Ένα ασημένιο μετάλλιο με τον Δημήτρη Χρυσοβαλάντη - Μελά, δύο χάλκινα με τουςΣπύρο Γαλανόπουλο, Ευθύμιο Ντόκα και τρείς εύφημες μνείες με τους Δημήτρη Λώλα, Μηνά Μαργαρίτη, και Ειρήνη Μηλιώρη, κέρδισε η μαθηματική ομάδα της χώρας, στη φετινή 60ή διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα νέων IMO 2019, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 22Ιούλη, στο Μπάθ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η μαθηματική ολυμπιάδα νέων ΙΜΟ 2019, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στα μαθηματικά σε αριθμό χωρών που συμμετέχουν από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε από τις 10  έως τις 22Ιουλίου και διοργανώθηκε από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad.
 Στη φετινή διαγωνιστική συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος η χώρας μας με την ομάδα της μαθηματικής εταιρείας, συμμετείχαν 116 χώρες με τις αντίστοιχες μαθηματικές ενώσεις, ανάμεσα στις οποίες οι, Νορβηγία, Ρωσία, Ιαπωνία, Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία και περισσότεροι από 650 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
 Η αντιπροσωπεία της χώρας μας, που βρέθηκε στην 37η θέση της παρουσίασης, ήταν οκταμελής και επικεφαλής από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας, που φέτος κλείνει 101 χρόνια επιστημονικής δράσης, ήταν οι καθηγητές Ανάργυρος Φελλούρης, ΕΜΠ, και Σιλουανός Μπαραζιτίκος, ΕΜΕ.
Σημειώνεται, ότι η φετινή ολυμπιάδα διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο του Μπάθ. Ήταν η τρίτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε προηγηθεί το 1979 στο Λονδίνο, το 2002 στη Γλασκώβη, και η φετινή στο Μπάθ.
 Επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της φετινής διοργάνωσης ήταν οι, Geoff SmithUnited Kingdom, πρόεδρος, David Kunszenti-Kovacs, Norway, Radu Gologan,RomaniaIMO 2018 και Nazar Agakhanov,Russian FederationIMO 2020.

 Οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν, το 2020 στη Ρωσία, από τις 8 έως τις 18 Ιούλη, το 2021 στις ΗΠΑ,  το 2022 στη Νορβηγία, και το 2023 στην Ιαπωνία

Πηγή : www.alfavita.gr

Προβλήθηκε 542 φορές
Ο καιρός την Πέμπτη 2 Μαϊου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μάτι: Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε πτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (29.04.24), έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.