Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης 
Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το ΠΑΣΚΕΔΙ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των άμεσων κινητοποιήσεων τόσο του υπουργείου Υγείας, όσο και του ίδιου του κ. πρωθυπουργού σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Είμαστε υπέρμαχοι της συνολικής προσπάθειας του κράτους για την πρόληψη της υγείας των Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι δεδομένο! Είμαστε όμως και αντίθετοι στον καταμερισμό των προστίμων.
Δεν είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας να είναι σωστός στη λήψη όλων των μέτρων στο κατάστημά του και να δέχεται 10πλάσιο πρόστιμο από πελάτη που θα ανάψει τσιγάρο, χωρίς να τον πάρει είδηση. 
Δείτε σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον Υπουργό Υγείας εδώ
ΩΣΤΟΣΟ, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στον ορατό κίνδυνο, πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να δεχθούν ισχυρό πλήγμα στον τζίρο τους με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος!
Είναι υποχρέωσή μας να τονίσουμε μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν από αυτή την απόφαση και είναι ορατά ήδη από τις πρώτες αντιδράσεις. Ζητήματα που απειλούν άμεσα να τινάξουν στον «αέρα» την αποδοτική λειτουργία των καταστημάτων Εστίασης... 
Έκκληση καταστηματαρχών!
Είναι προφανές ότι η οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αναμένεται να δυσχεράνει δραματικά τη βιωσιμότητα των περισσότερων καταστημάτων Εστίασης.  
Ειδικότερα για τη χειμερινή σεζόν, καταστήματα βραδινής διασκέδασης, λόγω του περιορισμού που αναμένεται να φέρει ο αντικαπνιστικός νόμος, αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για πλειάδα θαμώνων. Κατ΄ επέκταση, αυτό προκαλεί άμεσο κίνδυνο για την απόδοση των καταστημάτων, θέτοντας σε ρίσκο ακόμα και για την ίδια τους τη βιωσιμότητα.
Ο εν λόγω κίνδυνος δεν αποτελεί απλώς εικασία δική μας, αλλά μία ισχυρή «φωνή» που λαμβάνουμε καθημερινά από τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες καταστημάτων Εστίασης που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί μας.
Άμεση ανάγκη διαχωρισμού καταστημάτων σε καπνιζόντων ή μη
Για να αποφευχθεί αυτός ο ορατός κίνδυνος που προκύπτει από την οριζόντια εφαρμογή του επίμαχου νόμου η λύση είναι μία: ενεργοποίηση της δυνατότητα επιλογής από το κατάστημα για λειτουργία ως κατάστημα καπνιζόντων ή κατάστημα μη καπνιζόντων, κάτω από όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις που θα οριστούν για κάθε περίπτωση. 
Η πραγματοποίηση αυτής της διάκρισης αφενός, θα βοηθήσει στην ομαλότερη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αφετέρου, τα καταστήματα Εστίασης και διασκέδασης θα παραμείνουν σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες διασκέδασης σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε κατηγορίας (καπνιζόντων ή μη).
Ως ΠΑΣΚΕΔΙ, με τα 15 χρόνια που διαθέτουμε δίπλα στους επιχειρηματίες της Εστίασης, γνωρίζουμε ότι αυτή η διάκριση αναμένεται να φέρει ισορροπία στον κλάδο σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου, θέτοντας ένα ακόμα πιο σαφές πλαίσιο λειτουργίας με ακόμα μεγαλύτερες επιλογές και ξεκάθαρους κανόνες για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων. 

ΥΓ: Θα θέλαμε, τέλος, να προσθέσουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις Εστίασης που εκπροσωπούμε, επιθυμούν να δραστηριοποιούνται με υγιή τρόπο, γι’ αυτό και μεταφέρουμε την έκκλησή τους για ειδική μέριμνα και κρατική πρόληψη που θα τους επιτρέψει να εργαστούν ακόμα πιο παραγωγικά. Άλλωστε, ο βασικός κερδισμένος από όλο αυτό θα είναι τελικά η ίδια η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Δείτε σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον Υπουργό Υγείας εδώ. 

 

www.paskedi.gr

Προβλήθηκε 1060 φορές

Ο κορωνοιός είναι εδώ, με σχολαστική ευλάβεια αλλά η κυβέρνηση είναι ακόμα στις δάφνες της! (Πάνος Σώκος)

Τα τελευταία 24ωρα μετράμε τα κρούσματα κατά δεκάδες. Κάθε μέρα αυξάνονται (151 Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) και δεν έχει καμία σημασία αν τα πιο πολλά από αυτά είναι εισαγόμενα.

Σχολικά κυλικεία - πως θα ζήσουμε εμείς; (Μυρτώ Δεμίρη)

Είμαι η Μυρτώ Δεμίρη. Ιδιοκτήτρια Σχολικού Κυλικείου, επί 8 έτη, μονογονέας, και ΑΜΕΑ με 50% ποσοστό αναπηρίας. Κάνω αυτό τον πρόλογο, για να επισημάνω ότι σε αυτές τις κοινωνικές αλλά και ευπαθείς ομάδες , ανήκει μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων μου...

Το ωράριο της Βιολογικής αγοράς και οι ώρες κοινής ησυχίας!!! (Σιμόπουλος Γιώργος)

Βλέποντας τις νέες ώρες λειτουργίας της «Βιολογικής αγοράς» που γίνεται στο μεγάλο οικόπεδο της πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού, αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που κατοικούμε στους γύρω δρόμους από αυτήν, ποιος «εγκέφαλος» καθόρισε το ωράριο.

Η νόσος COVID-19, είναι ακόμη εδώ! Και θα την πάθουμε από σαυλοπρωκτιάν και γραψαρχιδισμό (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Αφιονισμένοι, ο εγχώριος ελληναράς κι ελληναρού, και οι εξωχώριοι τουρίστες, του «ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας», κορδακίζουν, ο ένας πάνω στον άλλον, «πατείς με πατώ σε»,στα ασφυκτικά γεμάτα μπιτσόμπαρα των νησιών και αλλαχού, αρχιδογράφοντας. κάθε μέτρο προφύλαξης για τη νόσο COVID-19.