Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στο Ελληνικό καθώς όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ, ο επενδυτής θα πρέπει να υποβάλλει αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές μελέτες για παρεμβάσεις εντός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και σε ζώνη 20 μέτρων γύρω από αυτούς και όχι για όλη την έκταση του Ελληνικού.
 
Έτσι ξεκινούν και πάλι οι διαδικασίες για την επανέκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για να ξεμπλοκάρει η επένδυση.
 
Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ σύμφωνα με το ΚΑΣ, ο αδόμητος χώρος γύρω από τον περίβολο του ταφικού μνημείου θα πρέπει να ανέρχεται σε 20 μέτρα.
 
Στη γνωμοδότηση θα περιλαμβάνεται και ένας ακόμα όρος, σύμφωνα με τον οποίο οι αρχαιότητες οι οποίες θα έρθουν στο φως στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα προστατεύονται από τις κείμενες διατάξεις της Αρχαιολογικής Νομοθεσίας.
 

Πηγή: ΣΚΑΙ (www.newsit.gr) 

Προβλήθηκε 443 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.