ΝΑΙ για την αστική υπόγεια σήραγγα της Ηλιούπολης, αλλά......

Αυτοί που εξαπατούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Ηλιουπολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο με ψέματα, πως το νέο Ρυθμιστικό της Αττικής Ν. 4277/2014, δήθεν προβλέπει πως με την λειτουργία της ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ οι κεντρικοί δρόμοι της Ηλιούπολης, αυτόματα μετατρέπονται σε δρόμους τοπικής σημασίας και διαχείρισης, εμφανίστηκαν πάλι με επαναστατικό – διεκδικητικό στυλάκι και ζητούν από τα μέλη της νέας κυβέρνησης, «να προωθήσουν το έργο αυτό με την ίδια προτεραιότητα και ταχύτητα που προωθούν την επένδυση στο Ελληνικό», χωρίς όμως να μας λένε πως θα είναι αυτό το έργο.

Λέμε ΝΑΙ στην κατασκευή – και μάλιστα κατά προτεραιότητα – της Αστικής Υπόγειας Σήραγγας Ηλιούπολης, αλλά με τρόπο που να εξυπηρετεί όντως και την Ηλιούπολη, δηλαδή να μπορούν να διέρχονται από αυτή και τα οχήματα βαρέως τύπου.

Φανταστείτε να κατασκευαστεί η υπόγεια σήραγγα (διώροφη σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα), αλλά οι νταλίκες και τα φορτηγά να εξακολουθούν να περνάνε κατά εκατοντάδες καθημερινά μέσα από την Ηλιούπολη τόσο τώρα που θα χτίζεται μία νέα πόλη στο παραλιακό μέτωπο, όσο και αργότερα που θα λειτουργεί.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι Ελευθερίου Βενιζέλου, Πρωτόπαπα και Ηρώων Πολυτεχνείου, σε «Λεωφόρο Σχιστού» της νοτιοανατολικής Αθήνας.

Θα συνιστούσα λοιπόν, στο σημερινό Δήμαρχο κ. Βασίλη Βαλασόπουλο, να αντιμετωπίσει σοβαρά αυτό το τεράστιο έργο για την πόλη μας (με προϋποθέσεις), που κινδυνεύει να μην είναι όντως στις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, αλλά και ο τρόπος κατασκευής του να μην διασφαλίζει την κυκλοφοριακή ανακούφιση, μετά από δεκαετίες, της Ηλιούπολης και των κατοίκων της.

Με μονόπλευρες προσωπικές ανακοινώσεις και δελτία τύπου, δεν προωθείται το συμφέρον της πόλης μας. Θα του πρότεινα παράλληλα με αυτά, να κάνει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Αυτό που ήδη θα έπρεπε ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία να πράξει.

Δηλαδή, ΜΑΖΙ με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη, να επισκεφθούν τους αρμόδιους Υπουργούς και να τους θέσουν από κοινού την άποψη του Δήμου μας.

Εάν για τους δικούς της λόγους, η απερχόμενη διοίκηση αδυνατεί να λειτουργήσει για το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με την κοινή λογική για το συμφέρον των Ηλιουπολιτών, καλό θα ήταν, τουλάχιστον για τις επόμενες 45 ημέρες, να περιοριστεί ΜΟΝΟ στα παρακάτω:

· Να απομακρύνει όλα τα εύφλεκτα υλικά και τα κλαδιά από τον Υμηττό και τις εγκαταστάσεις του Σ.Μ.Α.

· Να πειθαρχήσει στις υποδείξεις για το θέμα αυτό, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου και των άλλων αρχών.

· Να υποβοηθήσει ουσιαστικά το έργο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (Ε.Ο.Δ.Π.Η.), αφού εδώ και τέσσερις ημέρες έχει δηλωθεί, πως μετά από 20 χρόνια λειτουργίας της, αδυνατεί πλέον να συνεχίσει το έργο της, εξαιτίας της μη επίλυσης από το Δήμο, των προβλημάτων που εδώ και καιρό έχουν επισημάνει.

· Να απομακρύνει από την πόλη και τις γειτονιές της όλα τα απορρίμματα, τους τεράστιους όγκους κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων.

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ από την 1η Σεπτέμβρη, θα έχει νέο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Χατζηδάκη και ισχυρή διοίκηση, που μαζί με όλες τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως ΜΑΖΙ με το λαϊκό παράγοντα που έχει μάθει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει, ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ!

 

Κώστας Γ. Σεφτελής 

Προβλήθηκε 351 φορές

Ο Υμηττός πάλι σε κίνδυνο! (του Πάνου Τότσικα)

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά - εμπρησμό στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, θεωρώ σκόπιμη την αναδημοσίευση από το περιοδικό "ΟΥΤΟΠΙΑ" τ.123, Δεκ. 2017 ενός κειμένου μου για την συνολική κατάσταση που επικρατεί - και σήμερα - στον Υμηττό.

Περί βλακείας (ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ)

Η βλακεία, εκτός από ανίκητη και επικίνδυνη, είναι ενίοτε και χυδαία! Η βλακεία δεν κατατάσσεται στα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Κακώς! Κάκιστα! Ούτε θεωρείται έγκλημα… Καλώς, κάλλιστα, γιατί δεν θα έφταναν… τα κάγκελα!…

Έγκλημα καθ' υποτροπή (ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Τα λόγια είναι περιττά. Στην περίπτωση όμως της Εύβοιας, αλλά και πολλών άλλων πυρκαγιών στην χώρα μας, δεν ευθύνεται η κλιματική αλλαγή αλλά τα συμφέροντα και η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων στο πραγματικό πρόβλημα.

ΠΑΣΚΕΔΙ - Αντικαπνιστικός νόμος: ''άμεση ανάγκη για διαχωρισμό καταστημάτων σε καπνιζόντων ή μη''

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το ΠΑΣΚΕΔΙ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των άμεσων κινητοποιήσεων τόσο του υπουργείου Υγείας, όσο και του ίδιου του κ. πρωθυπουργού σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Kαταργήστε το άσυλο και κλείστε μας σε άσυλο... (Κώστας Κωνσταντινίδης)

Κάποτε ο μεγάλος Καραμανλής, ευφυής και πραγματιστής, είπε τη μεγάλη ατάκα πως η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο φρενοκομείο, θέλοντας πιστεύω να εκφράσει το αλλοπρόσαλλο της συμπεριφοράς των Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι άλλα πιστεύουν και άλλα πράττουν.