Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά -μέσω επιστολής- από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα από τον υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια, την επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος:
 
στις Παιδικές Χαρές
 
στις Παραλίες της χώρας
 
στα Άλση και τις πλατείες, "όπου βρίσκουν καταφύγιο αναψυχής, οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και τα μικρά παιδιά", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
 
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, εκφράζει "την ευαρέσκειά της Εταιρείας για την αποφασιστικότητα με την οποία επιδιώκει η πολιτεία την εφαρμογή των αντικαπνιστικών διατάξεων, που έχει θεσπίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση", ενώ όπως τονίζει στην επιστολή, η ΕΑΕ θα συνεχίσει να διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό της, "για να ενισχύσει την προσπάθεια της Πολιτείας για ένα μέλλον ελεύθερο καπνού για όλους τους Έλληνες".
 
Τι προτείνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΑΕ απευθύνεται στην πολιτεία με αίτημα την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, παραλίες, άλση και παιδικές χαρές. Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, μάλιστα, οι επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταριείας τονίζουν, ότι είναι απαραίτητη η απαγόρευση, καθώς "τα αποτσίγαρα αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους".
 
Στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είχε προτείνει την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους.
 
Παρόμοιες πινακίδες, με αυτές που είχε τοποθετήσει η ΕΑΕ στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος.
 
Για όποιον Δήμο ενδιαφέρεται, η ΕΑΕ διαθέτει και μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, στην οποία αναγράφεται: «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!».
 
Τρέχουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νόμου, με παρέμβαση του πρωθυπουργού
 
Εντολή στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να επισπεύσει την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, έχει δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα συγκαλεί σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την Τετάρτη το πρωί, ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρεις του τρόπου εφαρμογής,
 
Στη σύσκεψη αυτή αναμένεται να συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, -εκτός από το σχέδιο συντονισμού όλων των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων- η πρόταση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, να επεκταθεί η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους
 

www.iatropedia.gr. 

Προβλήθηκε 190 φορές

Action Sigma Webtv 6/1/2020

Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους! Περάσαμε υπέροχες γιορτές με εξαιρετικά θεάματα,πολύ διασκέδαση και φυσικά εκπληκτικό φαγητό.

Φόβοι για «εισβολή» γρίπης λόγω κακοκαιρίας - Μέτρα πρόληψης από τον ΕΟΔΥ

Ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον ιό της γρίπης συστήνουν οι υγειονομικές αρχές, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και ο συγχρωτισμός λόγω των εορτών, ευνοούν την εξάπλωσή του.

Action Sigma Webtv 21/12/2019

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα,εμείς βρήκαμε τον τρόπο να σας βοηθήσουμε να χάσετε τα περιττά σας κιλάκια,καθώς οι ημέρες που έρχονται σίγουρα θα σας κάνουν να τσιμπήσετε λίγο παραπάνω !

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών.

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό ΓΕΛ Ηλιούπολης και την υποστήριξη των Εθελοντικών Οργανώσεων Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας...