Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δώσαμε μαζί αγώνες για το τέλος των μνημονίων, για να ξαναγυρίσει η ελπίδα στη χώρα και στη νέα γενιά. Δώσαμε σκληρές και συχνά άνισες μάχες.

Δεν καταφέραμε να δικαιώσουμε όλες τις προσδοκίες, κάναμε όμως βήματα μπροστά.

Σήμερα, καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα παλέψουμε μαζί για να διεκδικήσουμε μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δημοκρατίας ή αν θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και του ακραίου συντηρητισμού να καθορίσουν τις ζωές μας.

Σήμερα, έξω από τα μνημόνια, ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί, ο υποκατώτατος για τους εργαζόμενους έως 25 ετών καταργήθηκε. Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, οι εργοδότες ελέγχονται και τιμωρούνται, όταν παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.

Το δημόσιο σχολείο είναι ξανά για όλους, το πανεπιστήμιο δεν είναι για τους λίγους και εκλεκτούς. Η πρόσβαση στην δημόσια υγεία είναι ξανά δωρεάν, χωρίς πεντάευρω εισιτήριο, χωρίς τον αποκλεισμό ανασφάλιστων και μεταναστών.

Οι άνθρωποι που ζούσαν πίσω από την κουρτίνα βγήκαν στο φως. Δεν έχει σημασία το χρώμα σου, η θρησκεία σου, η σεξουαλική σου ταυτότητα.

Τα δικαιώματά σου είναι ίσα, ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί για μια κοινωνία χωρίς “αόρατους”, χωρίς αποκλεισμένους. Μετά από χρόνια μνημονιακών πολιτικών και μεγάλων θυσιών για τους πολλούς, ξέρουμε ότι μπορεί να απογοητεύτηκες και να θύμωσες. Ξέρουμε ότι έγιναν λάθη, υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν, πολλά να διορθωθούν.

Όμως, μην ξεχνάς. Αυτοί που έσυραν την χώρα στα μνημόνια και στο ΔΝΤ, που φτωχοποίησαν και στέρησαν την δουλειά από τους γονείς μας, οι ίδιοι που διέλυσαν κάθε προοπτική για τους νέους και τις νέες, που έστειλαν τους φίλους και τις φίλες μας στο εξωτερικό, που μας αποκαλούσαν «θρασίμια» και «τζαμπατζήδες», είναι αυτοί που θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία για να διαλύσουν και πάλι τις ζωές μας.

Η Ν.Δ. ο Κ. Μητσοτάκης, ο Βενιζέλος, ο Γ. Στουρνάρας, ετοιμάζονται να γκρεμίσουν όσα χτίσαμε με τους αγώνες μας. Αγώνες που δώσαμε μαζί. 8ωρο, 5ημερο, δημόσια υγεία και παιδεία, ενίσχυση των πιο αδύναμων.

Αυτά θέλουν να καταργήσουν. Ήδη από την πρώτη ημέρα μετά τις ευρωεκλογές, οι εργοδότες, οι τραπεζίτες και το ΔΝΤ τρίβουν τα χέρια τους.

Μην αφήσεις τέσσερα χρόνια σκληρής προσπάθειας και μαχών να πάνε χαμένα.

Μην αφήσεις την ζωή σου να ορίσουν ξανά εκείνοι που την υποθήκευσαν. Το δίλημμα είναι σήμερα πιο ξεκάθαρο από ποτέ.

Μπορεί στις 26 Μαΐου να απείχες ή να ψήφισες κάποιο άλλο κόμμα. Τώρα, όμως, κρίνεται το μέλλον μας.

Έλα μαζί μας να παλέψουμε, να υπερασπιστούμε τα δικά μας κεκτημένα. Τις νίκες της γενιάς μας, την προοπτική και την ελπίδα για το αύριο.

Έλα μαζί μας να σε ακούσουμε, να μάθουμε από τα λάθη, να γίνουμε μαζί σοφότεροι. Έλα μαζί μας, για να μην γυρίσουν πίσω αυτοί που προγραμματίζουν την κοινωνική καταστροφή.

Έλα μαζί μας, μπες στον αγώνα, κάνε τη νίκη της αριστεράς και των πολλών δική σου υπόθεση. Είναι δική σου υπόθεση, είναι αγώνας για τη ζωή σου.

Όποιος θέλει να βοηθήσει στην προσπάθειά μας μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας μέσω της Ιστοσελίδα μας!

#διάλεξε_πλευρά

Website: ilioupoli.neolaiasyriza.gr

Facebook: www.facebook.com/neolaiasyrizailioupoli/

Twitter: @neoisyrizilioup

Προβλήθηκε 652 φορές