Όσο προχωράμε προς την καρδιά του καλοκαιριού, τόσο τα αθλητικά γεγονότα βρίσκονται με το … σταγονόμετρο.

Για καλή μας τύχη, αυτήν την περίοδο διεξάγονται τρεις σημαντικές διοργανώσεις σε ισάριθμες ηπείρους, στην Λατινική Αμερική, Βόρεια και Κεντρική Αμερική και Αφρική. Δηλαδή Copa America, Gold Cup και Copa Africa.

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με τις δύο τελευταίες διοργανώσεις, μιας και οι Λατίνοι βρίσκονται σε διάλειμμα πριν τα νοκ άουτ.

Tη στιγμή που μιλάμε, τα  προγνωστικά του betmasters αρχίζουν να ανεβαίνουν στους πίνακες έτοιμα να καθοδηγήσουν τους συνεπείς φίλους του.

Ξεκινάμε με το Copa Africa, όπου συναντάμε νωρίς (17:30) την αναμέτρηση Νιγηρία - Γουινέα για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου.

Στην πρεμιέρα οι Νιγηριανοί αντιμετώπισαν το Μπουρουντί και επικράτησαν με 1-0. Η ομάδα του Ρορ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες και μία από αυτές ο Ιγκάλο την μετέτρεψε σε γκολ στο 77', δίνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στη Νιγηρία που τη φέρνουν στην πρώτη θέση.

Η Γουινέα, από την άλλη, μετά από ένα συναρπαστικό ματς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Μαδαγασκάρη. Το σύνολο του Πουτ άνοιξε το σκορ στο 34', όμως μέχρι το 55' οι νησιώτες έφεραν… τούμπα το παιχνίδι με δύο τέρματα, Στο 66', όμως, ο Καμανό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στη Γουινέα.

Συνεχίζουμε με Copa Africa και πάμε στον πρώτο όμιλο, όπου στις 20:00 διεξάγεται το ματς της δεύτερης αγωνιστικής Ουγκάντα - Ζιμπάμπουε.

Στην πρεμιέρα, η Ουγκάντα κατάφερε να επικρατήσει "καθαρά" με 2-0 επί της ΛΔ Κονγκό με τέρματα των Καντού και Οκουί στο 14' και 48' αντίστοιχα και τώρα βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου.

Η Ζιμπάμπουε, από τη μεριά της, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη διοργανώτρια Αίγυπτο, δεχόμενη το γκολ στο 41' από τον Τρεζεγκέ. Γενικά, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αφού οι "φαραώ" είχαν περισσότερο χρόνο τη μπάλα στα πόδια τους, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες.

Το σημερινό ματς είναι κομβικό για την ομάδα του Τσιντζαμπούα, αφού σε ενδεχόμενο νέας ήττας η πρόκριση αρχίζει να απομακρύνεται.

Το τελευταίο ματς της ημέρας, διεξάγεται στο Κάιρο στις 23:00 με την διοργανώτρια Αίγυπτο να αντιμετωπίζει την ΛΔ Κονγκό. Όπως προείπαμε, οι οικοδεσπότες έχουν ήδη τρεις βαθμούς στον πρώτο όμιλο και τώρα θέλουν άλλη μία νίκη για να αγγίξουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το σύνολο του Ιμπένγκε, από την άλλη, θέλει οπωσδήποτε βαθμό/ούς, αφού η ήττα στην πρεμιέρα από την Ουγκάντα το έχει φέρει σε αρκετά δυσμενή θέση με το "καλημέρα".

Περνάμε τον Ατλαντικό και πάμε προς Αμερική μεριά, όπου το Gold Cup φτάνει στο τέλος της φάσης των ομίλων.

Σήμερα, ολοκληρώνεται η τρίτη και τελευταία αγωνιστική του τέταρτου ομίλου, όμως το μόνο που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε ποια από τις ΗΠΑ και Παναμά θα τερματίσει στην πρώτη και ποια στην δεύτερη θέση.

Οι δύο ομάδες έχουν από 6 βαθμούς και έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση και το μεταξύ τους παιχνίδι θα κρίνει την τελική τους κατάταξη. Σε περίπτωση ισοπαλίας ευνοούνται οι Αμερικανοί, οι οποίοι έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Στο άλλο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου κοντράρονται Τρινιντάντ & Τομπάγκο και Γκουιάνα, όμως δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης μετά τις δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. 

Προβλήθηκε 486 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).