Στο ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ μας συνεχίζεται η λειτουργία του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
 
Καλούνται οι συνδημότες μας με ηλικία από 18-45 ετών που επιθυμούν να σταθούν στο πλευρό και να βοηθήσουν ασθενείς με λευχαιμία και να συνδράμουν στην μεγάλη προσπάθεια του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας, να ενταχθούν στην ομάδα των εθελοντών δοτών του μυελού των οστών.
Η διαδικασία είναι απλή και ξεκινά με δείγμα από την στοματική κοιλότητα που παίρνουμε με μια απλή μπαγιονέτα για εντοπισμό της ομάδας συμβατότητας του Δότη.
Ο τρόπος είναι απλός , ανώδυνος , χωρίς νάρκωση ,τομές και διάτρηση του οστού του Δότη. 
Γίνεται με απλή, λίγο παρατεταμένη χρονικά αιμοληψία. Δεδομένου ότι ο Δότης δίνει ζωή από τη δική του ζωή στον καταδικασμένο σε θάνατο ασθενή αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος της ανθρωπιστικής προσφοράς .
Επικοινωνήστε άμεσα στο 2109968868 με την υπάλληλο του ΚΕΠ κα Μαρία Κολοβού για ραντεβού και προγραμματισμό λήψης δείγματος για εντοπισμό της ομάδας συμβατότητας.
 
Μετά τιμής, 

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου
Για το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 115 φορές

ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές στις αποζημιώσεις για τοκετούς και φυσικοθεραπείες

Σύμφωνα με εγκύκλιο από τώρα και στο εξής, ο ΕΟΠΥΥ θα παρέχει κάλυψη σε συγκεκριμένα ποσά για τοκετό που γίνεται σε ιδιωτικά μαιευτήρια, αλλά και για τοκετό στο σπίτι, ενώ αποσαφηνίζονται και τα ποσά που αναλογούν σε κάθε προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτισμός: Το «λάθος» με τον δείκτη νοημοσύνης θα αφήσει χωρίς αναπηρικό επίδομα χιλιάδες οικογένειες

Αναστάτωση επικρατεί τους τελευταίους μήνες ανάμεσα σε χιλιάδες οικογένειες με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, καθώς η μείωση του κατώτατου ποσοστού αναπηρίας αναμένεται να τις αφήσει χωρίς αναπηρικό επίδομα.

Σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης σε νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας

Με την στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 11:00 έως και τις 16:00 οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης στα νοσοκομεία και στις άλλες Δημόσιες Μονάδες Υγείας