Οι κάλπες έκλεισαν, οι «θεσμοί» πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο, να αποκαθάρουν τη Νέα Δημοκρατία και να βγάλουν τη χώρα στη «κανονικότητα» της μνημονιακής, Δεξιάς.

Τώρα, η ευθύνη των «θεσμών» , συγκεντρώνεται στο δεύτερο μεγάλο στόχο, την «συγκρότηση» και «αποκατάσταση» της Σοσιαλδημοκρατίας ως το δεύτερο πυλώνα του αστικού συστήματος!

Είναι επιλογή των «θεσμών» η «συγκρότηση» και «αποκατάσταση» της σοσιαλδημοκρατίας μέσα από το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με προμετωπίδα την αποκατάσταση της ισορροπίας ανάμεσα στην οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ 3-4% και του 31,4% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Για τον προβληματισμό αυτό, τη διάσταση μεταξύ οργανωμένης βάσης και εκλογικού αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ, στις 27 Δεκεμβρίου 2013 δημοσίευσα στο ilioupolisonline άρθρο , με τον τίτλο: ''Τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη, συμπεράσματα και προβληματισμοί!'' (Βλέπε εδώ)

Το 2016 στις 15 Φλεβάρη επανήλθα στο θέμα και με νέο (συμπληρωμένο) άρθρο μου στο ilioupoligiaolous (βλέπε εδώ ) με τίτλο: ''Τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη, συμπεράσματα και προβληματισμοί! Συνέχεια (2)'' 

Έγραφα:

«Οι προβληματισμοί μου παρέμειναν και παραμένουν ενεργοί! Επανέρχομαι στο θέμα με αφορμή: Τις εκλογές για την ανάδειξη του Συντονιστικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

Έγραφα τότε: Οι δημοσκοπήσεις διαδέχονται η μία την άλλη και προκαλούν ατέρμονες συζητήσεις για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Το ίδιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκλογές σε διάφορα επαγγελματικά ή εργατικά σωματεία που διεξάγονται κατά καιρούς.

Όπως προκύπτει από τις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην προτίμηση των ψηφοφόρων και βρίσκεται μακράν πρώτος στην παράμετρο «παράσταση νίκης».
Επί πλέον από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η βεβαιότητα για μια καθαρή νίκη στις εκλογές που έρχονται!

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν καταστάσεις της στιγμής και κατά τούτο είναι χρήσιμα εργαλεία για τον εντοπισμό λεπτομερειών προς διόρθωση ή συμπλήρωση πολιτικών δράσεων

Πρόσφατα, είδαν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών που έγιναν στο ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης για την ανάδειξη συντονιστικής επιτροπής.

Στις εσωπαραταξιακές εκλογές και στην προκειμένη περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές προσφέρουν σαφή πολιτικά στοιχεία που καλό είναι να λαμβάνονται υπόψη και να οδηγούν σε ανάλογες – αναγκαίες δράσεις.

Λεπτομέρειες για τις εκλογές δημοσιεύτηκαν στο ilioupolisonline υπό τον τίτλο « Τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ».

Είχαν δικαίωμα ψήφου 136 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν 93 μέλη. Από τους 9 εκλεγέντες στην συντονιστική επιτροπή ο τελευταίος 9ος εκλεγείς έλαβε 12 ψήφους.

Στην Ηλιούπολη των 160.000 κατοίκων από τους οποίους 130.000 έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η αισιοδοξία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για νίκη στις προσεχείς εκλογές πρέπει να προσδοκά - στοχεύει σε 40.000 ψήφους τουλάχιστον!

Κοντά δύο χρόνια μετά την εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ από το οριακό 3-4% στο 27% και μπροστά στην στόχευση της πρώτης θέσης όπως αυτή εξαγγέλλεται από την ηγεσία αλλά και προδιαγράφεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η οργανωτική «αντιστοίχιση», με βάση τις εσωκομματικές εκλογές στην Ηλιούπολη, μάλλον παραμένει στο επίπεδο της περιόδου του 3-4% .

Στις μέρες μας, δεν «τρέχει» με ιλιγγιώδη ταχύτητα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, αλλά και ο πολιτικός χρόνος.

Όλα δείχνουν πως το 2014 θα είναι σταθμός στην πολιτική ιστορία της χώρας και όχι μόνο.

Το «νέο» ραντεβού της αριστεράς με την ιστορία, με άλλα λόγια η νίκη της Αριστεράς το 2014 απαιτεί την προώθηση των διαδικασιών ανάπτυξης ανάλογων οργανωτικών δομών που θα στηρίξουν τις πολιτικές που θα απαιτηθούν !!

Αυτό δεν μπορεί να γίνει μετά τις εκλογές, πρέπει να γίνει μέχρι τις εκλογές και μάλιστα με επιτυχία που θα βεβαιωθεί στην πράξη αμέσως μετά τις εκλογές!

