Από την 1η Σεπτέμβρη έχουμε και τυπικά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου.

Το στίγμα και τον χαρακτήρα της πολιτικής που θα εφαρμοστεί στους Δήμους, δεν το καθορίζει το αποτέλεσμα των εκλογών άλλα το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο δρουν οι Δήμοι με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

Η χρηματοδότηση και τα έσοδα των Δήμων είναι και αυτά προκαθορισμένα. Τα ορίζει το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πλαίσιο που από την μια κρατάει απολυτά μειωμένη την κρατική χρηματοδότηση και από την άλλη δείχνει ως μονόδρομο, για την λειτουργία τους, την τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών, την διεύρυνση της ανταπόδοσης για σειρά από κρίσιμες υπηρεσίες, την ιδιωτικοποίησή τους, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, όταν και εφόσον συνδυάζονται με τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και το δανεισμό των τραπεζών για την ύπαρξη ή τον εκσυγχρονισμό υποδομών, κλπ.

Το προσωπικό των Δήμων, οι εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα τους, οι συνθήκες εργασίας, βρίσκονται σταθερά κάτω από την δαμόκλεια σπάθη της αντιλαϊκής πολίτικης που συνεχίζεται και που βλέπει τους εργαζόμενους ως κόστος και αναλώσιμους.

Παρόλο λοιπόν που οι Δήμοι λειτουργούν με "σημαδεμένα χαρτιά" και υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των κυβερνήσεων, η ΝΔ, ως κυβέρνηση πια, δεν ανέχεται ούτε ως πιθανότητα τα νέα όργανα στους Δήμους να κοντράρουν έστω πλευρές αυτής της πολιτικής, που λειτουργεί εδώ και χρόνια τους Δήμους ως κρατικές υπηρεσίες και ως τοπικούς διεκπεραιωτές της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Με το φτηνό επιχείρημα της “κυβερνησιμότητας”, στέλνει στα αζήτητα και το αποτέλεσμα των προσφάτων εκλογών και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με το Δήμαρχο και τον εκβιαστικό δεύτερο γύρο ως σημαία "της λαϊκής βούλησης", παρέχει την απόλυτη πλειοψηφία στην δημοτική αρχή, για τα όργανα διοίκησης.

Στόχος της η απρόσκοπτη διεκπεραίωση μιας αντιλαϊκής πολίτικης που ήρθε να υπηρετήσει η ΝΔ με πυγμή, παίρνοντας σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το εχθρικό έδαφος οι λαϊκές ανάγκες και στον δήμο μας θα συνεχίσουν να ασφυκτιούν. Κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές είτε θα συρρικνώνονται είτε θα εμπορευματοποιούνται. Η καθαριότητα και το πράσινο χωρίς προσωπικό θα πολιορκούνται από τους εργολάβους ή την απροκάλυπτη ιδιωτικοποίησή τους.

Τα Σχολειά, οι Παιδικοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να αναστενάζουν κάτω από την υποχρηματοδότηση. Η δημόσια γη θα υπηρετήσει το βωμό της επιχειρηματικότητας. Εκατοντάδες νοικοκυριά που χρωστάνε στο Δήμο και δεν μπορούν να πληρώσουν θα είναι και πάλι στο στόχαστρο της εφορίας ή των πλειστηριασμών κλπ.

Το αντιλαϊκό καταθλιπτικό σκηνικό, δεδομένο στους Δήμους και τον Δήμο μας, μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να το αμφισβητήσει, να το αντιπαλέψει, να του επιφέρει ρωγμές. Σε αυτή την ανάγκη θα επιμείνουμε να συνεισφέρουμε με την δράση μας ως εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η όποια προσπάθεια διαχείρισής του και από την σημερινή δημοτική αρχή, ούτε να το αλλάζει μπορεί, ούτε να το κάνει φιλολαϊκότερο. Το δε μοίρασμα ρόλων διοίκησης σε “νέα” φυντάνια της τοπικής πολιτικής σκηνής, ούτε αλλάζει τα πράγματα, ούτε κομίζει κάτι φρέσκο “εν Ηλιουπόλει”.

Γι αυτό ως Λαϊκή Συσπείρωση κρατάμε μικρό καλάθι απέναντι στις εξαγγελίες της άλλα και γιατί γνωρίζουμε την πολιτική διαδρομή των ανθρώπων που την συγκροτούν και την πολιτική μήτρα του ΠΑΣΟΚ που την κυοφόρησε και που δυστυχώς, δεν θα μπορέσει να μας ξαφνιάσει!!!

Οψόμεθα...

Προβλήθηκε 546 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.