ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
 
Στις 9 Ιούνη 2019 η Λαϊκή Συσπείρωση δημοσίευσε και κοινοποίησε ανακοίνωση με ερωτηματικά για τα αδιέξοδα που δημιουργεί σε γονείς και παιδιά, η μη λήψη άμεσων μέτρων υλοποίησης της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής στην πόλη.
 
Ακολούθησε επίσκεψη στις 12 Ιούνη 2019, στον κ. Πανταζόπουλο Ηλία (πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου), όπου του μεταφέρθηκε η αγωνία εκπαιδευτικών και γονιών, από τα αδιέξοδα που συναντά η υλοποίηση  της 2χρονης υποχρεωτικής αγωγής και στον Δήμο μας, ζητώντας την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί και να δοθεί λύση.
 
Στις 18 Ιούνη 2019, με επιστολή μας αυτή τη φορά, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτούσαμε την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπενθυμίζοντας του ότι: «Κάθε καθυστέρηση από μεριά σας, θα σας καταδείξει ως συνυπεύθυνους στο καίριο αυτό πρόβλημα, για  γονείς και παιδιά στην πόλη, που είναι σε αναστάτωση και αγωνιούν για το τι θα γίνει».
  
Μετά και από αυτή την παρέμβαση, ακολούθησαν 21 υπογραφές Δημοτικών Συμβούλων που απαιτούσαν την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου.
 
  
ΚΑΛΟΥΜΕ γονείς και εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρών ώστε να καταλήξουμε και να πιέσουμε σε μέτρα για την άμεση λύση του προβλήματος.
 
Κινητοποιήσεις και εξελίξεις για το ζήτημα της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
 
ΓΟΝΕΙΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:
   «Τέρμα πια στην κοροϊδία, όλα τα παιδιά στα νηπιαγωγεία!»
 
Διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά, όχι στα χαρτιά, αλλά στην πράξη, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο καλούν να εξασφαλίσει τους όρους για την ουσιαστική εφαρμογή της.
 
Από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Στ. Βαλαβάνη, κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης που θεσμοθέτησε τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή χωρίς να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.
 
«Η δίχρονη Προσχολική Αγωγή είναι αναγκαίο μέτρο, που όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό», τόνισε και αναφέρθηκε στις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών, με παιδιά να στοιβάζονται σε αίθουσες προκάτ σε αυλές σχολείων, να μετακινούνται χιλιόμετρα από το σπίτι τους προς το Νηπιαγωγείο.
 
Ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, Δ. Λάμπρου, σημείωσε πως για τους γονείς η δίχρονη Προσχολική Αγωγή αποτελεί κοινωνική και παιδαγωγική ανάγκη, δηλώνοντας πως θα συνεχιστούν οι διεκδικήσεις για την ικανοποίηση αυτού του δικαιώματος.
 
Οι εκπρόσωποι των γονιών κατήγγειλαν τη στάση του υπουργείου Παιδείας καθώς, ενώ είχε ζητηθεί συνάντηση με την ηγεσία του, δεν βρισκόταν κανένας εκεί να τους δεχτεί και τους μεταφέρθηκε πως δεν κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν για τα ζητήματα που θέτουν.
 
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Στο πλευρό γονέων και εκπαιδευτικών
   «Καθημερινά ενημερωνόμαστε για εκατοντάδες περιπτώσεις παιδιών τεσσάρων και πέντε ετών, που οι οικογένειές τους δεν ξέρουν ακόμα σε ποιο νηπιαγωγείο θα πάνε. Ακόμα χειρότερα, πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να γραφτούν σε νηπιαγωγεία μακριά από την περιοχή τους. Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, ψυχοφθόρα και αντιπαιδαγωγική.
   Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη, που, ενώ ψήφισε το μέτρο για την υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Αγωγής, δεν προέβλεψε καμία επιπλέον χρηματοδότηση, ούτε πήρε κανένα μέτρο για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών, για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
   Πρόσφατη, άλλωστε, είναι η κατάπτυστη απόφαση για τοποθέτηση προκάτ για νήπια και προνήπια ακόμα και σε χώρους Γυμνασίων και Λυκείων. Όμως, έτσι υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση, στρώνει το έδαφος για στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση ακόμα και για τα νηπιαγωγεία.
   Η κατάσταση δεν πάει άλλο!
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στηρίζει τα αιτήματα των οργανώσεων των γονέων, των εκπαιδευτικών, των γυναικών για άμεσο πρόγραμμα ίδρυσης και ανέγερσης νέων σύγχρονων νηπιαγωγείων και για μαζικούς διορισμούς μόνιμων νηπιαγωγών».
  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Κατάπτυστη προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης και διαστρέβλωσης της θέσης του ΚΚΕ
 
Τη στιγμή που πολλές οικογένειες βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν ξέρουν πού και με ποιους όρους θα φοιτήσουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, το υπουργείο Παιδείας επιδίδεται σε μία προσπάθεια να διαστρεβλώσει τις θέσεις και τη στάση του ΚΚΕ, χωρίς τελικά να λέει κουβέντα για το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει με την πολιτική του .
 
