Στο ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ μας συνεχίζεται η λειτουργία του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
 
Καλούνται οι συνδημότες μας με ηλικία από 18-45 ετών που επιθυμούν να σταθούν στο πλευρό και να βοηθήσουν ασθενείς με λευχαιμία και να συνδράμουν στην μεγάλη προσπάθεια του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας, να ενταχθούν στην ομάδα των εθελοντών δοτών του μυελού των οστών.
Η διαδικασία είναι απλή και ξεκινά με δείγμα από την στοματική κοιλότητα που παίρνουμε με μια απλή μπαγιονέτα για εντοπισμό της ομάδας συμβατότητας του Δότη.
Ο τρόπος είναι απλός , ανώδυνος , χωρίς νάρκωση ,τομές και διάτρηση του οστού του Δότη. 
Γίνεται με απλή, λίγο παρατεταμένη χρονικά αιμοληψία. Δεδομένου ότι ο Δότης δίνει ζωή από τη δική του ζωή στον καταδικασμένο σε θάνατο ασθενή αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος της ανθρωπιστικής προσφοράς .
Επικοινωνήστε άμεσα στο 2109968868 με την υπάλληλο του ΚΕΠ κα Μαρία Κολοβού για ραντεβού και προγραμματισμό λήψης δείγματος για εντοπισμό της ομάδας συμβατότητας.
 
Μετά τιμής, 

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου
Για το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 230 φορές

ΕΟΦ: Αποσύρονται ακατάλληλα αντισηπτικά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης

Τέλος στην αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία ή εργοθεραπεία και αναγκάζονται να περιμένουν συχνά σε ουρές, προκειμένου να εισπράττουν την αποζημίωση που καταβάλλουν στους θεραπευτές, αναμένεται να δώσει σύντομα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της αυριανής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ - Τι διεκδικεί

Την πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για όλο το προσωπικό την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, από τις 11:00 έως τις 15:00, και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας για την Αττική, στις 12:00, στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Βοήθεια στο Σπίτι - Θεοδωρικάκος: Μέσα στο μήνα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

Στο newsit.gr και στην Μάγδα Τσέγκου ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος - μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε και για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.