Δύο διαδηλώσεις για την περιβαλλοντική καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, η πρώτη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα από μαθητές και η δεύτερη στις 6 το απόγευμα, από την Πρωτοβουλία ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή.
Οι δύο διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί στο πλαίσιο της «συμμετοχής» της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής.
Οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εβδομάδας μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου 32 αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψαν κοινή διακήρυξη για περισσότερες πρωτοβουλίες για το κλίμα.
ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.
ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.