Ανακοίνωση εξέδωσε, η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5», με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, με την οποία τάσσεται κατά του νομοσχεδίου που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
«Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την «κυβερνησιμότητα» των Δήμων και Περιφερειών που ψηφίστηκαν στη Βουλή, οδηγούν τη Δημοκρατία στην κλίνη του Προκρούστη.
 
Η αλλαγή των όρων διεξαγωγής των εκλογών μετά από τα αποτελέσματα είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική πράξη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη.
 
Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
 
«Είναι προφανές από τις διατάξεις που ψηφίστηκαν, ότι καταργούνται τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της πρώτης Κυριακής και αλλοιώνεται η βούληση των πολιτών, «ευνουχίζονται» τα δικαιώματα των εκλεγμένων αντιπροσώπων και απαγορεύεται ακόμα και η αλλαγή τοποθέτησης επί των αρχικών συμπράξεων για οποιοδήποτε λόγο.
 
Τα δικαιώματα των Δημοτικών Παρατάξεων και της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο καταπατούνται και περιθωριοποιείται ο ρόλος του ανώτερου συλλογικού οργάνου.
 
Ο Δήμαρχος που δεν έχει την πλειοψηφία, ανακηρύσσεται σε απόλυτο άρχοντα χωρίς περιορισμούς και ουσιαστικό έλεγχο, καθώς από τη στιγμή που κατατίθεται το πρακτικό σύμπραξης δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης του.
 
Δηλαδή, ακόμα και εάν μια εκ των συμπραττουσών παρατάξεων αποχωρήσει, ο Δήμαρχος θα διατηρεί όλα τα δικαιώματα που του παρέχει το νομοσχέδιο.
 
Δε θα κρυφτούν πίσω από διατάξεις – δεκανίκια
 
Οι πρωτοφανείς αυτές διατάξεις που ψηφίστηκαν, σε μια περίοδο μάλιστα που δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη η δυνατότητα δημιουργίας βιώσιμων συνεργασιών, προκαταλαμβάνουν αρνητικά και ανασχετικά οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας συνθέσεων και προγραμματικών συγκλίσεων.
 
Το πολιτικό κόστος αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας θα βαρύνει όσες πολιτικές δυνάμεις την ψήφισαν.
 
Όσοι θεωρούν ότι θα αποφύγουν τη λογοδοσία και τον έλεγχο κρυπτόμενοι πίσω από τις νομοθετικές διατάξεις – δεκανίκια, πλανώνται. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους χωρίς να περιορίζονται από τις αντιδημοκρατικές στρεβλώσεις που ψηφίστηκαν.
 
Οι πολίτες γνωρίζουν πως ορισμένοι με αυτές τις πρακτικές θα γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ψήφο τους. Είναι όμως βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να αναχθούν εκπτώσεις στην εκπροσώπησή τους.
 
Πολιτική απάντηση και προσφυγή απέναντι στην εκτροπή
 
Η εκ των υστέρων, μετά την κάλπη, «διόρθωση» του εκλογικού αποτελέσματος και των παραταξιακών συσχετισμών που έχει αυτό δημιουργήσει αποτελεί εκτροπή. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει σημασία ποιους ωφελεί.
 
Είναι δεδομένο ότι βλάπτει τη Δημοκρατία και θίγει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Η απάντηση θα είναι πρωτίστως πολιτική. Θα ακολουθήσει άμεσα προσφυγή σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά όργανα».
 

www.aftodioikisi.gr 

Προβλήθηκε 243 φορές
''Λουκέτο'' ξανά σε όλα τα πρωταθλήματα που μόλις ξεκίνησαν ή ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν

Ξανά στον... πάγο μπαίνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, καθώς τα πρωταθλήματα χάντμπολ, πόλο καθώς και όλων των χαμηλότερων κατηγοριών σε βόλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο σταματούν μέχρι νεοτέρας λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ανατροπή: Χιλιομετρικός ''κόφτης'' για σούπερ μάρκετ, καταστήματα και άθληση - Από τις 19:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Έρχονται... αλλαγές σε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα σχετικά με τους κωδικούς 2 και 6 στο 13033, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων Κικίλια και Χαρδαλιά για lockdown, μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας. Χιλιομετρικός «κόφτης» για σούπερ μάρκετ, καταστήματα και άθληση.

''Έφυγε'' από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μήτσος Παλαιολογόπουλος

Έφυγε από τη ζωή, την 1η Μαρτίου 2021, σε ηλικία 92 ετών, ο συγγραφέας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Εαμικής Αντίστασης, Μήτσος Παλαιολογόπουλος.

''ΜΗΔΕΙΑ'': Ο ΔΕΔΔΗΕ θα καλύψει το ποσό που χρεώθηκαν οι πολίτες για κλήσεις στους αριθμούς 11500 και 2111900500.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι όλοι οι πολίτες που κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Μήδεια από τις 14 έως και τις 21 Φεβρουαρίου αντιμετώπισαν προβλήματα ηλεκτροδότησης πανελλαδικά, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης και βλαβών...