Η 1η Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη του εκκλησιαστικού έτους. Καλή πρωτοχρονιά. Αυτή την ημέρα η Εκκλησία, μας προσκαλεί να προσευχόμαστε για το περιβάλλον.

Η εφετινή πρωτοχρονιά συνέπεσε ημέρα Κυριακή και όλοι μας είχαμε την δυνατότητα να συμμετέχουμε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να ακούσουμε το ευαγγέλιο με τον απστομωτικό Ιησού, αλλά και την ευχή να ευλογήσει ο Κύριος τη χρονιά αυτή.

«Ευλόγησον τον στέφανον του ενιαυτού της χρηστότητός Σου, Κύριε», που σημαίνει να δώσει τη χάρη Του, ώστε να ζήσουμε οι άνθρωποι με ειρήνη και ομόνοια, ακολουθώντας τις εντολές Εκείνου.

Η ημέρα αυτή στο 2019, ήταν και η πρώτη μέρα εργασίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Ηλιούπολης μας.

Χθες τελευταία ημέρα του χρόνου, ο εκπρόσωπος του ποιμενάρχη μας αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο πρωτοσύγκελος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, όρκισε τον δήμαρχο της Ηλιούπολης Γεώργιο Χατζηδάκη και το νέο της δημοτικό συμβούλιο, σε μία τελετή που την ενορία μας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο εκπροσώπησαν οι εφημέριοι του ναού αρχιμανδρίτες Ευσέβιος Μεάντζια και Δαμασκηνός Φυλακτός.

Στην πρώτη συνεδρία λοιπόν του δημοτικού συμβουλίου, λίγο πριν το μεσημέρι οι σύμβουλοι παρέλαβαν εγγράφως τις ευχές της εκκλησιαστικής μας κοινότητας, με προσωπική επιστολή στην οποία, η ηθελημένη αναντιστοιχία στα ονόματα, φακέλου και επιστολής ήταν μία συμβολική κίνηση από εμάς, πως δεν βλέπουμε πρόσωπα και παρατάξεις, παρά μόνο το καλό της πόλης μας.

Θελήσαμε με αυτό τον τρόπο να προκαλέσουμε επικοινωνία μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου, τρέποντας σε επαφή από την πρώτη μέρα ανθρώπων από διαφορετικές παρατάξεις αλλά που υπάρχουν, εκεί για την πρόοδο και την προκοπή της πόλης και των πολιτών.

Προτροπή και ευχή λοιπόν είναι, η λειτουργία του κάθε μέλους του δημοτικού συμβουλίου να διαπνέεται από πνεύμα ενσυναίσθησης που θα οδηγεί σε αποφάσεις και πράξεις ενότητας.

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το κείμενο της επιστολής και ελπίζουμε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
Διγενή 20, 163 44 Ηλιούπολη.
Τηλέφωνο: 210 9711 531 Τηλεομοιότυπο: 210 9718 980
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: [email protected]

Αριθμός πρωτοκόλλου 47 Ηλιούπολις, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Προς
τον αξιότιμο
Δημοτικό Σύμβουλο Ηλιουπόλεως

«Πάντοτε, χαίρετε, ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε» (1), Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων Σας !

Με την έναρξη της τετραετούς θητείας Σας στην διοίκηση του Δήμου Ηλιουπόλεως, προσερχόμεθα να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχές μας, για δύναμη και προκοπές.

Ο λαός της πόλης μας, ανάμεσα στους οποίους και οι ενορίτες μας, Σας έδωσε την εξουσιοδότηση να ενεργήσετε για την πόλη και τους πολίτες.

Με συνείδηση ότι το καλό δεν έχει παραταξιακά όρια, αλλά είναι κοινό, η θητεία Σας ευχόμαστε να είναι αγώνας ομόνοιας, αγάπης και συνεργασίας.

Καλλιεργώντας το πνεύμα της ΕΝΟΤΗΤΟΣ, το οποίο και εγγυάται την σίγουρη πρόοδο σε κάθε έργο, συμπολίτευση και αντιπολίτευση να βλέπετε αχρωμάτιστα και απροκατάληπτα, το κοινό μας αύριο δίπλα στο βουνό μας και όχι να υψώνετε βουνά στείρας αντιπαράθεσης και να γίνεστε εμπρηστές τους.

Η πρώτη Σας συνεδρίαση συμπίπτει με την πρώτη του Εκκλησιαστικού έτους, ημέρα που η Εκκλησία προσεύχεται για το περιβάλλον και γίνεται την ημέρα του Κυρίου.

Αυτήν που εμείς οι Έλληνες, για να τιμήσουμε το γεγονός της Ανάστασης του Εμμανουήλ, δεν την ονομάζουμε Πρώτη, με αναφορά στο Εβραϊκό Σάββατο, αλλά πλέον με το όνομα του Κύριου μας, Κυριακή. Είναι μεγάλη ευλογία ν΄ αρχίζετε την Κυριακή.

Γι΄ αυτήν προφήτευσε ο Σοφοκλής στην τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης», βάζοντας τον Ερμή να λέει στον σταυρωμένο πυροδότη Τιτάνα, ότι όταν κατεβεί Θεός να πάρει την θέση σου στον Καύκασο που στέκεις σταυρωμένος, θα λυτρωθείς από το πάθος Σου, για την αμαρτία να δώσεις την φωτιά στους ανθρώπους. Φωτιά λοιπόν η κόλαση μας.

Και μιας και την έχουμε πρόσφατη στην γειτονιά μας, Σας εύχομαι ποτέ μην αναφτεί φωτιά αντιπαράθεσης στο Συμβούλιο Σας, ώστε να μην ακούσετε και Εσείς τα λόγια του χορικού της τραγωδίας «πέπονθας ἀικὲς πῆμ᾽· ἀποσφαλεὶς φρενῶν πλανᾷ, κακὸς δ᾽ ἰατρὸς ὥς τις ἐς νόσον πεσὼν ἀθυμεῖς καὶ σεαυτὸν οὐκ ἔχεις εὑρεῖν ὁποίοις φαρμάκοις ἰάσιμος» (2)

Για την εκκλησιαστική κοινότητα
Ο πρόεδρος
Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου
και αυτού απουσιάζοντος εν εκκλησιαστική αποστολή εις τους Έλληνες της Διασποράς
ο αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Ιωάννης Γαυγιωτάκης

Παραπομπές:  (1). Α΄ Θεσ. ε΄ 16-18.
                      (2). Προμηθεὺς δεσμώτης 457

Φωτό: Άγγελος Κάνδηλας

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  

Προβλήθηκε 771 φορές

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.