Έφυγε από τη ζωή ο σύζυγος της Ζωρζ Σαρή, Μαρσέλ Καρακώστας

Άρτος και Θεάματα 21 Αυγούστου 2019

Απεβίωσε την Τρίτη 20 Αυγούστου, ο ορθοπαιδικός χειρουργός Μαρσέλ Καρακώστας, σύζυγος της αγαπημένης μας συγγραφέα Ζωρζ Σαρή.

Με τη Ζωρζ Σαρή γνωρίστηκαν στο Παρίσι, όπου εκείνη είχε καταφύγει ως εξόριστη.

Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Αλέξη Καρακώστα, ψυχίατρο, και τη Μελίνα Καρακώστα, που αργότερα έγινε κι εκείνη συγγραφέας και που έφυγε από τη ζωή πρόωρα, το 2007.

Στο μυθιστόρημα «Ο χορός της ζωής», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πατάκη» τον Ιούνιο του 1998, η Ζωρζ Σαρή περιγράφει με ολοζώντανες εικόνες τα χρόνια που έζησε στο Παρίσι και τη γνωριμία της με τον μετέπειτα Αιγυπτιώτη σύζυγό της.

Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 11:00, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η κεντρική φωτογραφία των Μαρσέλ Καρακώστα και Ζωρζ Σαρή είναι τραβηγμένη στο σπίτι τους στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, τον Δεκέμβριο του 2008.

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 932 φορές

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Κοσμάς Φουντούκης

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Κοσμά Φουντούκη. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησαν ηθοποιοί, όπως ο Κώστας Μπερικόπουλος, ο Φαίδων Καστρής και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Τα ζώδια την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025

Η εβδομάδα ξεκινά με την σύνοδο Ερμή – Άρη στο Σκορπιό και δεν λείπουν οι καβγάδες και οι μάχες επιβολής στις ανθρώπινες επικοινωνίες! Η επιμονή και το πείσμα θα προκαλέσουν ισχυρές αντιπαραθέσεις!