Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ανακυκλώνουν, προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα τα πρόστιμα που έρχονται από το 2020.

«Θέλω να απευθύνω μια έκκληση σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε οικογένεια και θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί πιστεύω ότι αυτό το πρόβλημα θα το λύσουμε αν ακούσουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά μας που έχουν πολύ ισχυρή περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση και μας λένε ότι πρέπει να ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια που παράγουμε μέσα σε κάθε νοικοκυριό», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, που προήδρευσε σύσκεψη με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Θεοδωρικάκος: Θα είναι τσουχτερά τα πρόστιμα

«Θέλω να παρακαλέσω γι' αυτό. Πρέπει όλοι να συνδράμουμε γιατί από 1/1/2020 θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα την Τρίτη, στο Alpha 989, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε επισημάνει ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει το ποσοστό ανακύκλωσης να φτάσει στο 50%.

Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν τα προβλήματα των δήμων και της περιφέρειας της Ηπείρου, ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος που προσφέρεται για συνεργασίες των δημοτικών παρατάξεων. «Δεν μπορεί οι κομματικές τοποθετήσεις ή άλλες προσωπικές ιδιοτέλειες να γίνονται αιτία να μη συνεργάζονται και να μη συνενώνονται οι παρατάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 195 φορές
Τι αλλάζει από Δευτέρα 30.03.2020, στο όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN

Ανέπαφες συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται PIN για ποσά έως και 50 ευρώ θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, μετά την απόφαση των τραπεζών να αυξήσουν το όριο στις συγκεκριμένες συναλλαγές χωρίς τη χρήση PIN.

ΝΔ: Καλούμε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

«Ως Νέα Δημοκρατία καλούμε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα, για την ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" σε κάθε δήμο της χώρας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, στην εκπομπή «Από τις έξι», στην ΕΡΤ1.