Ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται το φαινόμενο του bullying (σχολικός εκφοβισμός) και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη - που αναφορικά με τις Πανελλήνιες διεμήνυσε ότι δεν θα αλλάξει το σύστημα για όσους θα πάνε φέτος στην Γ’ Λυκείου - παρέθεσε μια σειρά μέτρων που σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείο για τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε οι σχολικές εκδρομές να πραγματοποιούνται πιο εύκολα, μέσω της παράκαμψης γραφειοκρατικών διαδικασιών.

«Ασπίδα» για το bullying στα σχολεία

Μεταξύ των μέτρων που δρομολογούνται για τα σχολεία, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας στοχεύει στην «αντιμετώπιση του εκφοβισμού (σ.σ. bullying) και της βίας στο σχολείο, με επιλογή ενός εκπαιδευτικού ως “δασκάλου ή καθηγητή εμπιστοσύνης”».

Η κυρία Ζαχαράκη εξήγησε ότι οι μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων θα μπορούν να απευθύνονται στον δάσκαλο εμπιστοσύνης «ατομικά ή ομαδικά, συζητώντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως θέματα σχολικού εκφοβισμού».

Να σημειωθεί ότι στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία, περιλαμβάνεται και η δημιουργία καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Μεταξύ άλλων, στο φιλόδοξο σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας εντάσσεται η θέσπιση δράσεων εκτός ωρολογίου προγράμματος, όπως αυτές της ρομποτικής, της δημιουργίας εικονικών επιχειρήσεων και της συμμετοχής σε διαγωνισμούς.

Πηγή: iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 794 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.