Δήμος Καισαριανής: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5)

Στα πέριξ 10 Αυγούστου 2019

Δήμος Καισαριανής 
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου 2019, προβλέπεται Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για την Περιφέρεια Αττικής.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Καλούμε τους κατοίκους της Καισαριανής να είναι σε ιδιαίτερη επαγρύπνηση και ετοιμότητα και να αποφεύγουν δραστηριότητες και ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Όσοι θέλουν να συμβάλλουν στο έργο της πυροπροστασίας μπορούν να απευθύνονται στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής στα τηλέφωνα:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ :     210 7244042
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ:   210 7244150

Site Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής: http://dasoprostasia.gr

Προβλήθηκε 671 φορές

Τρόμος στην Αργυρούπολη: Οδηγοί τσακώθηκαν στον δρόμο - Ο ένας απείλησε τον άλλο με τσεκούρι και συνελήφθη

Ο 59χρονος οδηγός, κατόπιν διένεξης σε άλλο οδηγό στη συμβολή των Λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης, τον απείλησε επιδεικνύοντας του τσεκούρι και αποχώρησε.

Αργυρούπολη: Σύλληψη 17χρονου για ξυλοδαρμό και ληστεία διανομέα - Tαυτοποιήθηκαν δύο ακόμη ανήλικοι

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη την περασμένη βδομάδα στην Ηλιούπολη όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο δράστες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία