Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης 
Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το ΠΑΣΚΕΔΙ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των άμεσων κινητοποιήσεων τόσο του υπουργείου Υγείας, όσο και του ίδιου του κ. πρωθυπουργού σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Είμαστε υπέρμαχοι της συνολικής προσπάθειας του κράτους για την πρόληψη της υγείας των Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι δεδομένο! Είμαστε όμως και αντίθετοι στον καταμερισμό των προστίμων.
Δεν είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας να είναι σωστός στη λήψη όλων των μέτρων στο κατάστημά του και να δέχεται 10πλάσιο πρόστιμο από πελάτη που θα ανάψει τσιγάρο, χωρίς να τον πάρει είδηση. 
Δείτε σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον Υπουργό Υγείας εδώ
ΩΣΤΟΣΟ, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στον ορατό κίνδυνο, πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να δεχθούν ισχυρό πλήγμα στον τζίρο τους με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος!
Είναι υποχρέωσή μας να τονίσουμε μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν από αυτή την απόφαση και είναι ορατά ήδη από τις πρώτες αντιδράσεις. Ζητήματα που απειλούν άμεσα να τινάξουν στον «αέρα» την αποδοτική λειτουργία των καταστημάτων Εστίασης... 
Έκκληση καταστηματαρχών!
Είναι προφανές ότι η οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αναμένεται να δυσχεράνει δραματικά τη βιωσιμότητα των περισσότερων καταστημάτων Εστίασης.  
Ειδικότερα για τη χειμερινή σεζόν, καταστήματα βραδινής διασκέδασης, λόγω του περιορισμού που αναμένεται να φέρει ο αντικαπνιστικός νόμος, αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για πλειάδα θαμώνων. Κατ΄ επέκταση, αυτό προκαλεί άμεσο κίνδυνο για την απόδοση των καταστημάτων, θέτοντας σε ρίσκο ακόμα και για την ίδια τους τη βιωσιμότητα.
Ο εν λόγω κίνδυνος δεν αποτελεί απλώς εικασία δική μας, αλλά μία ισχυρή «φωνή» που λαμβάνουμε καθημερινά από τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες καταστημάτων Εστίασης που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί μας.
Άμεση ανάγκη διαχωρισμού καταστημάτων σε καπνιζόντων ή μη
Για να αποφευχθεί αυτός ο ορατός κίνδυνος που προκύπτει από την οριζόντια εφαρμογή του επίμαχου νόμου η λύση είναι μία: ενεργοποίηση της δυνατότητα επιλογής από το κατάστημα για λειτουργία ως κατάστημα καπνιζόντων ή κατάστημα μη καπνιζόντων, κάτω από όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις που θα οριστούν για κάθε περίπτωση. 
Η πραγματοποίηση αυτής της διάκρισης αφενός, θα βοηθήσει στην ομαλότερη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αφετέρου, τα καταστήματα Εστίασης και διασκέδασης θα παραμείνουν σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες διασκέδασης σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε κατηγορίας (καπνιζόντων ή μη).
Ως ΠΑΣΚΕΔΙ, με τα 15 χρόνια που διαθέτουμε δίπλα στους επιχειρηματίες της Εστίασης, γνωρίζουμε ότι αυτή η διάκριση αναμένεται να φέρει ισορροπία στον κλάδο σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου, θέτοντας ένα ακόμα πιο σαφές πλαίσιο λειτουργίας με ακόμα μεγαλύτερες επιλογές και ξεκάθαρους κανόνες για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων. 

ΥΓ: Θα θέλαμε, τέλος, να προσθέσουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις Εστίασης που εκπροσωπούμε, επιθυμούν να δραστηριοποιούνται με υγιή τρόπο, γι’ αυτό και μεταφέρουμε την έκκλησή τους για ειδική μέριμνα και κρατική πρόληψη που θα τους επιτρέψει να εργαστούν ακόμα πιο παραγωγικά. Άλλωστε, ο βασικός κερδισμένος από όλο αυτό θα είναι τελικά η ίδια η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Δείτε σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον Υπουργό Υγείας εδώ. 

 

www.paskedi.gr

Προβλήθηκε 60 φορές

Ο Υμηττός πάλι σε κίνδυνο! (του Πάνου Τότσικα)

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά - εμπρησμό στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, θεωρώ σκόπιμη την αναδημοσίευση από το περιοδικό "ΟΥΤΟΠΙΑ" τ.123, Δεκ. 2017 ενός κειμένου μου για την συνολική κατάσταση που επικρατεί - και σήμερα - στον Υμηττό.

Περί βλακείας (ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ)

Η βλακεία, εκτός από ανίκητη και επικίνδυνη, είναι ενίοτε και χυδαία! Η βλακεία δεν κατατάσσεται στα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Κακώς! Κάκιστα! Ούτε θεωρείται έγκλημα… Καλώς, κάλλιστα, γιατί δεν θα έφταναν… τα κάγκελα!…

Έγκλημα καθ' υποτροπή (ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Τα λόγια είναι περιττά. Στην περίπτωση όμως της Εύβοιας, αλλά και πολλών άλλων πυρκαγιών στην χώρα μας, δεν ευθύνεται η κλιματική αλλαγή αλλά τα συμφέροντα και η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων στο πραγματικό πρόβλημα.

Kαταργήστε το άσυλο και κλείστε μας σε άσυλο... (Κώστας Κωνσταντινίδης)

Κάποτε ο μεγάλος Καραμανλής, ευφυής και πραγματιστής, είπε τη μεγάλη ατάκα πως η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο φρενοκομείο, θέλοντας πιστεύω να εκφράσει το αλλοπρόσαλλο της συμπεριφοράς των Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι άλλα πιστεύουν και άλλα πράττουν.