ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Είμαστε στο και 5΄ και ακόμα δεν έχουν τεθεί οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της 2χρονης υποχρεωτικής αγωγής στην πόλη μας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Αυτή δυστυχώς την πραγματικότητα επιβεβαίωσε το χτεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην πόλη.

Το αρμόδιο Υπουργείο δεν έστειλε ποτέ στους δήμους τις προκάτ έστω κατασκευές που διαβεβαίωνε, ούτε διέθεσε πότε την ελάχιστη χρηματοδότηση για μια διαπιστωμένη ανάγκη, να συμπληρωθούν οι υποδομές που θα υποδεχτούν τα νήπια και που στο Δήμο μας αφορούν σε 8 τουλάχιστον επιπλέον αίθουσες ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί με ασφαλείς και στοιχειώδεις σύγχρονους όρους, η 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

Η αρμοδία διεύθυνση εκπαίδευσης και η Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσαν στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ότι “ψάχνουν” ακόμη εναλλακτικά σχέδια και σχολικούς χώρους, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να υποδεχτούν τα 63 παιδιά από τις γειτονίες της Αγ. Μαρίνας και του Αγ. Κωνσταντίνου, που δεν έχουν βρει θέση στα Νηπιαγωγεία της περιοχής τους και της πόλης. Υποδεικνύουν δε ως “λύση” αίθουσες εκδηλώσεων και βιβλιοθήκης σε σχολειά όπως είναι το 6ο και 7ο δημοτικό, αναζητούν ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες ανά την Ελλάδα και από μακρινούς Δήμους, στήνουν λύσεις της στιγμής και στο ποδάρι… Γονείς και παιδιά ανάστατοι, σε θόλο τοπίο.

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασθμαίνουσα μπροστά στην κάλπη, φροντίζοντας να φουσκώνει -μέσα από τα ματωμένα πλεονάσματα- με δις ευρώ, το μαξιλάρι για να αυγαταίνουν με ασφάλεια τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, να μην βρίσκει ούτε χρόνο, ούτε χρήμα, να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Από κοντά η απερχόμενη πια, Δημοτική Αρχή της πόλης με τον εφησυχασμό που έσπειρε απέναντι στις κυβερνητικές προθέσεις όλο αυτό το διάστημα, την απροθυμία της να καταδείξει το πρόβλημα στις διαστάσεις που έχει και που πια αναλαμβάνει ολάκαιρη την ευθύνη να δώσει λύση έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή!!!

Λύση παιδαγωγικά σωστή και ασφαλή για παιδιά και γονείς, που δεν θα βρει απροετοίμαστη και θα διχάζει την Σχολική Κοινότητα.

Ζήτημα, που ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ, θα παρακολουθήσουμε από κοντά οργανώνοντας συνάμα την διεκδίκηση ώστε στην πόλη το επόμενο διάστημα, να χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίες σύγχρονες σχολικές υποδομές.

Να αξιοποιηθεί για αυτό το σκοπό η δημόσια γη, που με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα στην αγκαλιά του Υπερταμείου και κινδυνεύει άμεσα, χωρίς ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, να αξιοποιηθεί ως επιχειρηματικό λάφυρο.

Με αφορμή δε τις αρνητικές εξελίξεις για το σημαντικό ζήτημα της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής και που δεν περιορίζεται ως πρόβλημα στην πόλη μας άλλα αφορά όλη την χώρα, βγαίνει ένα καίριο και σημαντικό συμπέρασμα. Ότι δηλαδή το αστικό κράτος, οι θεσμοί του, το πολιτικό τους προσωπικό, σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο αναδείχνονται προκλητικά αδιάφοροι απέναντι στις καθημερινές λαϊκές ανάγκες.

Προκλητικά «ανήμποροι» μπροστά στις οξυμένες λαϊκές ανάγκες και πάντα αποτελεσματικοί, έγκαιροι και υπεύθυνοι απέναντι στις ανάγκες του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των δανειστών τους.

Είναι καιρός ο λαός να τους τιμωρήσει με την ψήφο του και να τους ανατρέψει με την πάλη του.

Να μην ανεχτεί πια την κοροϊδία.

lsilioupolis.wordpress.com/ 

Προβλήθηκε 357 φορές

Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πριν λίγες μέρες δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, μέσα στην κρίσιμη περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας, θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί με «κάποια ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης» και να παρουσιάσει την Διοίκηση του Δήμου «…έτοιμη να βάψει με αίμα τα χέρια της, λόγω ανικανότητας»!!!

Η Δηµοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη'' και το ''Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-Πόλις'' οργανώνουν παράδοση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήµου Ηλιούπολης.

Μέχρι τη Δευτέρα 6/4/2020 όσοι βγούµε από το σπίτι να ψωνίσουµε για τα νοικοκυριά µας, αγοράζουµε µαζί συσκευασµένα τρόφιμα, όσπρια, παιδικές τροφές, γάλα κονσέρβα κλπ.

Θα πάρει επίσημη θέση η διοίκηση του Δήμου για τη δομή φροντίδας ηλικιωμένων ''Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ''

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, η παράταξη μας, με δελτίο τύπου στις 13/3/2020, κατέστησε σαφές ότι η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με ενότητα, υπευθυνότητα και προπαντός αποτελεσματικότητα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Η εξ αποστάσεως, αδιαφορία του Υπουργείου για τα νηπιαγωγεία και τα νήπια...!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ....... «ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ»

Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης προς την Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ , Ακούγοντας καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα μέσα σΆ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, διαπιστώνω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Σχετικά με τις οδηγίες για τη σύγχρονη εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους. Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, ώστε να βρεθούμε δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα.