Στην ΕΡΤ θέλουν σιδερωμένα πουκάμισα...

...και ελαφριά ειδησεογραφία που δεν ενοχλεί την εξουσία

Η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη με αφορμή τη μη ανανέωση της εκπομπής της στην ΕΡΤ (παρότι έκανε νούμερα πολύ υψηλότερα του μέσου όρου της δημόσιας τηλεόρασης) έγραψε στο fb για την εμπειρία 22 χρόνων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής:

''Μια μέρα θα γράψω την ιστορία των σεξιστικών επιθέσεων που δέχτηκα γιατί τόλμησα και δεν άλλαξα μαλλιά για να βγω στην τηλεόραση. Αν είχε πέσει πλατίνα και πρέσα δεν θα είχαν πρόβλημα θα γύριζαν το σεξιστικό κουμπάκι όπως και το έκαναν κάποιοι και κάποιες. Θα έδιναν έμφαση μόνο στο ποιανού γυναίκα είμαι, γιατί εργάζομαι στην ΕΡΤ κλπ. Πίσω από τις βολές για τα μαλλιά κι άλλα τέτοια Ιρανικά επιχειρήματα, φυσικά κρύβονται άλλα που φοβούνται να πουν.

Ότι δεν θέλουν δημοσιογραφία στην δημόσια τηλεόραση, θέλουν σιδερωμένα πουκάμισα και ελαφριά ειδησεογραφία που δεν ενοχλεί την εξουσία.

Δεν θέλουν να τους πρήζεις με το μεταναστευτικό και τη δίκη της ΧΑ, τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το Παρατηρητήριο σεξισμού, ούτε με τους κινδύνους των εξορύξεων βρε αδερφέ. Δεν θέλουν να ψάχνει ο κόσμος την αλήθεια για τα σκάνδαλα.

Δεν θέλουν δύσκολες ερωτήσεις στους πολιτικούς. Σεξισμός και λάσπη γιατί δεν θέλουν να ψάξει ο κόσμος και να μάθει ότι δεν είσαι βίσμα αλλά έχεις προϋπηρεσία 22 χρόνια στον χώρο και έχεις περάσει από εφημερίδες ραδιόφωνα περιοδικά, έχεις καταφέρει να επιβιώσεις αλλά όχι να πλουτίσεις..

Αλλά κυρίως δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ότι η πρώτη σου σύμβαση στην ΕΡΤ ήταν για 730 ευρώ με 10ωρα καθημερινής εργασίας την ώρα που τις παλιές καλές εποχές έδιναν τα 10χίλιαρα με τη σέσουλα για να περνούν οι φίλοι τους και να λένε στο γυαλί ένα «Γεια σας πως είστε, τι καλή που είναι η κυβέρνηση μας»!

Οπότε μίλα μου για αφάνες και αμπέχονα να περνάει η ώρα. Δείχνε μου και όλο το ιερατείο στην tv με κάθε ευκαιρία.

Όλο και κάποιος θα πιστέψει πως όποιος φιλάει το χέρι του παπά κι έχει το σωστό μαλλί το ξανθό του κομμωτηρίου, αποκλείεται να κάνει bussines με δημόσιο χρήμα, αποκλείεται να κάνει δημοσιογραφία καθοδηγούμενη.

Αποκλείεται να σε κοροϊδεύει χωρίς καμία ντροπή. Επίσης το πιάσαμε το κάλεσμα.

Ακολουθήστε την επιβεβλημένη αισθητική για να ακολουθήσετε σιγά σιγά και την επιβεβλημένη ηθική.

Δεν θα πάρω''.

Posted by zoornalistas at Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019 

το διαβάσαμε εδώ

Προβλήθηκε 191 φορές

Είσαι λαγός; - Ναι, ναι αμέ, έχω και απόδειξη!!! (του Γιώργου Σιμόπουλου)

Δεν μπορείς να μην μπεις στον πειρασμό να σχολιάσεις αυτούς που εργολαβικά προωθούν τις κυβερνητικές επιλογές, αναλαμβάνοντας να παίξουν το ρόλο του "λαγού", όπως στην περίπτωση του παρακάτω κυρίου, που προτείνει, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την δημιουργία δημοψηφίσματος...

Αρκεί όντως η προσπάθεια, κυρία Κεραμέως; | της Έλενας Ακρίτα

Κυρία Υπουργέ, με αφορμή την τροπολογία που προβλέπει την επιλογή σημαιοφόρου στο Δημοτικό με βάση την επίδοση, είπατε αυτό: «Προκρίνεται η προσπάθεια έναντι της τύχης» Και το αιτιολογήσατε ως εξής:

Ο Προφήτης Ηλίας να χαρακτηριστεί  διατηρητέος! (του Γιώργου Μπαλτά)

Διατηρητέο χαρακτηρίζεται ένα κτίσμα και όχι μόνο, όταν οι «ζώντες» ενδιαφέρονται να κληρονομήσουν στους απογόνους τους στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια προηγούμενη εποχή, όπως αυτή έφτασε σ αυτούς και εκφράζεται στο συγκεκριμένο διατηρητέο!

Επείγει ο διάλογος με την κοινωνία στην Ηλιούπολη, όχι μόνο η καθημερινότητα! (του Γιώργου Μπαλτά)

Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια ανακοίνωση της παράταξης της απελθούσας διοίκησης για τα «αδιέξοδα» της νέας Διοίκησης του Δήμου με τον κ. Γιώργο Χατζηδάκη.