Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αποφάσισε στάση εργασίας την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, από τις 8 έως τις 11π.μ., ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στη μισθοδοσία για περισσότερο από 2 μήνες των συναδέλφων τους και τις "απαράδεκτες", όπως τις χαρακτηρίζουν, μετακινήσεις προσωπικού.

Αναλυτικά απλήρωτοι, ενώ παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στο νοσοκομείο, παραμένουν:

τραπεζοκόμοι – βοηθοί μάγειρα - σεκιούριτυ των εργολαβικών συνεργείων

Ενώ την ίδια στιγμή:

υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας (ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση) υφίστανται το απαράδεκτο φαινόμενο των συνεχών μετακινήσεων κι εναλλαγής προσωπικού (κύρια των εργολαβικών συνεργείων) σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά και της ανάθεσης αλλότριων καθηκόντων (με προφορικές μάλιστα εντολές) χωρίς ανάλογη εκπαίδευση, "κατάσταση που προφανώς δημιουργεί όρους μη ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου με ότι, αυτό συνεπάγεται για προσωπικό, αρρώστους και περίοικους", όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν επίσης:

"Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουμε συγκέντρωση έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομείου 8 –11πμ παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση και παρέμβαση - καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας".

Ενώ ζητούν από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του νοσοκομείου:

Να μπει τέλος στην αυθαιρεσία των εργολάβων

Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στο προσωπικό.

Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.

Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων!

Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή & μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, επιστημονικά δικαιώματα.

Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

Ως προσωπικό ασφαλείας ορίζεται προσωπικό ίσο αριθμητικά με αυτό που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια.

www.iatropedia.gr 

Προβλήθηκε 542 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας