Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει η λειτουργία του συστήματος 112 ότι ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ειδικός σε θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Κωνσταντίνος Συνολάκης.
 
Με αφορμή τη νέα τραγωδία στη Χαλκιδική που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Συνολάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν οι ταχύτητες των ανέμων και τα σημεία που θα χτυπούσε η κακοκαιρία, όπως επίσης και οι πλημμύρες «αστραπή» που έπληξαν την περιοχή.
 
 Όπως είπε με τον ίδιο, είχαμε να κάνουμε με δύο μετεωρολογικά μέτωπα τα οποία συγκρούονται, η σφοδρότητα ωστόσο του φαινομένου είναι αυτή που προξένησε εντύπωση.
 
Παρατήρησε ότι, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε καλό αντισεισμικό σχεδιασμό, τα διάφορα παραθαλάσσια παραπήγματα και οι παράγκες είναι αυτά που δημιουργούν τους μεγαλύτερους κινδύνους.
 

m.lifo.gr 

Προβλήθηκε 467 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.