"Demeter: The Awakening of the Earth"

"Δήμητρα - Η αφύπνιση της Γης"

15 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 9 μ.μ.

από την διεθνούς φήμης χορογράφο Fabienne Courmont και το χορευτικό σχήμα Πλειάδες (Les Pleiades) στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής"

(Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης πάει Θέατρο...)

 

για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Πρωθιέρεια - αφηγήτρια Α: Άννα Λάζου
Αφηγήτρια Β: Άννα Παπαμάρκου
Χορός Μυστών: Ομάδα μελέτης αρχαίας όρχησης

Η χωρίς όρους ιστορία αγάπης της Δήμητρας για την κόρη της Περσεφόνη είναι η αιτία της γέννησης των εποχών...

Αυτό το θέαμα ιχνηλατεί, σε μία αέναη αναζήτηση, τον μύθο της Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης, και τα μυστήρια της ζωής τα οποία σχετίζονται με τους κύκλους των εποχών. Θέτει ερωτήματα για την σχέση μας με τη φύση.

Είναι εμπνευσμένο από το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Θέατρο Νο και την παράδοση της Ισιδώρας Ντάνγκαν. Οι χορεύτριες και το κοινό υφαίνονται μαζί στον χωροχρόνο σε μία αισθησιακή, ιστορική και συμβολική σχέση όπου ο χορός, η ποίηση και η μουσική αναμειγνύονται αρμονικά.

Το θέαμα είναι μέρος του project "Αναβίωση του Αρχαίου Ελληνικού χορού" από το Εθνικό Θέατρο της Δώρας Στράτου στην Αθήνα, υπό την Αιγίδα του C.I.D. (Διεθνής Συμβούλιο Χορού).

Το έργο αυτό έχει παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ της Γαλλίας όπως το "Festival de theatre sous les etoiles", το "Festival du bio" και το "Festival A Vaison la Romaine"

ΟΙ ΠΛΕΙΑΔΕΣ (LES PLEIADES)

To χορευτικό σχήμα Πλειάδες - Les Pleiades© αντλεί τις ρίζες του από την Φύση και τις παραδόσεις από τα οποία εμπνέεται και οδηγείται σε μία οικουμενική γλώσσα ελευθέρου χορού τον οποίο η Ισιδώρα Ντάνκαν ονόμασε, ο Χορός του Μέλλοντος.

Όπως και οι Αρχαίοι Έλληνες έτσι και οι Πλειάδες τιμούν την Μητέρα Γη, τα Στοιχεία και το Ουράνιο Βασίλειο. Συνεχίζουμε την αναζήτηση για το Πλατωνικό ιδεώδες του Κάλλους, του Καλού και της Αλήθειας. Σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ του μικρόκοσμου του σώματος με τον μακρόκοσμο του σύμπαντος.

FABIENNE COURMONT

"Νιώθω ότι δημιουργώ συνδέσμους μεταξύ ανθρώπων, χορών και ποικίλων καλλιτεχνικών εκφράσεων"

Διεθνούς φήμης χορεύτρια, χορογράφος, δημιουργός του χορού του Είναι, Διευθύντρια του Διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου La danse del’avenir, Πρόεδρος του τμήματος Διεθνούς χορού της Αβινιόν.

Η Fabienne Courmont (Φαμπιέν Κουρμόντ) άρχισε τον χορό από την ηλικία των 8 ετών στο σχολείο μπαλλέτου του Ωδείου της Λιλ, ενώ εκπαιδεύτηκε στον μοντέρνο χορό στο Schola Cantorum του Παρισίου, και σε διαφορετικές παραδόσεις που συνδέουν το σώμα και τον νου (Ται-Τσι, Θέατρο Νο, Σίντο, Μπούτο, Ινδικό χορό, Δερβίσιδες)

Πραγματοποίησε για χρόνια περιοδεία χορεύοντας στον πλανήτη αναζητώντας τις παραδόσεις των ιερών κινήσεων ξεκινώντας από το Σαν Φραντζίσκο και το σπίτι της Ισιδώρας Ντάνκαν. Συνέχισε το ταξίδι της στην Ιαπωνία και το Μπούτο με τον Μιν Τανάκα αλλά και στην Ινδία με τον Μπαράτα Νατιάμ.

Έναν αιώνα μετά την Ισιδώρα Ντάνκαν, η Fabienne Courmont (Φαμπιέν Κουρμόντ) ενσωματώνει το πνεύμα του ιερού χορού σε μια ελεύθερη μορφή την οποία η Ισιδώρα Ντάνκαν ονόμαζε: Ο χορός του μέλλοντος. Εκπαιδεύει αρκετές χορεύτριες στην μέθοδο της για πάνω από 10 χρόνια.

Πληροφορίες παράστασης:

Τίτλος: "Demeter: The Awakening of the Earth"

Πότε: 15 Σεπτεμβρίου 2019, 9 μ.μ.

Που: Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής", Γαρδίκη & Σμόλικα

Πόσο: Εισιτήρια 8 ευρώ (ενήλικες), δωρεάν είσοδος μόνο για ΑμεΑ και παιδιά κάτω των 12 ετών.

Διάρκεια: 1ώρα και 15 λεπτά

Κρατήσεις θέσεων: Viva.gr (link), Προπώληση εισιτηρίων στο Βιβλιοπωλείο Ηλιούπολης "Περί Βιβλίου" (Ελ. Βενιζέλου 138, πιάτσα ταξί), ώρες καταστημάτων (τηλ. 210 9946717), email: [email protected]

Η πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" εξυπηρετείται από τις παρακάτω γραμμές του ΟΑΣΑ, που σας αφήνουν πολύ κοντά στο Θέατρο:

• Γραμμή 237 (αφετηρία Μετρό Δάφνης), στη στάση Νησάκι ή στη στάση Αστυνομία ή στη στάση Σχολεία (προς Δάφνη)
• Γραμμή 140 (αφετηρία Πολύγωνο), στάση Τέρμα στην Πλατ. Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ
• Γραμμή 201 (Μετρό Αγίου Δημητρίου), στάση Τέρμα στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-IKA

www.viva.gr 

Προβλήθηκε 861 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.