Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Δήμου και Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Ηλιούπολης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Κ. Κονδύλης».

Σε μια τρίωρη συζήτηση γνωριμίας, ενημέρωσης και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων ο Δήμαρχος κ. Γ. Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δ. Πανταζόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κα Κ. Χωματά και ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κ. Σεφτελής, μαζί με 40 διευθυντές των σχολικών μονάδων συζήτησαν για όλα τα θέματα ευθύνης τους.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

• οι μεγάλες ελλείψεις και οι καθυστερήσεις στη συντήρηση των σχολείων,
• τα κενά στον έως τώρα τρόπο καταγραφής των, προβλημάτων των σχολείων από τις σχολικές επιτροπές, την τεχνική υπηρεσία και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους,
• τα ζητήματα στέγασης των νέων νηπιαγωγείων, κλπ.

Οι Διευθυντές ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο:

• για την μεγάλη καθυστέρηση της προηγούμενης Διοίκησης στην έναρξη του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ, επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων». Τονίστηκε χαρακτηριστικά, ότι η σχετική εξάμηνη σύμβαση υπογράφτηκε 9 Απριλίου 2019 και μέχρι την ανάληψη της νέας Διοίκησης 2 Σεπτεμβρίου 2019, δεν είχε γίνει τίποτα. Με την παρέμβαση του Δήμου, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες από τον ανάδοχο του έργου.
• Για την άμεση προκήρυξη στις 19/9/2019 του έργου της συντήρησης και επισκευής σχολείων, που δεν έγινε ποτέ από την αρχή του έτους με αποτέλεσμα το προϋπολογισμένο ποσό να λιμνάζει και τα σχολεία να έχουν ακόμα ελλείψεις και προβλήματα.
• Για την άμεση ενεργοποίηση της διαδικτυακής εφαρμογής «Fix my School», που παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας και παρακολούθησης σε συνεχή βάση συγκεκριμένων ροών εργασίας από την υποβολή ενός αιτήματος μιας σχολικής μονάδας (παραγγελία ή επισκευή) έως την ικανοποίησή του. Για την παραλαβή των κωδικών πρόσβασης από τους Διευθυντές και την άμεση πραγματοποίηση ενημερωτικού σεμιναρίου για την χρήση του εργαλείου αυτού.
• Ότι ήδη ξεκίνησε μελέτη για την κάλυψη των σχολικών κτιρίων με συναγερμό ασφαλείας, με προτεραιότητα στα πιο απόμακρα και εκτεθειμένα.

Συμφωνήθηκε τέλος:

• να γίνει άμεση επικαιροποίηση των προβλημάτων των σχολείων και αποστολή του καταλόγου τους ταυτόχρονα στις σχολικές επιτροπές και στους αρμόδιους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών και Παιδείας & Πολιτισμού για πλήρη και συντονισμένη ενημέρωσή τους,
• να διατεθεί μικρό ποσό σε όλους τους Διευθυντές για να έχουν την δυνατότητα έγκαιρης κάλυψης επειγόντων μικρών δαπανών,
• να καθιερωθεί τακτική άμεση και αμφίπλευρη επικοινωνία και
• να υπάρξει ισότιμη και δίκαια αντιμετώπιση των σχολείων με βάση αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτή η πρώτη ποιοτική και παραγωγική σύσκεψη δείχνει ότι μια νέα εποχή ξεκινά μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας, με στόχο μια βελτιωμένη και σύγχρονη παιδεία.

Δήμος Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 323 φορές

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει κάποιο μυστικό και είναι, πώς να σάς το πω, πολύ μπλεγμένο ομολογώ''

Χτες 23 Γενάρη στο δημαρχείο της Ηλιούπολης ο κ. Κωσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης ο οποίος τελεί πρόεδρος του “Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης στο Ελληνικό” και ανέλαβε και πρόεδρος στο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) ...

 ΜαχομενΗλιουπολη: ''Όταν οι ασφαλίτες καταπολεμούν την «ανομία» ενός πανό για τον Υμηττό στο Δημαρχείο Ηλιούπολης''

Μπορεί όταν σηκώθηκε ολόκληρο αυθαίρετο γιαπί εκκλησίας στον Προφήτη Ηλία η αστυνομία και γενικότερα ο κρατικός μηχανισμός να μην πήρε χαμπάρι (ή έτσι θέλει να μας πει), αλλά όταν μερικοί κάτοικοι επιχειρούν να ανοίξουν ένα πανό που καλεί σε υπεράσπιση του Υμηττού και του πρασίνου δεκάδες ασφαλίτες βρέθηκαν για να τους αποτρέψουν.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  (ΠΕΜΠΤΗ 30/1/2020 ΩΡΑ 17:30)

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 30 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114), σύμφωνα με την παρ.1 άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/18 με θέματα: