματικές επιλογές στο χόκεϊ

Στο στοιχηματικό σκέλος, το χόκεϊ όπως και το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα με γκολ. Έτσι, προσφέρονται τα βασικά στοιχήματα άσος, ισοπαλία και διπλό, όπως ακριβώς στο ποδοσφαιρικό στοίχημα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα line των στοιχηματικών ιστοσελίδων για το Over και το Under στον αριθμό των τερμάτων, όπως και το χάντικαπ για νίκες των δύο ομάδων.

Πέρα από αυτά τα βασικά στοιχήματα, όμως, υπάρχουν και πολλά ειδικά που μπορεί να επιλέξει κάποιος και αφορούν τον αγώνα συνολικά ή την κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Έτσι, υπάρχουν διαθέσιμα ακριβή σκορ, χάντικαπ ομάδων στις περιόδους, συνολικά γκολ περιόδου, περίοδος με τα περισσότερα γκολ, νικητής περιόδου και άλλα πολλά αναλόγως τη στοιχηματική πλατφόρμα

Πώς παίζεται

Ο κάθε αγώνας διαρκεί μία ώρα και χωρίζεται σε τρεις περιόδους των είκοσι λεπτών. Ο χρόνος παιχνιδιού είναι "καθαρός", καθώς σταματάει σε κάθε παρέμβαση των διαιτητών.

Οι ομάδες αποτελούνται από 5 παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Οι παίκτες κρατούν μπαστούνι και μπορούν να ακουμπήσουν τη μπάλα (πακ) με οποιοδήποτε μέρος του σώματος τους. Παρ' όλα αυτά, δεν επιτρέπεται να βάλουν γκολ ή να δώσουν πάσα με τα χέρια ή τα πόδια, όπως δεν επιτρέπεται και το… κουβάλημα της μπάλας.

Κάθε ομάδα έχει δύο παίκτες στην άμυνα, έναν στο κέντρο και δύο στην επίθεση. Εκτός από τους έξι παίκτες που παίζουν, υπάρχουν 14 αναπληρωματικοί, ένας εκ των οποίων είναι τερματοφύλακας.

Ένας τερματοφύλακας, όμως, μπορεί να γίνει αλλαγή μόνο σε περίπτωση τραυματισμού 

Προβλήθηκε 453 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Ευρωεκλογές 2024: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (15.4.24) οι 35 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μετά την καταμέτρηση των ψήφων των μελών και φίλων του κόμματος στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής.