Στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, περνάει στο εξής η αρμοδιότητα της ΕΥΠ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σύμφωνα με το ΦΕΚ της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, στον πρωθυπουργό υπάγεται πλέον η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α' 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό».

Επίσης στον πρωθυπουργό μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων και η Ειδική Γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου του πρώην Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σημειώνεται πως η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, είναι ο εποπτευόμενος φορέας της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προβλέπεται και αυτή στο πρώτο προεδρικό διάταγμα της νέας κυβέρνησης.

Δείτε το ΦΕΚ

Πηγή: www.lifo.gr 

Προβλήθηκε 587 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.