Η επίθεση έγινε από αγνώστους στα γραφεία που βρίσκονται στην οδό Κωνσταντίνου Αθανάτου, όπου προκάλεσαν μερικές υλικές ζημιές.
Είναι η δεύτερη επίθεση που γίνεται σε λίγες ημέρες, μετά από αυτήν στα γραφεία του Νέου Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι άγνωστοι επιτέθηκαν με σφυριά και προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ την ίδια στιγμή γινόταν επίθεση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στον Αλιμο, αλλά και σε τράπεζα που βρισκόταν απέναντι ακριβώς, στη συμβολή των οδών Θουκιδίδου και Γρηγόρη Αυξεντίου.
Υλικές ζημιές έγιναν όμως και σε υποκαταστήματα τραπεζών σε άλλες δύο περιοχές.
Η πρώτη ήταν σε τράπεζα στη Κυψέλη και την οδό Κερκύρας 51, ενώ άλλη μία τράπεζα μπήκε στο στόχαστρο αγνώστων, στην περιοχή του Βύρωνα.
Από τις τέσσερις αυτές επιθέσεις, η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές: έξι από τον Άλιμο, εννέα από τη Γλυφάδα και οι υπόλοιπες από το περιστατικό στην Κυψέλη.
Ο ανήλικος έναν μήνα πριν είχε συλληφθεί επειδή πάνω του είχε βρεθεί ένα μαχαίρι και πριν από έναν χρόνο είχε και πάλι συλληφθεί για κατοχή σιδερογροθιάς
Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.
Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια