Μπορεί τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα (Πρέμιερ Λιγκ, Πριμέρα Ντιβιζιόν, Σέριε Α, Μπουντεσλίγκα και Λιγκ 1) να μην έχουν κάνει ακόμα πρεμιέρα, όμως και μόνο που ξεκίνησαν οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας αυτομάτως δίνει στο κουπόνι μας μια αίσθηση… κανονικότητας.

Εκτός από αυτές, δεσπόζει η ματσάρα Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι για τον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ, ενώ κανονική ροή έχουμε σε Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, στα σκανδιναβικά πρωταθλήματα, αλλά και στα δύο μεγάλα της Λατινικής Αμερικής, δηλαδή Βραζιλίας και Αργεντινής.

Τα πρώτα προγνωστικά και για αυτήν την Κυριακή έχουν ανέβει ήδη στους πίνακες για να δώσουν βοήθεια όπου αυτή χρειάζεται.

Το ματς της ημέρας αδιαμφισβήτητα είναι το Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι για το Κομιούνιτι Σιλντ. Η επική κόντρα των δύο ομάδων την περασμένη σεζόν θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες όσων παρακολούθησαν την πορεία τους στο πρωτάθλημα.

Μάχη στήθος με στήθος, την οποία στο τέλος πήραν οι "πολίτες" με ένα βαθμό διαφορά (98 έναντι 97 των "κόκκινων") και κατέκτησαν άλλο ένα πρωτάθλημα. Καταλυτική ήταν η νίκη της ομάδας του Γκουαρδιόλα στο ματς του "Έτιχαντ" με 2-1.

Από την άλλη, μπορεί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να μην κατέκτησε το πολυπόθητο πρωτάθλημα αν και έφτασε πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία χρόνια, όμως η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον τελικό, οι "κόκκινοι" επικράτησαν με 2-0 επί της Τότεναμ, όμως αυτό που θα θυμούνται όλοι θα είναι η τεράστια ανατροπή που είχαν κάνει προηγουμένως στα ημιτελικά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, γυρίζοντας στο δεύτερο ματς του "Άνφιλντ" το 3-0 που είχαν χάσει στη Βαρκελώνη!

Πραγματικά τρελά πράγματα για τους παίκτες του Γερμανού κόουτς, ο οποίος δικαιώθηκε μετά από τόσους χαμένους τελικούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο που είχε στο ενεργητικό του.

Στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ υπάρχει μία αναμέτρηση, αυτή ανάμεσα στη Μπρίστολ Σίτι και τη Λιντς. Οι γηπεδούχοι αν και θα μπορούσαν να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στα περσινά play off ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, τελικά προς το τέλος λύγισαν και τα παράτησαν, τερματίζοντας στην 8η θέση και το -4 από την εξάδα.

Τα "παγώνια" μετά την ψυχρολουσία να μην πάρουν την απευθείας άνοδο μέσω της πρώτης δυάδας (αν και βρίσκονταν εκεί περίπου στα 5/6 του πρωταθλήματος) τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν την άνοδο ούτε μέσω των play off, αφού γνώρισαν τον αποκλεισμό στα ημιτελικά από τη Ντέρμπι με συνολικό σκορ 3-4.

Φέτος, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα ξεκινάει ως ένα από τα φαβορί για άνοδο και έχει την εμπειρία πλέον να αποφύγει τα περσινά λάθη.  

Προβλήθηκε 418 φορές
Ο καιρός την Τρίτη 21.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. - Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί - Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.