Στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων και δράσεων για ανθρώπινη, καθαρή και λειτουργική πόλη και με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής συμμετέχει και φέτος για 5η συνεχή χρονιά στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας (16-22/9/2019).
Η πρόσκληση για δράση της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ το 2019 είναι:
Ας περπατήσουμε όλοι μαζί! Μαζί, το περπάτημα και η ποδηλασία αποτελούν τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης. Εκτός από την ευελιξία, το περπάτημα και η ποδηλασία προσφέρουν και πολλά άλλα οφέλη, όπως είναι η κοινωνική και οικονομική προσβασιμότητα, η αξιοπιστία, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και ο θετικός αντίκτυπος στην υγεία.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την Ηλιούπολη, το οποίο βρίσκεται υπό εκπόνηση, αποσκοπεί στην προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών στο Δήμο, το οποίο περιλαμβάνει και τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης, με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Για την ενημέρωση των πολιτών έχει προγραμματισθεί η 1η Δημόσια Διαβούλευση στις 18/9/2019 ενώ για την καταγραφή των απόψεων των πολιτών έχουν συνταχθεί σχετικά ερωτηματολόγια για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους , τους γονείς που κατοικούν στο Δήμο μας και τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία  του και τους φορείς  .
Επίσης στο πλαίσιο της βελτίωσης της κινητικότητας στην πόλη, ο Δήμος προχώρησε στην επέκταση μετατροπής οδών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας πέριξ των σχολείων, όπως στην οδό Παπαφλέσσα δίπλα στο 4ο Δημοτικό σχολείο και την οδό Αστυδάμαντος πλησίον του 6ου δημοτικού σχολείου αλλά και την ανακατασκευή πεζοδρομίων γύρωθεν άλλων σχολικών μονάδων .
Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο στην Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος Λ. Ειρήνης με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας , της άνεσης και της αισθητικής .
Ας κάνουμε πράξη λοιπόν το σύνθημα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ αφήνοντας τα αυτοκίνητα και ας κινηθούμε: Περπατώντας και Ποδηλατώντας στη πόλη μας .

Για περισσότερη ενημέρωση πατήστε εδώ 

Προβλήθηκε 413 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.