Όπως έχω ξαναπεί τα περιπολικά της άμεσης δράσης είναι η ραχοκοκαλιά της υπηρεσίας.

Από τον Χρήστο Μπαλάσκα *

Με τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της Α.Δ. βλέπουμε κοσμοσυρροή συναδέλφων προς την υπηρεσία. Βλέπουμε όμως ότι αυτή γίνεται μόνο προς την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Όσο αφορά τα περιπολικά αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι η απότομη αύξηση των ακινήτων περιπολικών σε διάφορους στόχους και περιορισμένη αύξηση του προσωπικού.

Οι ικανοί αστυνομικοί κατευθύνονται προς την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και για την σύσταση της ομάδας Δ. Η διεύθυνση άμεσης δράσης αττικής, αποτελείται από τα περιπολικά, την ομάδα Ζ και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ακούω πολλούς να λένε (Στο σημείο μετέβη η άμεση δράση και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.)

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η υπηρεσία είναι ενιαία. Έχει ένα διοικητή ο οποίος τη διοικεί. Οι νεκροί είναι αρκετοί σε ώρα καθήκοντος και από τα τρία παρακλάδια της υπηρεσίας. Όταν λέμε ότι ενισχύεται η Α.Δ. πρέπει να εννοούμε όλη την υπηρεσία.

Αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι η άμεση δράση γενικά. Το να είναι τα περιπολικά ακίνητα το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να γίνονται στόχοι οι συνάδελφοι οι οποίοι επιβαίνουν σε αυτά. Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι τα ακίνητα περιπολικά δεν προσφέρουν τίποτε το θετικό.

Από τα εικοσιπέντε περιπολικά που βγαίνουν για υπηρεσία στο λεκανοπέδιο, τα επτά είναι ακίνητα. Έχει παρατηρηθεί ότι ολόκληροι τομείς μένουν χωρίς την παρουσία περιπολικού της άμεσης δράσης.

Πριν λίγες μέρες, από την Ηλιούπολη μέχρι και την Βάρη στα όρια με Κορωπί, δεν υπήρχε κανένα περιπολικό της Α.Δ.

Δηλαδή: Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άλιμος , Ελληνικό, Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, χωρίς παρουσία περιπολικού.

Αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των οχημάτων ανά οκτάωρο, παράλληλα με τους μοτοσυκλετιστές. Έτσι πιστεύω ότι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

* Χρήστος Μπαλάσκας, Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

www.newsbreak.gr 

Προβλήθηκε 227 φορές

Μια νύχτα γεμάτη ήχους και χρώματα... (Περικλής Δ. Καπετανόπουλος)

Πέρασε κι' αυτό. Έμεινε μια γλυκειά ζεστή ανάμνηση στο μέρος της καρδιάς, εκεί που φωλιάζουν οι ελπίδες και απαγκιάζει η θλίψη. Ήταν μια νύχτα από τις «Χίλιες και δυο», που βρεθήκαμε μαζί, άνθρωποι αγαπημένοι που στο διάβα της ζωής βαδίσαμε σε πολλά μονοπάτια, αλλά δεν ξεχάσαμε ποτέ από που ξεκινήσαμε ως παιδιά να κατακτήσουμε τα όνειρα μας, με ακριβό εφόδιο τις ευχές των τίμιων ανθρώπων που μας μεγάλωσαν.

Η Ηλιούπολη τον Δεκέμβρη του 1944 (του Περικλή Καπετανόπουλου)

«Γυναίκες και μωρά παιδιά με μπόμπες τα χτυπάνε Πάντα οι Άγγλοι τόλεγαν ότι μας αγαπάνε… Με πείνα οι Άγγλοι φίλοι μας μάχονται την πατρίδα Μα δω που η δάφνη φύτρωσε, βγαίνει κι΄η λαχανίδα». Από σατυρική μαντινάδα του Δεκέμβρη 1944

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: ώρα για δράση και κοινωνική αφύπνιση (Βαγγέλης Αυγουλάς)

Και φέτος, στις 3 Δεκέμβρη, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Όπως κάθε χρόνο. Και όπως κατ’ επανάληψη υπογραμμίζουν οι ανακοινώσεις διεθνών οργανισμών και φορέων «Η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία...