Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος - Συγγραφέας
nkaravelos@gmail.com

Καπετάνισσα είναι η γυναίκα που κυβερνά συνήθως δικό της πλοίο.

Η λέξη ελληνική, προερχομένη από το βυζαντινό "κατεπάνω", φιλοτέχνησε τα πορτρέτα γυναικείων σπουδαίων θαλασσινών μορφών.

Ας θυμηθούμε την Αρτεμισία, τη βασίλισσα της ελληνικής Αλικαρνασσού, που από ανάγκη μάλλον παρά φιλαρέσκεια, συντάχθηκε με τις Περσικές δυνάμεις του Ξέρξη κατά των Ελλήνων, και που για να ξεφύγει το έμβολο μιας επιτιθέμενης ελληνικής τριήρους, εμβόλισε και βύθισε αύτανδρο το πρώτο περσικό πλοίο που βρέθηκε μπροστά της και της εμπόδιζε τη διαφυγή.

Ας θυμηθούμε κι εκείνες τις τόσες άγνωστες καπετάνισσες που για να ζήσουν τη φαμίλια τους έπαιρναν πάνω τους τα βάρητα των πνιγμένων στις άσπλαχνες θάλασσες συντρόφων τους.

Ας θυμηθούμε και τη Μαντώ τη Μυκονιάτισσα, η Σπετσιώτισσα Λασκαρίνα και άλλες.

Καπετάνισσα, λοιπόν, στη κοινή συνείδηση, είναι το ανδρείο θηλυκό,που δαγκώνει τη θάλασσα πρώτα για να ζήσει, κι αν χρειαστεί να τα δώσει όλα, ακόμη και τη ζωή για την πατρίδα της.

Πατρίδα; τι να σημαίνει πια αυτή η λέξη;

Για κάποιους, σημαίνει τα παιδιά, τους γέρους, τους νεκρούς, τα σπίτια, τα κοιμητήρια, τους έρωτες, τα ποιήματά μας..

Για εμάς τους άλλους ,τους "πολυπολιτισμικούς" (τι βαρβαρισμός!), τους προοδευτικούς, η λέξη είναι ρατσιστική, άρα ακροδεξιά, άρα φασιστική. Γιατί εμφανίζει τον άντρα - πατέρα να δίνει στην λέξη τον ανδρισμό του.

Πείτε το λοιπόν "Μητρίδα" να συνεννοηθούμε.!

Άλλωστε κάτι ακροδεξιοί σαν τον Ματέο Σαλβίνι, τη χρησιμοποιούν κατά κόρον.

Σαλβίνι θέλετε να γίνουμε;

Που είχε το θράσος να πει σε αυτόν τον Παγκόσμιο Φιλάνθρωπο, τον κο Τζώρτζ Σόρος, τα εξής:
"Ειλικρινά ντρέπομαι που Ιταλοί κάλεσαν αυτό το αισχρό υποκείμενο, τον άθλιο κερδοσκόπο στο έδαφος της χώρας μας". (Τρέντο Βορ. Ιταλία).

Από ακροδεξιούς περιμένεις τρόπους;

Ενώ κάτι καλόπαιδα όπως οι γελοίοι απόγονοι Ναζιστών, κ.κ Τουσκ και Γιούνκερ ή ο αλήστου μνήμης Μπαρόζο, που εδιώκετο για παιδεραστία, δεν είναι ακροδεξιοί φασιστές, αλλά απλοί κεφαλαιοκράτες!

Ας θυμηθούμε πως ο άγιος αυτός χρηματοδότης του παγκόσμιου δουλεμπορίου, ο μπάρμπα Σόρος, είναι ο "πνευματικός πατήρ" και του "δικού" μας του κυρίου Βαρουφάκη, του ιδρυτή ντε, της νέας ΜΚΟ, με την επωνυμία: (Κακή του) Μέρα25, που προσελκύει τους φρενοβλαβείς του ηλιακού μας συστήματος...

Αυτό σημαίνει συνειρμός!

Από τα φαινομενικώς άσχετα να φτάνεις στην κόρη του Γερμανού πρώην αξιωματικού, που λέγεται πως ο ίδιος εργάζεται σε εταιρία πώλησης όπλων, (εμείς δεν το πιστεύουμε), την "καπετάνισσα" κα Καρόλα Ρακέτε.

Που εκείνη εργάζεται, λένε, σε ΜΚΟ του αξιοτίμου κ.Σόρος και παράνομα διακινεί μετανάστες, όχι βέβαια για τα φράγκα, αλλά από "ανοικτού τύπου" φιλανθρωπία! Γι' αυτό, αντί να είναι βαθιά στο "Μπάνιο" (τουρκική φυλακή της Πόλης), παρασημοφορείται !

Αχ! Τι άτυχοι που στάθηκαν κάποτε οι εκείνοι οι παλιομοδίτες διακινητές λαθρομεταναστών στον Έβρο!

Τότε, (οι δικηγόροι ξέρουν), κάθε "κεφάλι και κακούργημα!"

Που νά 'ξεραν οι δόλιοι να ισχυριστούν τότε, πως το κάνουν από φιλανθρωπία, όπως τώρα η κορούλα του Γερμανού καραβανά, η Καρόλα Ρακέτε! Πως οι πράξεις τους ήταν νομιμότατες!

Α! Να μην ξεχάσουμε:
"1, 3 εκατομμύρια ευρώ συγκεντρώθηκαν, λέει, για τα δικαστικά έξοδα της πολύφερνης Γερμανίδας "ανθρωπίστριας"!

Από διάφορες Μ.Κ.Ο! (Λέγε με Σόρος, του Βαρουφάκη ντε, του Προέδρου του (Κακή του) Μέρα25, που συγκεντρώνει τους παράφρονες του Καιρού!)

Καλέ, τόσο ακριβά είναι τα δικαστήρια στην Ιταλία;  

Προβλήθηκε 150 φορές

Τα απαραίτητα συστατικά για την κυβερνησιμότητα των δήμων (του Χάρη Κουγιουτζόπουλου)

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα της Απλής Αναλογικής όπως εφαρμόστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές νομοθετήθηκε πρόχειρα, στο πόδι και αγνοώντας την ελληνική πραγματικότητα και τις διοικητικές αρχές.

ΝΑΙ για την αστική υπόγεια σήραγγα της Ηλιούπολης, αλλά... (του Κώστα Σεφτελή)

Αυτοί που εξαπατούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Ηλιουπολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο με ψέματα, πως το νέο Ρυθμιστικό της Αττικής Ν. 4277/2014, δήθεν προβλέπει πως με την λειτουργία της ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ οι κεντρικοί δρόμοι της Ηλιούπολης, αυτόματα μετατρέπονται σε δρόμους τοπικής σημασίας και διαχείρισης...

Παρακαλώ κύριοι υπουργοί, να σηκώνετε το τηλέφωνο (Δημήτρης Καμπουράκης)

Ξέρω ότι το αφεντικό σας έβαλε πολλή δουλειά και ξαφνικά δεν σας φτάνει ο χρόνος για να πάτε ούτε μέχρι την τουαλέτα. Είστε και στην αρχή, έχετε να φτιάξετε γραφείο, να δείτε υπηρεσιακούς που περιμένουν ουρά για να ενημερώσουν και φορείς που απαιτούν συνάντηση αμέσως.