ΗλιουπΟλοι μαζί - ΕΝΑΚ

ΘΕΜΑ: «Διαγωνισμός για δημοτικό φωτισμό με LED»

Είχαμε ήδη ενημερώσει τον λαό της Ηλιούπολης από τις 26/03/2019, ότι οι εξαγγελίες της απερχόμενης Διοίκησης για αντικατάσταση 5.500 φωτιστικών με νέας τεχνολογίας λαμπτήρες LED ήταν άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα!

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά δικαιώθηκαν οι φόβοι μας και ο δεύτερος διαγωνισμός των LED δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς οι πομπώδεις προεκλογικές εξαγγελίες της Διοίκησης Βαλασόπουλου, για τάχα άμεση έναρξη εγκατάστασης των νέων φωτιστικών, αποδείχτηκαν εικονική πραγματικότητα.

Όταν οι δημότες των όμορων Δήμων απολαμβάνουν ήδη οικονομικό και αποδοτικό δημοτικό φωτισμό με LED, ο δημότης Ηλιούπολης βλέπει για δεύτερη φορά να καταρρέει ο αντίστοιχος διαγωνισμός.

Μετά την προσφυγή συμμετεχόντων στο διαγωνισμό των LED στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, απορρίφθηκαν όλοι οι υποψήφιοι ανάδοχοι, με αποτέλεσμα η αρμόδια Επιτροπή διαγωνισμού να εισηγηθεί την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου.

Η σχετική απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής κοινοποιήθηκε στον Δήμο στα τέλη Ιουλίου και η Οικονομική Επιτροπή αποδέχτηκε στις αρχές Αυγούστου το πόρισμα της Επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού, το οποίο συμμορφώνεται υποχρεωτικά με την απόφαση της Αρχής και εισηγείται την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου.

Οι δηλώσεις του τεχνικού συμβούλου του απερχόμενου Δημάρχου, ότι «επρόκειτο για τον καλύτερο διαγωνισμό που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από Δήμο» αποδείχτηκαν απλά μεγαλοστομίες.

Η απουσία ευθύνης της απερχόμενης Διοίκησης, αφήνει την πόλη μας σκοτεινή, τραυματισμένη, με τα σκουπίδια να κυριαρχούν και τα ξερόκλαδα και τα παρατημένα - από συνδημότες - μπάζα και ογκώδη απορρίμματα να παραμένουν για εβδομάδες σε νησίδες, πάρκα και δρόμους.

Οι περιχαρείς ανακοινώσεις της για τον διαγωνισμό των «αντιπλημμυρικών Καρέα-Αναστάσεως», αναζητώντας την παρηγοριά σε λαϊκισμούς τύπου «δι’ ενεργειών μας», αποδεικνύουν για άλλη μια φορά (την τελευταία ίσως) το πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκονται.

Η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητά της κρίθηκαν οριστικά στις εκλογές της 2ας Ιουνίου!

Ως νέα Διοίκηση από 1η Σεπτέμβρη δεσμευόμαστε, ότι θα πραγματοποιήσουμε ΑΜΕΣΑ έναν νέο ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ διαγωνισμό προκειμένου και στην πόλη μας να λυθεί το μείζον θέμα του δημοτικού φωτισμού.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε σε όσα λέγαμε!

Η πόλη μας όμως θα αλλάξει! 

Προβλήθηκε 866 φορές

Κι.Π.Η.: ''Καταγγελία πολιτών για τη δόμηση ναού, σε δημόσια, δασική περιοχή του Υμηττού''

Στη δημόσια δασική περιοχή του Υμηττού, στη Ζώνη Προστασίας Β του Προεδρικού Διατάγματος ΦΕΚ 544/Δ/1978, στα όρια της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 -Αισθητικό δάσος Καισαριανής– Λίμνη Βουλιαγμένης» (GR3000006), Τόπου Κοινοτικής Σημασίας SCI, βρίσκεται, περίπου από το 1950, το παλιό γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που ανήκει στη Μητρόπολη Αθηνών

Γαβριήλ Αραμπατζή - ''Η Πόλη που θέλω'' : Άλλα συζητήσαμε, αλλά ψηφίσαμε και άλλα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.

Η 8η αναμόρφωση προϋπολογισμού για το έτος 2018, η οποιαδήποτε αναμόρφωση πρέπει να οφείλεται σε ανάγκες που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά και σε μειώσεις κονδυλίων λόγω μη εκτέλεσης του αρχικού σχεδιασμού (προϋπολογισμού) που αφορά τις υπηρεσίες του δήμου.