Αυτό δεν φαίνεται να έγινε αντιληπτό από τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης»!}

Αυτά τότε, το Δεκέμβρη του 2013 !

Σήμερα (15.2.2015) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη Κυβέρνηση με ένα πρόσφατο ποσοστό 36% στο Σύνολο των Πολιτών.

Πρόσφατα έγιναν και πάλι εκλογικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης.

Στην Ηλιούπολη τα μέλη που συμμετείχαν στη σχετική διαδικασία και ψήφισαν για την Συντονιστική Επιτροπή είναι 95. Δύο περισσότερα από την προηγούμενη φορά.

Αυτή η σταθερότητα γύρω από το 92-95 μέλη, παραπέμπει ευθέως στο 3-4%.

Πρέπει να ομολογήσω πως το άρθρο διαψεύστηκε παταγωδώς.

Η κατάσταση και κυρίως η δυναμική των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιάφορη για την κατάσταση, την δυναμική και την αποτελεσματικότητα της ηγετικής του ελίτ.

Εκτός αν αυτό είναι φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στην Ηλιούπολη οπότε αποτελεί μια μεμονωμένη περίπτωση και βαρύνει συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αν όμως είναι γενικευμένη κατάσταση, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Οι προβληματισμοί που προκύπτουν γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντες πολιτικά, αν προσεγγιστεί το θέμα και με την αναγκαία εκτίμηση των όσων εν τω μεταξύ έχουν συμβεί!

Μήπως όσα έχουν συμβεί, μπορούν να αποδοθούν στην τεράστια απόσταση που χωρίζει την αναγκαία αλλά μη υπαρκτή, οργανωτική δομή του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ του 36%, από την «μη κινητικότητα» των οργανώσεων βάσης;

Για το μέλλον, αξίζει να εκτιμηθεί, αν υπάρχει προοπτική να κινηθεί η οργανωτική δομή ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης προς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης ή το αντίθετο!

Αυτά τα δύο «μεγέθη» δεν μπορεί παρά να συναντηθούν κάποτε.

Να δούμε ποιο θα κάνει την αρχή να συναντηθεί με το άλλο!

Δυστυχώς η μέση τιμή δεν υπάρχει γιατί δεν έχει κανένα ενδιαφέρον»!

Γιώργος Μπαλτάς 15.2.2016

Από το άρθρο αυτό στις 15.2.2016 μέχρι σήμερα στην Ηλιούπολη δεν άλλαξε τίποτα!

Αντίθετα, χάθηκαν ευκαιρίες, πολλές ευκαιρίες !

Μακάρι η Ηλιούπολη να είναι μια «ειδική περίπτωση»!

Μακάρι να είμαι εγώ «ένας λοξός» τοπικός σχολιαστής που βλέπω τα πράγματα έτσι!

Το θέμα όμως μπαίνει από τον κ. Τσίπρα και προφανώς δεν είμαι εγώ ο σύμβουλός του!

Τι θα κάνουν λοιπόν οι «εσωστρεφείς», οι μέχρι «παρεξηγήσεως» ελιτίστικες, αλλά ιδεολογικά αδύναμες και «κοντόφθαλμες» κομματικές οργανώσεις;

Θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κ. Τσίπρα να κολυμπήσουν μαζί του στα νερά της σοσιαλδημοκρατίας, δίπλα δίπλα με αυτό το «πασοκογενές» είδος πολίτη-κομματικού στελέχους που μέχρι χθες αλλά και τώρα ακόμα, στολίζουν με «όμορφες φιλοφρονήσεις»;

Θα δουλέψουν για να «παραλάβει» ο κ. Τσίπρας το «τίμημα» των «συμβιβασμών», την ηγεσία της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας;

Σας κούρασα ε..!

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 9.7.2019

 

Προβλήθηκε 705 φορές

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»

ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (του Νίκου Ι.  Καραβέλου)

Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.

ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Με μια μακροσκελή και «βαρύγδουπη» ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στο δήμο μας, ύστερα από την αποκάλυψη μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αλίμου ότι προωθεί την κατασκευή ενός Διαδημοτικού Νεκροταφείου στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα, στον χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ).

Όλα τα είχε ο Υμηττός... Τα μόνοπάτια του έλλειπαν... (του Πάνου Τότσικα)

Στιγμιότυπα από την σημερινή φιέστα στην Αργυρούπολη. Προφανώς, κανένας από τους συμμετέχοντες στην σημερινή φιέστα, δεν άκουσε για τα χιλιάδες αυθαίρετα του Υμηττού, για τους καταπατητές του δημόσιου δασικού χώρου, για τους παράνομους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για τα παράνομα Νεκροταφεία που αυξάνονται και πληθύνονται, για τις αυθαίρετες εκκλησίες και μοναστήρια, για..για..για