Σφοδρά πυρά κατά της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου εξαπολύει η ΠΟΕ-ΟΤΕ, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής.
 
Η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επισημαίνει ότι «η άφαντη περιφερειάρχης κυρία Δούρου εμφανίστηκε εκτάκτως για να αποφασίσει την επέκταση του εγκλήματος στη Φυλή».
 
Η ΠΟΕ-ΟΤΕ κάνει λόγο για εν κρυπτώ κινήσεις και για «μεθόδευση που δείχνει ότι πρόκειται για εξόφληση γραμματίου στα μεγάλα ιδιωτικά – επιχειρηματικά συμφέροντα».
 
ΠΟΕ-ΟΤΕ: Η Δούρου, μαζί με συγγενή της, έδωσαν κρυφά το «πράσινο φως» για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής
 
Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) επρόκειτο να συνεδριάσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 για να αποφασίσει «την επέκταση του ΕΜΑΚ κατά 200.000 τόνους απορριμμάτων, όπως και την επέκταση της ήδη κορεσμένης χωματερής».
 
Ακολούθησε δυναμική κινητοποίηση εργαζομένων και συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΕ, η οποία οδήγησε στην αναβολή της εν λόγω συνεδρίασης. Η ΠΟΕ-ΟΤΕ τονίζει ότι η Ρένα Δούρου δεν εμφανίστηκε στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ αφήνοντας το θέμα να το χειριστεί ο ΓΓ του ΕΣΔΝΑ «ο οποίος είναι συγγενής της και ο οποίος δεσμεύτηκε ότι τα θέματα που αφορούσαν στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής του ΕΜΑΚ αναβάλλονται οριστικά».
 
Πάρα ταύτα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «έχουν κάνει την κοροϊδία οικογενειακή υπόθεση και όπως φάνηκε έχουν δεσμεύσεις.
 
Κινήθηκαν εκ του πονηρού και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019, εν κρυπτώ και παρά τις υποσχέσει του ΓΓ, με την κυρία Ρένα Δούρου παρούσα, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ με τα “πρόθυμα” μέλη της και αποφάσισε την επέκταση του ΧΥΤΑ της Φυλής».
 
Ενέργεια που εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά – εργολαβικά συμφέροντα
 
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει ότι η «επιλογή αυτή (σ.σ. της Ρένας Δούρου) να πάρει μία τέτοια απόφαση που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο συγκεκριμένα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, λίγες ημέρες πριν παραδώσει την Περιφέρεια, όσο και ο τρόπος που το έπραξε, εξαγριώνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α».
 
Οι συνδικαλιστές προσθέτουν ότι «μια χωματερή ήδη κορεσμένη και επικίνδυνη με τα εργολαβικά συμφέροντα να κάνουν πάρτυ ήταν το “έργο” της θητείας της κ. Ρένας Δούρου και σήμερα έπαιξε τη τελευταία πράξη.
 
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την όλη μεθόδευση και προειδοποιεί ότι δεν αποδέχεται τίποτα ως δεδομένο.
 
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να φύγουν οι ιδιώτες από την διαχείριση των απορριμμάτων, να χωροθετηθούν νέοι χώροι και να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής και να υπάρξει άμεσα αποκατάσταση» καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Πηγή: iefimerida.gr 

Προβλήθηκε 111 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι.

Ο καιρός την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Στην ανατολική χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατα τόπους ισχυρές στην ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά και τα νότια θα εξασθενήσουν.

Φοροδιαφυγή: Λαβράκια έβγαλε η ΑΑΔΕ στις πωλήσεις μέσω ίντερνετ!

Στην φάκα της ΑΑΔΕ έπεσαν επιχειρήσεις που δεν δήλωναν πωλήσεις μέσω ίντερνετ. Απέκρυψαν πωλήσεις που φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ! Από την Αθήνα έως την Θράκη οι περιπτώσεις που βγάζουν μάτια!

Ο καιρός την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, και βαθμιαία από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.