Στην ΕΡΤ θέλουν σιδερωμένα πουκάμισα...

...και ελαφριά ειδησεογραφία που δεν ενοχλεί την εξουσία

Η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη με αφορμή τη μη ανανέωση της εκπομπής της στην ΕΡΤ (παρότι έκανε νούμερα πολύ υψηλότερα του μέσου όρου της δημόσιας τηλεόρασης) έγραψε στο fb για την εμπειρία 22 χρόνων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής:

''Μια μέρα θα γράψω την ιστορία των σεξιστικών επιθέσεων που δέχτηκα γιατί τόλμησα και δεν άλλαξα μαλλιά για να βγω στην τηλεόραση. Αν είχε πέσει πλατίνα και πρέσα δεν θα είχαν πρόβλημα θα γύριζαν το σεξιστικό κουμπάκι όπως και το έκαναν κάποιοι και κάποιες. Θα έδιναν έμφαση μόνο στο ποιανού γυναίκα είμαι, γιατί εργάζομαι στην ΕΡΤ κλπ. Πίσω από τις βολές για τα μαλλιά κι άλλα τέτοια Ιρανικά επιχειρήματα, φυσικά κρύβονται άλλα που φοβούνται να πουν.

Ότι δεν θέλουν δημοσιογραφία στην δημόσια τηλεόραση, θέλουν σιδερωμένα πουκάμισα και ελαφριά ειδησεογραφία που δεν ενοχλεί την εξουσία.

Δεν θέλουν να τους πρήζεις με το μεταναστευτικό και τη δίκη της ΧΑ, τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το Παρατηρητήριο σεξισμού, ούτε με τους κινδύνους των εξορύξεων βρε αδερφέ. Δεν θέλουν να ψάχνει ο κόσμος την αλήθεια για τα σκάνδαλα.

Δεν θέλουν δύσκολες ερωτήσεις στους πολιτικούς. Σεξισμός και λάσπη γιατί δεν θέλουν να ψάξει ο κόσμος και να μάθει ότι δεν είσαι βίσμα αλλά έχεις προϋπηρεσία 22 χρόνια στον χώρο και έχεις περάσει από εφημερίδες ραδιόφωνα περιοδικά, έχεις καταφέρει να επιβιώσεις αλλά όχι να πλουτίσεις..

Αλλά κυρίως δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ότι η πρώτη σου σύμβαση στην ΕΡΤ ήταν για 730 ευρώ με 10ωρα καθημερινής εργασίας την ώρα που τις παλιές καλές εποχές έδιναν τα 10χίλιαρα με τη σέσουλα για να περνούν οι φίλοι τους και να λένε στο γυαλί ένα «Γεια σας πως είστε, τι καλή που είναι η κυβέρνηση μας»!

Οπότε μίλα μου για αφάνες και αμπέχονα να περνάει η ώρα. Δείχνε μου και όλο το ιερατείο στην tv με κάθε ευκαιρία.

Όλο και κάποιος θα πιστέψει πως όποιος φιλάει το χέρι του παπά κι έχει το σωστό μαλλί το ξανθό του κομμωτηρίου, αποκλείεται να κάνει bussines με δημόσιο χρήμα, αποκλείεται να κάνει δημοσιογραφία καθοδηγούμενη.

Αποκλείεται να σε κοροϊδεύει χωρίς καμία ντροπή. Επίσης το πιάσαμε το κάλεσμα.

Ακολουθήστε την επιβεβλημένη αισθητική για να ακολουθήσετε σιγά σιγά και την επιβεβλημένη ηθική.

Δεν θα πάρω''.

Posted by zoornalistas at Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019 

το διαβάσαμε εδώ

Προβλήθηκε 559 φορές

Πανδημία:  «Ευκαιρία» οπισθοδρόμησης και στην Παιδεία (Τούλα Πάντου)

Η πανδημία και ο εγκλεισμός όλων μας στα σπίτια υπήρξε ο τέλειος σύμμαχος της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας για την υλοποίηση όλων, όσα είχαν προεκλογικά σχεδιάσει επί χάρτου για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»

ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (του Νίκου Ι.  Καραβέλου)

Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.

ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Με μια μακροσκελή και «βαρύγδουπη» ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στο δήμο μας, ύστερα από την αποκάλυψη μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αλίμου ότι προωθεί την κατασκευή ενός Διαδημοτικού Νεκροταφείου στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα, στον χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ).