ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ                       
                                  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Δύο ακόμα -ευτυχώς- ατυχήματα και όχι δυστυχήματα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο δήμο της πόλης. Δύο εργαζόμενες στην καθαριότητα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων. Βασική αιτία των τραυματισμών ήταν, είναι και θα είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι πιέσεις που ασκούνται απ’ τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής για να καθαριστεί η πόλη, που βρίσκεται στην κυριολεξία σε άθλια κατάσταση.
Έχουμε και άλλες φορές τοποθετηθεί για την ανάγκη άμεσων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τουλάχιστον στο ευαίσθητο πόστο της καθαριότητας, η έλλειψη του οποίου είναι η βασική αιτία για την απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία κατάσταση, όσο και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση αυτή για το ελάχιστο προσωπικό που στην κυριολεξία στενάζει για να μαζέψει τους σωρούς από τα σκουπίδια.
Ξέρουμε ακόμα και τις γνωστές αλλά φτηνές δικαιολογίες που ακούμε κάθε φορά απ’ τους υπευθύνους των δημοτικών αρχών, για έλλειψη προσωπικού και για τη γνωστή απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού. Όλα αυτά είναι απλά δικαιολογίες. Όπως δικαιολογίες είναι και αυτά που πλαγίως λέγονται για τις ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης. Υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν προήλθε από παρθενογένεση. Κάθε άλλο μάλιστα. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που μαζί με τον πρώην δήμαρχο διαχειρίζονταν το δήμο τις δύο προηγούμενες θητείες και γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει.
Στηρίζουμε απόλυτα την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις δύο εργαζόμενες που τραυματίστηκαν. 

 

 

 

 

 

 

 

 

                       ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
10-9-2019
Δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν
με την ασφάλεια και τη ζωή μας!
Όχι ένα, αλλά δύο εργατικά ατυχήματα προστέθηκαν τις τελευταίες 2 ημέρες στη καθαριότητα του Δήμου Ηλιούπολης κατά την ώρα αποκομιδής.  Με διάστρεμμα στο πόδι η μία συναδέλφισσα και 3 ράμματα στο χέρι η άλλη.
Η μία από τις δύο συνάδελφισσες μας, διορισμένη πρόσφατα κατά την εκτέλεση της εργασίας της και ενώ το απορριμματοφόρο στο οποίο ήταν πλήρωμα βρισκόταν σε στάση, στην προσπάθεια της να μετακινήσει τον ένα από δύο κάδους, τραυματίστηκε στο χέρι , όταν αυτό βρέθηκε μεταξύ των δύο κάδων.
Διαχρονικά δεν είναι το πρώτο εργατικό ατύχημα στο Δήμο μας αλλά και συνολικά στους Ο.ΤΑ και η συχνότητα τους εκτός ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης, από την έλλειψη προσωπικού
Στο όνομα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης προσωπικού, καθημερινά σε όλους τους χώρους δουλειάς, παραβλέπονται οι αντίξοες συνθήκες εργασίας  και καταστρατηγούνται τα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται.
Παρά τις παρεμβάσεις μας στη προηγούμενη διοίκηση καθώς και την ενημέρωση στη νέα δημοτική αρχή και τις καταγγελίες μας στο ΣΕΠΕ, υπάρχουν διπλο βάρδιες στην αποκομιδή, με ευθύνη της υπηρεσίας και της διοίκησης του δήμου, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται εργαζόμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ στην αποκομιδή ενώ απαγορεύεται.
Καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας, ενώ σήμερα αμφισβητείται ακόμα και η επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων σε συγκεκριμένους τομείς (καθαριότητα, πράσινο κ.λ.π)
Το σωματείο του Δήμου Ηλιούπολης είχε και έχει πρώτο μέλημα στην δράση του, την ασφάλεια πρώτα και πάνω από όλα των συναδέλφων και το έχει αποδείξει.
Όλα αυτά τα χρόνια με την δράση του και το γνωρίζουν καλά όλοι οι εργαζόμενοι στο δήμο μας.
Δεν έχουμε να απαντήσουμε τίποτα σε όλους αυτούς που χρόνια αποκαλούσαν τεμπέληδες και βολεμένους τους εργαζόμενους στο Δήμο και κυρίως στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τάχα για τον τραυματισμό της συναδέλφισσας.
Ούτε όμως και σε αυτούς που αναζητούν μικροπολιτικά παιχνίδια.
Έτσι κι αλλιώς μας ξέρουν και τους ξέρουμε, πάντα ήταν ή απέναντι μας, ή αδιαφορούσαν, ή στην καλύτερη περίπτωση μας χόρταιναν με κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Εμείς συνεχίζουμε 
Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωή μας:
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, με ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της εργοδοτικής ευθύνης για τη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών.
  • Οργάνωση εργασίας με κριτήριο την ασφάλεια και την προστασία της υγείας του εργαζόμενου.
  • Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό, με αλλαγή του νόμου, με δυνατότητα να σταματούν την λειτουργία υπηρεσιών αν δεν πληρούν τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Απέναντι σε αυτούς που μας καλούν να συνεχίσουμε να θυσιάζουμε την υγεία μας και το σύνολο των δικαιωμάτων μας στο βωμό του κέρδους, οργανώνουμε την αντεπίθεση μας, διεκδικούμε, άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13 και 14 μισθού, Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με κατώτατο μισθό τουλάχιστον 751 ευρώ, ανατροπή στο σύνολό της, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ευχόμαστε στις  συναδέλφισσες  περαστικά. 

www.prologos.gr (εδώ)

Προβλήθηκε 156 φορές

Πρώτα η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ''Άμεση η ανάγκη για στήριξη της κοινωνίας και της παιδείας στην Ηλιούπολη''

Απευθυνόμενοι στους συμπολίτες μας, κοινοποιούμε τις προτάσεις μας προς τη Δημοτική Αρχή η οποία παραμένει απλός παρατηρητής των εξελίξεων χωρίς να παρεμβαίνει με συγκεκριμένες τομές στην κοινωνική πολιτική και την παιδεία.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πριν λίγες μέρες δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, μέσα στην κρίσιμη περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας, θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί με «κάποια ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης» και να παρουσιάσει την Διοίκηση του Δήμου «…έτοιμη να βάψει με αίμα τα χέρια της, λόγω ανικανότητας»!!!

Η Δηµοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη'' και το ''Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-Πόλις'' οργανώνουν παράδοση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήµου Ηλιούπολης.

Μέχρι τη Δευτέρα 6/4/2020 όσοι βγούµε από το σπίτι να ψωνίσουµε για τα νοικοκυριά µας, αγοράζουµε µαζί συσκευασµένα τρόφιμα, όσπρια, παιδικές τροφές, γάλα κονσέρβα κλπ.

Θα πάρει επίσημη θέση η διοίκηση του Δήμου για τη δομή φροντίδας ηλικιωμένων ''Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ''

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, η παράταξη μας, με δελτίο τύπου στις 13/3/2020, κατέστησε σαφές ότι η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με ενότητα, υπευθυνότητα και προπαντός αποτελεσματικότητα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Η εξ αποστάσεως, αδιαφορία του Υπουργείου για τα νηπιαγωγεία και τα νήπια...!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ....... «ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ»

Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης προς την Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ , Ακούγοντας καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα μέσα σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, διαπιστώνω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο.