Όπως έχω ξαναπεί τα περιπολικά της άμεσης δράσης είναι η ραχοκοκαλιά της υπηρεσίας.

Από τον Χρήστο Μπαλάσκα *

Με τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της Α.Δ. βλέπουμε κοσμοσυρροή συναδέλφων προς την υπηρεσία. Βλέπουμε όμως ότι αυτή γίνεται μόνο προς την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Όσο αφορά τα περιπολικά αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι η απότομη αύξηση των ακινήτων περιπολικών σε διάφορους στόχους και περιορισμένη αύξηση του προσωπικού.

Οι ικανοί αστυνομικοί κατευθύνονται προς την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και για την σύσταση της ομάδας Δ. Η διεύθυνση άμεσης δράσης αττικής, αποτελείται από τα περιπολικά, την ομάδα Ζ και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ακούω πολλούς να λένε (Στο σημείο μετέβη η άμεση δράση και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.)

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η υπηρεσία είναι ενιαία. Έχει ένα διοικητή ο οποίος τη διοικεί. Οι νεκροί είναι αρκετοί σε ώρα καθήκοντος και από τα τρία παρακλάδια της υπηρεσίας. Όταν λέμε ότι ενισχύεται η Α.Δ. πρέπει να εννοούμε όλη την υπηρεσία.

Αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι η άμεση δράση γενικά. Το να είναι τα περιπολικά ακίνητα το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να γίνονται στόχοι οι συνάδελφοι οι οποίοι επιβαίνουν σε αυτά. Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι τα ακίνητα περιπολικά δεν προσφέρουν τίποτε το θετικό.

Από τα εικοσιπέντε περιπολικά που βγαίνουν για υπηρεσία στο λεκανοπέδιο, τα επτά είναι ακίνητα. Έχει παρατηρηθεί ότι ολόκληροι τομείς μένουν χωρίς την παρουσία περιπολικού της άμεσης δράσης.

Πριν λίγες μέρες, από την Ηλιούπολη μέχρι και την Βάρη στα όρια με Κορωπί, δεν υπήρχε κανένα περιπολικό της Α.Δ.

Δηλαδή: Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άλιμος , Ελληνικό, Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, χωρίς παρουσία περιπολικού.

Αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των οχημάτων ανά οκτάωρο, παράλληλα με τους μοτοσυκλετιστές. Έτσι πιστεύω ότι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

* Χρήστος Μπαλάσκας, Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

www.newsbreak.gr 

Προβλήθηκε 138 φορές

Ο Υμηττός πάλι σε κίνδυνο! (του Πάνου Τότσικα)

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά - εμπρησμό στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, θεωρώ σκόπιμη την αναδημοσίευση από το περιοδικό "ΟΥΤΟΠΙΑ" τ.123, Δεκ. 2017 ενός κειμένου μου για την συνολική κατάσταση που επικρατεί - και σήμερα - στον Υμηττό.

Περί βλακείας (ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ)

Η βλακεία, εκτός από ανίκητη και επικίνδυνη, είναι ενίοτε και χυδαία! Η βλακεία δεν κατατάσσεται στα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Κακώς! Κάκιστα! Ούτε θεωρείται έγκλημα… Καλώς, κάλλιστα, γιατί δεν θα έφταναν… τα κάγκελα!…

Έγκλημα καθ' υποτροπή (ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Τα λόγια είναι περιττά. Στην περίπτωση όμως της Εύβοιας, αλλά και πολλών άλλων πυρκαγιών στην χώρα μας, δεν ευθύνεται η κλιματική αλλαγή αλλά τα συμφέροντα και η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων στο πραγματικό πρόβλημα.

ΠΑΣΚΕΔΙ - Αντικαπνιστικός νόμος: ''άμεση ανάγκη για διαχωρισμό καταστημάτων σε καπνιζόντων ή μη''

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το ΠΑΣΚΕΔΙ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των άμεσων κινητοποιήσεων τόσο του υπουργείου Υγείας, όσο και του ίδιου του κ. πρωθυπουργού σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Kαταργήστε το άσυλο και κλείστε μας σε άσυλο... (Κώστας Κωνσταντινίδης)

Κάποτε ο μεγάλος Καραμανλής, ευφυής και πραγματιστής, είπε τη μεγάλη ατάκα πως η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο φρενοκομείο, θέλοντας πιστεύω να εκφράσει το αλλοπρόσαλλο της συμπεριφοράς των Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι άλλα πιστεύουν και άλλα πράττουν.