Καινούρια βδομάδα έχουμε μπροστά μας και μετά το τέλος των Copa America, Gold Cup και Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς το Copa Africa και στα σκανδιναβικά πρωταθλήματα.

Έτσι, τα προγνωστικά της Δευτέρας αναμένεται να ασχοληθούν με τη σουηδική Άλβενσκαν και τα δύο παιχνίδια για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ξεκινάμε από την Αφρική και τα δύο παιχνίδια που υπάρχουν στο πρόγραμμα της φάσης των «16» του Copa Africa.

Πρώτη χρονικά διεξάγεται η αναμέτρηση Μαλί – Ακτή Ελεφαντοστού.

Το Μαλί τερμάτισε πρώτο στον πέμπτο όμιλο, αφήνοντας πίσω τις Τυνησία, Ανγκόλα και Μαυριτανία με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Μαγκασούμπα, η οποία τώρα θέλει να ξεπεράσει μία δυνατή αντίπαλο στο δρόμο προς τα προημιτελικά.

Από την άλλη μεριά, η Ακτή Ελεφαντοστού πέρασε στη φάση των νοκ άουτ μέσω της δεύτερης θέσης του τέταρτου ομίλου.

Εκεί έμεινε πίσω από το… αλάνθαστο Μαρόκο και με δύο νίκες και μία ήττα άφησε πίσω τις Νότια Αφρική και Ναμίμπια.

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Γκάνα αντιμετωπίζει την Τυνησία.

Mε δύο ισοπαλίες και μία νίκη, η Γκάνα τερμάτισε στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου, αφήνοντας πίσω Καμερούν, Μπενίν και Γουινέα-Μπισσάου.

Από την άλλη, η Τυνησία χωρίς νίκη, αλλά με τρεις ισοπαλίες πήρε τη δεύτερη θέση του πέμπτου γκρουπ πίσω από το Μαλί, αφήνοντας πίσω Ανγκόλα και Μαυριτανία. Αρκετά αμφίρροπος είναι ο αγώνας και αναμένεται μάχη μέχρι τέλους.

Τώρα, πάμε αρκετά βορειότερα στη Σουηδία, όπου έχουμε δύο ματς για την πρώτη κατηγορία.

Στο ένα από αυτά, η Έλφσμποργκ υποδέχεται τη Χέλσινγκμποργκ σε μια αναμέτρηση που έχει ενδιαφέρον, όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι… καίγονται περισσότερο, καθώς βρίσκονται μόλις στο +1 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ και οι γηπεδούχοι θέλουν την επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Στο άλλο παιχνίδι, η ουραγός Εσκιλστούνα αντιμετωπίζει την Τζουργκάρντεν.

Οι γηπεδούχοι θέλουν επιτέλους να πετύχουν μία νίκη που θα τους επιτρέψει να μη χάσουν επαφή με την παραμονή, ενώ οι φιλοξενούμενοι αποτελούν την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας και με ένα νέο τρίποντο ανεβαίνουν στην δεύτερη θέση και μάλιστα με ένα ματς λιγότερο. Όπως και να ‘χει, η αναμέτρηση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρουν από όλες τις πλευρές.

Προβλήθηκε 387 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.