Συγκεκριμένα, σε χτεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου αναφέρει: «Τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, που καθιέρωσε η σημερινή κυβέρνηση ικανοποιώντας παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών αλλά και αίτημα 60 ετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, βάζουν στο στόχαστρο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και το ΚΚΕ. Από άλλη αφετηρία αλλά με την ίδια στόχευση, η μεν ΚΕΔΕ δια του κ. Γ. Πατούλη επαναλαμβάνει την αντισυνταγματική θέση της για ένταξη των νηπιαγωγείων στους Δήμους, το δε ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την εφαρμογή της».
 
Ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρεί να εμφανίσει το ΚΚΕ ενάντια στην καθιέρωση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, αναφέροντας  πως «η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ δεν ψήφισαν το άρθρο 33, ψήφισαν «παρών», για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση». Σημειώνουμε  πως το ΚΚΕ είχε ψηφίσει «παρών» καθώς ήταν από τότε καθαρό αυτό που σήμερα επιβεβαιώνεται, δηλαδή ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα (χρηματοδότηση, υποδομές, μόνιμους διορισμούς κ.λπ.) για ουσιαστική εφαρμογή του αναγκαίου μέτρου.
 
Το Υπουργείο απαριθμεί στο Δελτίο Τύπου, τα σύνολα των δήμων όπου εφαρμόζεται η δίχρονη Προσχολική Αγωγή και των μαθητών που πρόκειται να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία, κάνοντας λόγο για 155.000 μαθητές το 2019 – 2020, με 16.000 νέες εγγραφές προνηπίων από την ένταξη των 114 δήμων τη νέα σχολική χρονιά.
 
Σημειώνει πως διέθεσε το ποσό των «4 εκατομμυρίων 85 χιλιάδων ευρώ για την στήριξη σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό», ένα ποσό πολύ πίσω από τις ανάγκες που διευρύνονται, και ως «λύση» στο κτιριακό πρόβλημα παραθέτει την εγκατάσταση 95 αιθουσών διδασκαλίας λυόμενης προκατασκευής με χώρους υγιεινής και τον πλήρη εξοπλισμό τους, «ξεχνώντας» να αναφέρει ότι η “λύση” των 95 προκάτ αιθουσών δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστο τις ανάγκες στους δήμους  και  πως με το νόμο που ψήφισε μπορούν να τοποθετούνται και σε Γυμνάσια ή Λύκεια, σε βάρος και των νηπίων και των υπόλοιπων μαθητών και «κάνει γαργάρα» το γεγονός ότι δεκάδες έως και εκατοντάδες νήπια και προνήπια σε κάθε δήμο, βγαίνουν υπεράριθμα και είτε στέλνονται να φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία πολύ μακριά από το σπίτι τους είτε δεν βρίσκουν δεν βρίσκουν  καν θέση και σπρώχνονται με ευθύνη του  στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Η κυβέρνηση έρχεται με θράσος να επιβεβαιώσει την παροιμία  «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήρανε και  τι βόδι»!
  
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:
  
«Αντί να αραδιάζει ψέματα και αριθμούς χωρίς αντίκρισμα και αντί να επιδίδεται σε ένα ακόμη αντιΚΚΕ παραλήρημα, το υπουργείο Παιδείας να λύσει έστω και τώρα τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για χωρίς προϋποθέσεις και υποδομές εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στα νηπιαγωγεία.

Το μόνο που πετυχαίνει το υπουργείο είναι να εκτίθεται ακόμη περισσότερο στις χιλιάδες οικογένειες, που είτε δεν ξέρουν σε ποιο νηπιαγωγείο θα πάει το Σεπτέμβρη το παιδί τους είτε θα αναγκαστούν να το τρέχουν από τη μία περιοχή στην άλλη, και οι οποίες γνωρίζουν τελικά την κατάσταση καλύτερα από ό,τι τα στελέχη του ίδιου του υπουργείου Παιδείας». 

Προβλήθηκε 701 φορές

Σε συνέχεια της καταγγελίας για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Ταβιθά (μέρος Β)

ΑπΆ ότι φαίνεται η καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Ταβιθά, τάραξε τα νερά. Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή, σαν άμεσα υπεύθυνη, τήρησε σιγή ιχθύος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'' : ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια κινητοποίησης του εκπαιδευτικού κόσμου. Στόχο έχει την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων, με αφορμή και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επιστολή με θέμα το σφράγισμα του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία και του νέου αυθαίρετου κτίσματος - ναού, προς αποτροπή άλλων αυθαιρεσιών.

Την Επιστολή συνυπογράφουν οι ακόλουθοι κοινωνικοί φορείς: *Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης) *«Επιτροπή πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό» - *Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης *Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης *Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Όμιλος (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο)

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.