''Έφυγε'' η δημοσιογράφος Άμμυ Παπαϊωάννου

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 30 Ιουνίου 2019

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε η δημοσιογράφος Άμμυ Παπαϊωάννου μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο της συναδέλφου Άννας-Αθηνάς (Άμμυς) Παπαϊωάννου, η οποία απεβίωσε σήμερα το πρωί, νικημένη από τον καρκίνο, σε ηλικία 67 ετών.

Η Άμμυ Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και αφού αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων Αγίας Παρασκευής σπούδασε στο Deree College, αποκτώντας το 1974 τον τίτλο Bachelor of Science in Business Administrator.

Με την δημοσιογραφία άρχισε να απασχολείται το 1981, όταν προσελήφθη από την εκδοτική εταιρία «Κυριαζής-Νικολόπουλος & Σια» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έκδοση της εφημερίδα «Έθνος». Από τον Σεπτέμβριο του 1981 έως τον Φεβρουάριο του 1986 εργάστηκε στην ημερήσια έκδοση του «Έθνους» ως ελεύθερη ρεπόρτερ, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με το «Έθνος της Κυριακής» και το περιοδικό «Εικόνες» ως ρεπόρτερ και αρθρογράφος.

Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατικός Λόγος» από την έκδοσή της, τον Μάρτιο του 1986, ως υπεύθυνη του πολιτιστικού – τηλεοπτικού ρεπορτάζ και αμέσως μετά στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΤ1 ως ρεπόρτερ και συνεργάτης του τομέα ενημέρωσης.

Εργάστηκε, επίσης, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (ΝΕΤ 105,8), απασχολούμενη με θέματα διεθνούς επικαιρότητας, στη σύνταξη και παρουσίαση ειδήσεων. Στην ΕΡΤ παρέμεινε έως τη συνταξιοδότησή της, το 2013.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τη συνάδελφο στο τελευταίο της ταξίδι και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου για την φροντίδα που προσέφεραν σε αυτήν».

www.aftodioikisi.gr 

Προβλήθηκε 659 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 02.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.