Παροπλισμένα οχήματα, υδροφόρες σκουριασμένες, με διαλυμένα λάστιχα και μηχανές αχρησιμοποίητα ανταλλακτικά.
 
Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου 100 οχήματα δεν θα ριχτούν στη μάχη κατά των πυρκαγιών, καθώς η μεταφορά στο συνεργείο της Πυροσβεστικής στα Μέγαρα έγινε με μεγάλη καθυστέρηση. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι αργές και η γραφειοκρατία τεράστια.
 
Τα οχήματα της πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές είναι 3.294. Τα 400 είναι άνω των 30 ετών, ενώ τα 700 από αυτά είναι 20ετίας, πράγμα που σημαίνει πως με απλά μαθηματικά μόνο το 40% των οχημάτων είναι αξιόπιστα. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με τα ελαστικά των υδροφόρων του σώματος.
 
Όπως λένε ωστόσο, οι περισσότεροι πυροσβέστες, σχεδόν όλα τα οχήματα θα μπορούσαν να είναι πλήρως λειτουργικά και έτοιμα να πέσουν στη μάχη με τις φλόγες, ωστόσο αυτό τουλάχιστον έως σήμερα δεν έχει γίνει.
 
«Παροπλισμένα οχήματα υπάρχουν σε πολλές υπηρεσίες στη χώρα, και όχι μόνο στα Μέγαρο στο πυροσβεστικό συνεργείο. Θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η μετακόμιση από τον Απρίλιο για να συντηρεί τώρα τα οχήματα που χρειαζόμαστε» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Φίλιππος Παντελεάκος.
 
«Το καλοκαίρι προμηνύεται αρκετά δύσκολο με βάση τον σχεδιασμό που ήδη υπάρχει και δυστυχώς είναι αυτός του 2018. Η φυσική ηγεσία του σώματος και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λειτουργούν ως οι ‘’μοιραίοι’’ του Κώστα Βάρναλη: εγκαταλείπουν το σκάφος» πρόσθεσε ο κ. Παντελεάκος.
 
«Οι εργασίες σημαίνει ότι χρειάζονται και ανταλλακτικά. Τα ανταλλακτικά όμως δεν μπορεί κάποιος να τα πληρώσει από την τσέπη του και να περιμένει μετά από 8 ή 12 μήνες να πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο. Αυτές οι παθογένειες είχαν εντοπιστεί και είχαμε ζητήσει διακριτική μεταχείριση» ανέφερε από την πλευρά του ο αξιωματικός διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορωπίου Μιχάλης Χάλαρης.
 
Κι όλα αυτά, ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και η πυροσβεστική δεν έχει στη διάθεσή της ούτε τους συμβασιούχους πυροσβέστες οι οποίοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι στα τέλη του Ιουλίου...
 
«Όσον αφορά τους συμβασιούχoυς που είχαμε δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και αυτό είναι αποτέλεσμα των εκλογών που σταματάνε τις διοικητικές πράξεις. Με μία αισιόδοξη πρόβλεψη θα τους έχουμε στις 20 Ιουλίου» σημειώνει ο Μιχάλης Χάλαρης.
 

www.topontiki.gr 

Προβλήθηκε 423 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.